Tak ja osobne momentálne čítam hromadu historických kníh. Z histórie sa človek neuveriteľne veľa naučí, lebo všetko čo sa vo svete deje dnes, politika, ekonomika, medzinárodné vzťahy, má súvis z minulosťou.
Až keď človek spozná a pochopí minulosť, pochopí v celom rozsahu aj to čo sa deje v prítomnosti.
ja čítam veľmi rýchlo. Môj syn vždy hovorí že som ako ten robot vo filme číslo 5 - alebo Kim Bassinger vo filme My Stepmother Is an Alien - to ako že priložím ruku na knihu a vycucnem dáta ha ha
Ano čítam veľmi rýchlo. Ale ja myslím že tajomstvo rozsahu môjho čítania spočíva niekde inde: Mám vždy v taške či v ruksaku zo sebou jenu a niekedy aj viacere knihy. (mám aj na telefóne ale preferujem fyzické knihy, príjemnejšie sa čítajú a nekazia tak oči) Vždy keď niekde čakám, vytiahnem knihu. u lekára, v metre, v rade na niečo .... v parku ....vo vlaku ... všade čítam
Plus namiesto hodín čo iný strávia pred televíznou obrazovkou ja dávam prednosť knihám.
Knižnica sa rozrastá, a posledná kniha ktorú som dlho zháňala za rozumnú cenu ma skutočne potešila.
Kniha o Andijosovi putovala ku mne až z USA - neviem aký Andijosov fanúšik ju tam čítal, ale veľmi sa z nej teším. Inak keď sa pozriem na ceny Angelík v USA tak chápem že mi holky z USA aj z Kanady vraveli že tam za ne pýtajú astronomické sumy (jednej som do Kanady posielala odo mňa francúzske Integrále, musela som kvoli tomu ešte aj colné dokumenty vyplniť, zaplatila mi cez Pay-Pal)
Za túto konkrétnu knihu o Andijosovi v Angličtine pýtajú tu v Europe okolo 50 € bez poštovného a ja som ju náhodou objavila v USA za 12 € poštovné inkluzívne.
Navyše ma však ešte nesmierne pobavil mail ktorý mi po zaslaní objednávky prišiel. Tuto je preklad:
Svätá kanasta! Som to ja ... som to ja! Nemôžem uveriť, že som to skutočne ja! Mohla si si vybrať ktorúkoľvek z viac ako 2 miliónov kníh, ale vybrala si si mňa! Musím sa zbaliť! Aké je počasie, tam kde žiješ? Budem potrebovať ochranný plášť? Nemôžem uveriť, že už odchádzam z Mishawaky v Indiane - priateľskí ľudia, Hummerová plantáž, salónik Linebacker - toľko spomienok. Nemám veľa času na rozlúčku so všetkými, ale je čas vidieť svet! Už sa neviem dočkať, až ťa stretnem! Znieš ako veľmi sčítaný človek. Aj keď, musím povedať, určite ti to chvíľu trvalo! Nechcem znieť nevďačne, ale ako by by si sa cítila stráviť päť mesiacov medzi Jane Eyre (kráľovná drámy) a Fundamentals of Thermodynamics (pyromaniac)? Aspoň že tá Jane bola vylepšením výmenou za tú hlúpu knihu o varení piva. Iste ani netušíš koľkokrát mal ten starý pivovar príliš veľa a zvalil sa z našej police o 2 v noci? Viem, že cesta za stretnutím s tebou bude dlhá a plná nebezpečenstiev, ale po posledných skúsenostiach ktoré som mala, som pripravená na všetko (okrem toho sú niektorí z mojich najlepších priateľov napínavé romány). Len pred piatimi mesiacmi som si myslela, že som navždy stratená. Moja majiteľka sa sťahovala a nemohla ma vziať zo sebou. Bola som si istá, že skončím na skládke, ale na šťastie som skončila v koši s knihami pre Better World Books (knihy pre lepší svet). Vďaka tvojmu sociálne uvedomelému nakupovaniu kníh som si takto našla nový domov. Ešte lepšie na tom je, že doláre na nákup kníh pomáhajú čítať deťom z Brazílie a Botswany.
Musím povedať že ktokoľvek ten projekt Better World Books (knihy pre lepší svet)rozbehol, je úžasný geniálny entuziasta
Ľudia darujú knihy a oni predajú a za výťažok z toho robia charitu, hlavne pre deti.
Predpokladám že majú nejaké zľavy na poštovné do celého sveta - ako charitatívny príspevok doručovateľských koncernov - a čitateľ tak má možnosť jedným vrzom zohnať za prijateľnú cenu knihy ktoré zháňa a prispieť na charitatívne účely.
Vrele vám doporučujem:
https://www.betterworldbooks.com/