V úvodu mám jednu technickou výtku - Dimitrijova matka jim chce poslat
kočár, nebyly by vhodnější
saně??
Anebo Katarína iniciativně protáhne cestu až do Petrohradu a ještě ji symbolicky posype solí?
Ehm, tedy, ne, že by to Katarína nesvedla, ale obávám se, že jako antré pro Popelku přicházející na ples se to moc nehodí
Řekněme, že byl Dimitrij tak vyvedený z míry, že zapomněl, co je za roční období (skoro jako ze Záskoku - "bude se špatně sklízet... v těch závějích?!")
Penelopo, s ruskými adventními, potažmo vánočními zvyky moc nepočítej, kdybych ještě měla vycházet z rešerší, byl by to vánoční speciál 2019
Kdo si potrpí na kvalitní fikci, musí mu stačit Dezgrez a Anna
. A mimochodem, klidně sem pro dychtivé čitatelky pokračko přidej. Ten včerejší díl byl zakončen vskutku zákeřně!
Katarína je žena činu a tvrdé životní podmínky jí přinášejí výzvy, které ona potřebuje k životu stejně jako vzduch k dýchání.
Dimitrij vyznává stejné hodnoty a tak věřím, že soulad mezi nimi bude stále větší.
Mimi, děkuju, jsem ráda, že to vidíme stejně. Doufám, že se Ada neurazí, když nebudu sdílet její názor, že by Katarina tak radikálním způsobem dokázala opustit svůj předchozí životní styl. Vždyť ona byla tak invenční! Možná byla nakonec v Toulouse tak otrávená z toho, že tam neměla žádné výzvy, nebylo co vylepšovat...
EDIT: Penelopo, novoroční překvapení?! Paráda! Ty nás teda rozmazluješ
Hmmm, že by alespoň některé z bodů obžaloby soudního procesu o čarodějnictví měly reálný základ??!! Snad Kataríně neuklouzlo něco neopatrného před arcibiskupem toulouským či snad mnichem Bécherem?!
To mě vůbec nenapadlo, ale pokud ano, grrr.... znamenalo by to, že jsme vlastně spoluvinice!