no keď si uhádla že to dieťa porodila kráľovná - tým pádom si vlastne uhádla
- viac som od teba nechcela vedieť ... nad tým kto bol otcom si lámu hlavu aj historici .... niektorí vravia že jej čierny šašo Nabu alebo jak sa to volal
To že nenarodené deti majú v maternici telo pokryté jemnými chĺpkami, vieme , aj to že sa niekedy (veľmi zriedkavo) stáva že tie chĺpky má ešte aj pri narodení (neskoršie zmiznú)
ALE! To, že by sa čierne dieťa narodilo , lebo niekto pije veľa čokolády, to nám veru kráľovná nenahovorí .....
+
+
= ......
-------------------------
Její přítel, starý lékárník mistr Lazar, u něhož kupovala vzácná koření a byliny, jí sdělil, že čokoláda je pokládaná za nejlepší lék proti zánětům sleziny. (...)„Holčičko moje, přes doporučení, která jsem ohledně toho nápoje vyslechl, vás musím upozornit i na škodlivost jeho užívání. Dostal jsem příšernou zprávu!“
„Povídejte rychle, mistře.“
„Ne tak nahlas, děvenko. Uvědomte si, že mě uvádíte do složité situace, protože prozrazuju téměř profesionální tajemství, kterým jsme my lékárníci stejně vázaní jako lékaři. Ale dělám to pro vaše dobro. Jistě víte, že 18. listopadu 1662 naše mladá královna porodila holčičku, jež se nedožila ani měsíce a umřela. No a to dítě byla malá černá příšerka, chlupatá jako čert, a nikdo nevěděl, kam ji ukrýt. Lékaři prohlásili, že neštěstí zavinila ta spousta šálků čokolády, které Její Veličenstvo neustále pije. Vidíte, dítě. Nevěřte tomu nápoji!“
„Znamenám si to, pane, znamenám,“ prohlásila Angelika, kterou historka mistra Lazara ani v nejmenším nevyděsila.