Přidávám trochu povídání o Kataríně. Už jsem to chtěla ukončit, ale ještě bude nějaké další vyprávění.
...a já jsem moc ráda, že jsi tento příběh nijak předčasně či tragicky či jakkoliv jinak neukončila. Léčba šokem (anulace sňatku) této Kataríně docela prospěla, i Desgrez si toho všiml :
Kapitán Desgrez se na ni překvapeně podíval. Její ženská reakce ho trochu udivila. Napadlo ho, že když se nechová odměřeně, tak je i docela půvabná.
A tady Desgrez opět zabodoval :
Francois Desgrez si všiml její bledosti. Nabídl ji, aby se posadila a nechal přinést nějaké zákusky a víno. Napadlo ho, že je mu asi souzeno pomáhat Peyracovým manželkám.
A také si získala přítelkyni - je sympatické, že se dokázala povznést nad to, že Charlotte bývala kdysi Joffreyovou milenkou, což by leckterá jiná žena jen těžko vstřebávala. Katarína i Charlotte má palec nahoru
.
Těším se na pokračování.
Ó, i já děkuji za pokračování Kataríniných osudů a další vstup oblíbence
do příběhu. Ta hláška o pomáhání Peyrakovým manželkám je výborná!
Desgrez byl tentokrát v lehce frivolní náladě, když žertoval na téma Katarínina milostného života - vcelku se divím, že to Katarína brala tak s klidem
.
Mám jen technické dotazy k ději:
"No, baron de Blanchairt je volný a nyní i zajištěný muž. (...)"
Nevybavuji si - bylo toto vysvětleno? Když se přece s Katarínou setkali poprvé, byl oblečen jako "trhan".
... ale už jsem to dohledala, pracoval v převleku v utajení!
Po návratu z jedné z cest se roznesla zpráva, že se znovu oženil s velmi bohatou cizinkou. Jeho první žena, ale nezemřela.
Nebyla Katarína první ženou?
Pořád žiju v nějakém bludu, že příběh začínal PŘED Angelikou?
Nějak se motám v časovém zařazení příběhu...
Jinak oceňuji, že Katarína se odvážila lehce zaflirtovat a probouzí se v ní ženská stránka. Baronovi /trhanovi v utajení/ fandím a doufám, že brzy dojde na další polibky!!!
A nebyla bych to já, kdyby mi to nedalo:
Mám rodinu. Nedávno se mi narodila dcera. Musím chránit ji a svou ženu.
Mám sice své teorie, ale budu moc moc škemrat a moc moc doufat, že to zabere, a že přihodíš svoji verzi, tzn. že se Katarína setká třebas i s paní Desgrezovou a miminem
. Mohla by na návštěvu k nové přítelkyni, která bydlí ve stejné čtvrti jako Desgrezovi, a potkat se s jeho ženou. A nebo při odchodu z místnosti, kterou pan policajt používá jako úřadovnu, narazit na jeho ženu u něj doma
. Což mne automaticky vede k tomu, že
měl štěstí, že na jeho ženu u něj doma nenarazila Angelika, když s ním strávila noc po nezdařeném výslechu pana de La Reynieho
.