Kde nic tu nic, a tak jsem zadání jarní soutěže splnila já sama . Sice o rok později, ale jak se říká: pozdě, ale přece!Aby se to nezamluvilo, připomínám zadání jarní "soutěže":
Sepíše někdo nějakou epizodu z doby, při níž se Desgrez plavil na lodi a živil se jako námořník?
Může jít o příběh humorný, napínavý, dobrodružný, v němž se pan pařížský advokát ukáže jako hrdina, i příběh "ze života", kdy bude diskrétně blinkat někde stranou od ostatních, zatímco Sorbonna bude při mořské bouři kňučet v podpalubí s mokrým kožichem. Zadání je volné, takže uchopení tématu se meze vůbec nekladou. Mně by se třeba líbilo nějaké povídání mezi námořníky a Desgrezem, kdy si při černé hodince po skončení směny vypráví různé příběhy .
Původně mělo jít o hříčku tak na pět šest odstavců, ale jen úvod se mi vytáhl na tři strany, a pak se mi to celé vymklo z rukou. Velice děkuji všem betačtenářkám (Delphine, Dasha, Tereza, ...) za jejich nápady a podněty, přičemž největší dík patří Tereze, která krásně popostrčila a dopsala závěr. Sice jsem ho nakonec trošilinku posunula jiným směrem, aby se mi hodil do krámu, ale bez ní by nebyl tak pěkný.
Hudební doprovod k narození atmosféry: https://www.youtube.com/watch?v=o4evhYFZKag
Pokračování přidám v dalších dnech.