Absolútne súhlasím s Penelopou že úvod sa veľmi vydaril - a čitateľa navnadil aby sa chcel dozvedieť viac.
Tiež si myslím ako už spomenual Tereza - že v prípade Carmenčity ktorou sa tu ešte nikto nejako extra nezaoberal, máš naozaj ešte všetky možnosti otvorené.
mimi píše: * | 23 kvě 2021, 19:48 |
Jak se jí ale žilo po procesu, viděla popravu svého bývalého milence nebo ne? Co její manžel, jeho se ty události a její chování také asi nějak dotkly? Odsoudil její jednání, dokázal jí odpustit a pomoci? Jak se člověk vyrovnává s chybou, kterou přispěl k odsouzení na smrt člověka, kterého kdysi miloval? Zatím jsem napsala jen krátký úvod, v hlavě si přehrávám možná pokračování.
No to sú veru tažké otázky.
ja si myslím že u Carmencity sa nedá povedať že Joffreya milovala "kdysi" ale že musela byť ešte doňho stále zamilovaná, inak by po tom súde nerobila takú scénu. Z Massenauom sa určie poznali z Toulouse. Bol rovnako ako Joffrey členom Toulouskeho parlamentu - na juhu sa totižto súdilo podľa rímskeho práva, ako aj v kánone vysvetľuje Andijos Angelike.
Pešo by asi Carmencita do Toulouse nedošla ani za mesiac
, čiže predpokladám že odpadla pred mestkým palácom svojho manžela v Paríži. Možno mal vlastný, možno iba prenajatý. ( to mala napríklad pani de Sevigne) Možeš mu vybrať miesto, tak ako som ja vybrala miesto novému bydlisku Angelikynej sestry Hortenzie - keďže pani AG vyslovila iba zmienku že Florimond a Cantor ju po návrate do Paríža navštevovali v štvrti Marais.
Z toho ako sa kajala je jasné že počula rozsudok, hoci ju vtedy vyvliekli z miestnosti. Medzi súdným konaním a popravou neubehlo veľa času, iba okolo 48 hodín, takže ja si myslím že Carmencita mníškam ušla a potom sa motala po Paríži a popravu možno aj videla.
Inak v tom čase nebolo nič nezvyčajné zavrieť manželku do kláštora, rovanko ako ju potom odtiaľ zasa vytiahnuť. Dokonca aj slávna Ninon bola v kláštore - ale tú tam poslala kráľovná.
Ale to sú iba moje názory, necháme sa prekvapiť ako sa bude tvoj príbeh odvíjať.