Děkuji za - po dlouhé době - pokračování jedné z rozpracovaných fikcí. Vždy mě velice potěší, když se Čtenářské sny zase rozšíří a diskuse ožije
. Pokračování je sice na můj vkus kratičké, ale zase je nabité mnoha krásnými momenty a myšlenkami. Většinu z nich vystihla Moirra, která mi z pusy sebrala mj. větu o Cantorovi
. Líbilo se mi i to, že Joffrey kdysivá utěšoval nešťastně provdané ženy, a tak se dokázal vcítit do pocitů někoho, kdo si nakonec tu dětskou lásku vzal a sen si zhmotnil (i když ho podle všeho čekalo spíše hořké zklamání, že ten ideál není takový). Rescator, cynický prožitými životními zkušenostmi, touží zase zažít vítězství z dobývání, než se demaskuje. Holt ješitný mužský
. Oceňuji samozřejmě i tu zmínku o novinách, ta mě hned taky trkla
.
Myslím, že už ve Středomoří se mluvilo o tom, že Angelika se vydala hledat ztraceného manžela, ne? I proto na ni Rescator byl tak zvědavý... Nebo se tohle k němu doneslo až později?
Mám k Rescatorovi jednu otázku - vážně se miloval se svými "vykoupenými otrokyněmi" ve své masce? Myslím, že mu maska sahala až nad ret. Teda já, kdybych byla ta otrokyně, tak jak se znám, lákalo by mě zatáhnout za nějakou sňůrku od té masky, aby šla hezky dolů. Věřím totiž , že ani Rescator nebyl v posteli vždy ve střehu.
Haha, jako vždy Tereza uhodila hřebík na hlavičku. Tvoje postřehy se mi neskutečně líbí
, zpravidla totiž rozpoutají zajímavou diskusi.
Jako první mě napadlo, že Joffrey masku sundával, ostatně nějaké otrokyně z Ruska nebo Ukrajiny neznaly jeho minulost, a pokud jim pak navrátil děti či manžela, vrátil je k původnímu způsobu života, proč by někde vykládaly o tom, že ten muž měl na tváři jizvy.
Jako druhé mne napadlo, že taky záleželo na tom, v jakých pozicích se s nimi miloval
. Jestli vůbec mohly na nějakou šňůrku dosáhnout
.
Co se Rescatora "ve střehu" týče, hned jsem si vzpomněla na Desgrezovo první milování s Angelikou, jak se i on přestal opanovat a poddal se vášni i citu... Takže souhlas, Angelika by to na něj asi dokázala "narafičit".
A to mě přivedlo k poslednímu: Angeliku přese všechno pořád miloval, věřím, že i při tom dobývání by ji znovu poznával, vychutnával si nové odstíny její osobnosti, takže při milování by do toho pak spadl po hlavě. Oproti tomu "odalisky" nemiloval, mohl k nim cítit nějaké pohnutí či něhu, ale rozhodně ne takovou tu osudovou lásku a spojení, takže jejich nabídky spíše využil jako mužský, který má i nějaké svoje potřeby, a znalec.
zábavné by bolo keby každá z nás napísala svoju vlastnú verziu a potom to naraz zverejniť
Ano prosím!