Sob píše: * | 15 kvě 2023, 21:11 |
Lole, Honorine je pro její povahu i moje oblíbená postava. Chápu, že si Angelika k Honorině dlouho hledala vztah, protože ji dcerka připomínala prožité znásilnění ale přesto v jejím srdci nakonec zvítězila mateřská láska k holčičce. To je, myslím hlavní poselství, které AG chtěla předat.
Honorine musela už od počátku bojovat o svůj život. Svou houževnatostí okouzlila i Rescatora.
Presne tak, Honorine musela bojovať od narodenia o svoj život a o lásku svojej matky. Ako Angelika kdesi hovorí:
nevinnosť nesmieme nenávidieť.
Ja to mám nastavené podobne ako Rescator, Honorine mu definitívne pripomína Angeliku ako dievčatko, a preto ho tak očarila. Molines rozprával Joffreyovi o svojskej povahe Angeliky keď bola dieťa a Angelika mu sem tam rozprávala o svojom detstve tiež.
Keď sa to tak zoberie, Honorine a malé dievčatko Angelika sú si veľmi podobné. Svojou originálnosťou, tým že sú silné osobnosti, ale aj húževnatosťou, tvrdohlavosťou a tým že sa bez váhania pustia do hocakého šialeného dobrodružstva.
Angelika považovala za zábavné chodiť do lesa, na ryby a na raky k rieke a do močiarov, skamarátiť sa s čarodejnicou, zbierať a variť svoje bylinky .... bolo to samostatné, inteligentné, tvrdohlavé dieťa z dobrodužnou povahou
a presne taká je aj Honorine ... akú odvahu napríklad preukázala keď ušla diablici ... a tiež že sa rozhodla pre odlúčenie od rodičov aby sa mohla vzdelávať
a to čo by iné dievča považovalo za katastrofu, že skončila u Irokézov, bolo pre ňu zábavné dobrodružstvo, dokonca si to užívala.... konečne mala frizúru akú si vždy želala
ja tej odvážnej malej duši z dobrým srdiečkom fandím
Angelika a Joffrey sú predsa tiež obidvaja dokonale nekonvenčné osobnosti - a práve preto ich milujeme
ono sú to totižto vždy, odkedy svet svetom stojí, nekonvenčné, odvážne a rozhodné duše ktoré hýbu svetom a posúvajú ho dopredu na rozdiel od tých čo slepo nasledujú mainstream ako ovečky, a nechávajú iných rozhodovať o svojich životoch
preto je určitá dávka tvrdohlavosti pre zdravý vývoj ľudskej duše vždy potrebná (ja vždy vravím že ak sa niekto nerozhodne, rozhodnú zaňho iní) tomu sa potom hovorí OSOBNOSŤ