Ach, co člověk nepodnikne, aby si zajistil kvalitní rešerše do své fikce, přestože opis jizev pana Dokonalého zde tvoří marginální úsek v rámci kapitoly... Potřebovala jsem dohledat popis Joffreyových jizev, ale možná, že kdybych si sedla znovu ke všem knihám, bylo by to rychlejší
. Ale zase jsem tu při pročítání diskuse narazila na zajímavé postřehy a občas se do sytosti zasmála
.
Mám dvě technické:
Já myslela, že Rescator má mít kratší vlasy? Ale vypadá to pěkně
Co mi tu nikde nevyplynulo, a i vyráběný Rescator Ken má dlouhé vlasy, je to, že Rescator se přece nechal ostříhat!
Angelika a její láska (v pdf s. 32):
„Ne, ne, vy nejste… on. On měl dlouhé vlasy… ano, strašně husté černé vlasy kolem obličeje…“
„Vlasy? Už dávno jsem si nechal ostříhat tu otravnou hřívu. Není to móda pro piráta.“
Já se jen zamýšlela na tím, kterým směrem mohly být rány šavlí vedeny.
Nevím jak vy, ale myslím, že většina z nás by mohla mít tu nepříjemnou zkušenost, kdy se dostala do nehezké situace, ať už v roli dítěte nebo v roli rodiče, tedy do momentu, kdy "padla facka". V takovém případě pohyb ruky směřuje vertikálně, buď zleva doprava či opačně ...
Zamyslela jsem se nad tím, jaký pohyb paží vyvine dospělý člověk, když se chce "ohnat" po tříletém dítěti, které se mu motá pod nohama, a které měří sotva 1 metr a s obtížemi sahá dospělému člověku do pasu. Tak trochu i předpokládám, že úmyslem útočníka na tak malé dítě bylo ho tou šavlí podříznout. Ale šavle nezasáhla krk, ale tvář..... Druhá rána vedla "opačným" směrem, čili jako když kreslíte velkým štětcem kříž - písmeno X.
Zkoušely jste někdy šermovat? A pokud ano, vedly vaše pohyby paží spíš ze shora dolů a zároveň zprava doleva nebo častěji "JEN" ze shora dolů?
To je asi vše. Nejlépe bude nakoupit velké štětce a spoustu červené či jiné barvy a můžeme se s nimi na příštím srazu šermovat a totálně zmasakrovat
Jizvologii zdar
Vždy, když jsem četla o tom, jak Joffrey utržil svá zranění, jsem žila v domnění, že nestál, ale ležel v nějaké postýlce... Nevím, zda je to jen mojí představou, ale neproběhl ten hugenotský masakr v noci?
Taky ho třeba mohla držet v náručí chůva a bránit ho před ozbrojenci, jako Barbe bránila Charlese-Henriho. Samotné její pohyby, když držela dítě sevřené v náručí (a třeba přitisknuté pravou tváří na prsa, takže proto byla odhalena jen levá tvář
), mohly vedení úderu sečnou zbraní ovlivnit, zmírnit, či mohly dokonce mít vliv na hloubku zranění. Pak bych tu scénku viděla tak, že prchala s dítětem, někdo je napadl, dítě i ona utržili šrámy, chlapce jí vytrhli, hodili oknem do sněhu, a pak se vyřádili na ní...
Cha! To Vás nenapadlo, co?