Byla to věta z jejich posledního rozhovoru před vypálením Plessis.
Tak dlouho s ní ještě od svého příjezdu nemluvil. Domnívala se, že si nepřipouští žádné starosti.
„Neboj se, Florimonde,“ řekla. „Myslím, že se všechno uklidní. Poslechni, chtěl bys být…,“mluvilo se jí těžce, „líbilo by se ti vrátit se ke dvoru?“
„Proboha ne,“ prohlásil spontánně chlapec. „Bylo tam příliš mnoho lidí, kteří mi nadbíhali a chtěli mi ublížit, protože vás měl král rád. A teď jsou proti mně, protože vás rád nemá. Už toho mám dost. .............
........
Takže půjde a oddá se králi. Nejhorší čin, zrada na sobě samé, na své minulosti, zrada na muži, na něhož nemůže zapomenout…
„Jste na tahu, mami,“ ozval se Florimond. „A jestli mi věříte, radil bych vám, abyste táhla s královnou.“
Angelika se slabě usmála a táhla s královnou. Florimond si rozmyslel složitý tah, udělal ho a vzhlédl.
„Já dobře vím, že to vůbec není vaše chyba,“ řekl tím svým jemným hlasem, který si osvojil v koleji. „Není snadné žít vedle všech těch lidí, kteří vás nenávidí, protože jste krásná. Ale myslím, že musíme odjet, dřív než bude pozdě…!“
„Drahoušku, skutečně to není tak jednoduché, jak říkáš. Kam můžeme jít? Právě jsem se vrátila z nesmírně dlouhé cesty, Florimonde. Unikla jsem strašným nebezpečím, a přesto jsem se vrátila, aniž jsem našlo to, co jsem hledala…“
„Jenže já ho najdu,“ prohlásil Florimond s přesvědčením.