mimi píše: * | 06 led 2023, 18:44 |
Já si také nedokážu představit, proč by se všichni "točili" kolem obyčejného sluhy.
Musel to podle mě být někdo hodně urozený.
Presne tak. Existujú hisorické záznamy o tom že sa mu všetci hlboko ukláňali - to znamená že naozaj musel byť hodne, hodne urodzený. Ja sa tiež prikláňam k tomu že to kľudne mohol byť kráľové dvojča. Tej verzie sa chytil Dumas. Báli sa ho zabiť, aby sa nedopustili hriechu ale aj aby mali rezervného kráľa, ale niekam ho museli zahrabať.
Existuje viacero teórií, jedna z nich vraví že bol dvojča, ale že deti neboli deťmi kráľovny - nuž neviem si celkom predstaviť ako by fingovali pôrod keď tam bolo publikum. Ale zato si dokážem predstaviť že sa druhé dieťa narodilo až po hodine či ešte neskoršie, čo sa vraj stávalo častejšie (v časoch keď sa ešte moderná medicína nepostarala o to aby to urýchlili).
Nuž milá Zuzanka išal si na to správnym spôsobom, ale niesom pôrodník ako to je s pôrodom viacerých detí, nazdávam sa že každé má svoju placentu - ale či potom vyjdu všetky placenty až na konci netuším, to treba zrešeršovať.
Tiež netuším či dvorania čakali až po odchod placenty, skôr si myslím že nečakali. Narodil sa kráľ, pozreli si ho a utekali oslavovať. Ale aj to sa dá možno niekde zrešeršovať.
Že kráľovná Anna po 23 rokoch manželsva zázračne otehotnela, mne príde veľmi podozrivé. Možno to bol podvrh, ako tvrdia niektoré teórie, a tých je hodne.
Ja mám dokonca knihu Kráľovský podvrh - ako inak v nemčine. Kníh o mužovi v železnej maske mám celú kolekciu v rôznych jazykoch.
PS pre Zuzanku: Dívala si sa aj na ten dokumentárny o mužovi v železnej maske? Link je hore vyššie.
Ten film čo si pozerala o ňom som tiež písala hore vyššie v tomto vlákne a pridala fotografie.
-------------------------
Tuto trochu o knihe kráľovský podvrh. ktorá je fakt plná šialených konšpiračných teórií:
Falošný kráľ: Ľudovít XIV. - operácia Korunný princ
Falošný kráľ Ľudovít XIV., kráľ Slnko, "falošný"? Jeho otec Ľudovít XIII. homosexuál - jeho matka Anna Rakúska inklinujúca k ženám? Zdanlivo neuveriteľná téza: bourbonský kráľ bol v skutočnosti nemanželským dieťaťom z ľudu, vyzdvihnutým na trón s cieľom zachovať vplyv katolíckej cirkvi vo Francúzsku. Max Melbo, alias Volker Elis Pilgrim, na stope historickej kamufláže, ktorá nemá obdobu.
Melbo sa snaží dokázať, že francúzsky kráľ Ľudovít XIV. nebol biologickým synom Ľudovíta XIII. a Anny Rakúskej.
Ľudovít XIV. sa narodil po tom, čo jeho rodičia zostali 23 rokov bezdetní. Na základe tohto neskorého narodenia Melbo rozvíja rozsiahlu konšpiračnú teóriu, ktorá je od kapitoly ku kapitole absurdnejšia, grotesknejšia a obludnejšia. Ľudovít XIII. a Anna Rakúska, ktorí sa zosobášili ako štrnásťroční (1615), boli obaja homosexuáli. Kráľovský pár nebol ochotný a schopný plniť si manželské povinnosti. Keďže sa nedalo očakávať prirodzené potomstvo, kúria a kardináli Richelieu a Mazarin sa rozhodli vydať ako následníka trónu imputované dieťa. Koruna nemala pripadnúť najbližšiemu mužskému príbuznému Ľudovíta XIII, pretože by to mohlo ohroziť boj pápežstva proti francúzskemu protestantizmu. Dieťa Mazarin zaobstaral zo sirotinca v južnom Taliansku (zaujímavé je, že presnejšie miesto sa neuvádza). Dieťa, ktoré bolo v septembri 1638 predstavené ako korunný princ, malo už niekoľko mesiacov. Neskôr, na smrteľnej posteli, sa Anna Rakúska priznala svojmu synovi, že nemá kráľovskú krv. U Ľudovíta XIV. sa potom vyvinula "paranoja legitimity" a prevalcoval Európu vojnami, aby sebe a svetu dokázal, že je právoplatným kráľom Francúzska.
Die Königsfälschung: Louis XIV - Operation Kronprinz (Autor: Max Melbo)
https://www.amazon.de/Die-K%C3%B6nigsf% ... op?ie=UTF8