Stále sním o dalším pořádném srazu "naživo". Přiznám se, že současná situace mě dost deprimuje v tom smyslu, že se člověk nemůže jen tak sebrat a jen tak někam odjet, jen tak se někde ubytovat a jen tak se projít po historických památkách, a tak v sobě nechtěně potlačuji touhu někam vyrazit a něčeho se účastnit. Omlouvám se, že se příliš do této diskuse nezapojuji, ale bohužel od počátku tohoto roku jsem ještě navíc vytížená trochu jinde, a tak ani na on-line srazy nemám moc myšlenky. Přesto stále sním o tom, že se doba vrátí do nějakého relativního normálu a bude čas na zábavu a další angelikologické zážitky...
Tak prozatím pár nápadů do budoucna:
1) Státní zámek Valtice
Úplně bych nezatracovala jedno starší téma, a to
barokní zámek Valtice. Tehdy se tam sice sraz nekonal (pro neúčast), ale stále jsem přesvědčená, že je to skvělá lokalita. Je to zhruba stejně daleko pro účastnice z Čech, Slovenska i Rakouska a takový jednodenní - dvoudenní výlet je ideální pro seznámení se s novými členkami, které se prostě chtějí navzájem poznat.
Teď už sice léto končí a s ním i akce, které se na tomto zámku každoročně pořádají, ale zaujalo mě třeba víkendové
Focení v dobových kostýmech. O prázdninách se to tam koná každý víkend a předpokládám, že příští rok to bude také. Tak pokud by se vám o tom chtělo uvažovat a na příští rok si ve svém prázdninovém plánu rezervovat jeden víkend pro návštěvu Valtic, mohl by se sraz konat tam (mně by se to líbilo hodně).
2) Vídeň
Sraz ve Vídni by byl určitě skvělý a dá se zorganizovat i mimo prázdniny. Při minulé akci v tomto městě jsme byly ubytované v hotelu, což by bylo vhodné při větším počtu zájemců i teď, protože představa, že se všechny na nocleh nakvartýrujeme k Moirre, je dost děsivá (hlavně pro sousedy)
Ale je pravdou, že "
Angelikologické muzeum ve Vídeňském Wapassu" musí vidět každá pořádná Angelikoložka!
To si prostě nemůžete nechat ujít. A program od Penelopy je naprosto dokonalý
3) Pirátská loď La Grace
Teď jeden námět, který by už ale více připomínal dovolenou než víkendový sraz, ale je to prostě můj sen, o který se chci podělit. Rozhodně by se ale něco takového nedalo uskutečnit hned a někdo by se musel ujmout důkladného plánování a organizace.
Nedávno jsem totiž v televizi, když už jsem se jí chystala vypnout, přepnula na ČT2, kde začínala repríza jednoho staršího pořadu z roku 2012. Byl v něm rozhovor s českým kapitánem první české pirátské lodi La Grace, repliky lodě z 18. století, kterou si sám (ne tak úplně, že) postavil.
Na pořad se můžete podívat v archivu ČT2 zde:
Josef Dvorský, kapitán lodi: Půvabná La Grace
Vřele doporučuji si ten rozhovor poslechnout, pan kapitán totiž mimo jiné říká i dost zajímavé věci ohledně historie...
Hrozně moc mě to všechno zaujalo a našla jsem si jejich web:
La Grace
Jejich upoutávkové video na hlavní straně je moc krásné, pochopitelně nějaká videa najdete také na youtube. A pokud vás toto téma zajímá, tak doporučuji web si pročíst, a to jak informace o posádce, tak o jejich činnostech, které jsou nejlépe shrnuty ve
fotogalerii. Doslova mě to všechno nadchlo, hlavně sekce
Larp...
Absolutně ideální prostředí pro pološílené Angelikoložky s vlastní Komickou operou
Prostě a jednoduše - na této lodi můžete být kým chcete a plout kam chcete, mít program jaký chcete a zažít co chcete.
Každopádně to také může být pro některé z vás inspirace pro rodinnou dovolenou nebo pro pokračování vlastních soukromých cest Po stopách Angeliky. A nebo třeba, pokud se rozhodnete změnit povolání a jít za dobrodružstvím a poznávat svět, tak tady máte ideální příležitost...