Zdá sa že môj obľúbenec Andijos
mal vo filme vskutku iba jeden oblek, a to ešte k tomu v bábätkovských farbách, pastelovo modrej a pastelovo ružovej
A Penelopa má pravdu, tie gombíky a úchytky mi fakt prídu ako namalované na látku. To mali veľmi lenivých ľudí vo funduse alebo naozaj tak málo peňazí na prvé dva filmy ako to spomínal niekde v Interview Bernard Borderie. napokon on to musí vedieť, on bol režisér a financoval to jeho otec ktorý bol filmový producent a vlastne to bol on kto synovi navrhoval natočiť Angeliku. Pripomínam že na začiatku príbeh vychádzal v Parížskom večerníku na pokračovanie a knihy boli už pár rokov bestseller. V roku 1964 ke´d sa prvý diel dostal an trh bol už dopísaný aj šiesty Angelika a jej láska ktorý v Nemecku a vo Francii prišiel na pulty kníhkupectiev v roku 1963.
Pridávam pár momentiek s filmu a kto by chcel viac uto je link na môj celý album na Flickri:
https://www.flickr.com/photos/90236063@ ... 0312915452
Ružový klobúk je boží a ja si myslím že napriek týmto farbám v tom herec vôbec nevyzerá smiešne. Bernard (ďalší s tým menom
) Borderié vedel vyberať hercov do postáv, to teda klobúk dolu.
ja som s filmových Andijosom navýsosť spokojná, pretože aj ten knižný je večne vysmiaty ako tento. A myslím že bábätkovské farby jeho obleku sú dokonalá alegória jeho bezstarostnej, tak trochu detsky nevinnej povahy. Som nadšená že aj jeho smajlík má tieto farby.
Bernard ktorý hral Bernarda vo filme
alias Bernard Woringer herec ktorý hral v Angelike najlepšieho priateľa Joffreya de Peyrac alias Roberta Hosseina.
Bernard Woringer, nenechajme sa pomýliť tým nemeckým priezviskom, je francúzsky herec pochádzajúci zo Strassburgu
Je známy aj tým, že svoj hlas prepožičal v dabingoch mnohým filmovým a televíznym postavám.
Životopis
V rokoch 1958 až 1960 pôsobil v Comédie-Française, v roku 1961 si zahral Porthosa vo verzii Troch mušketierov v réžii Bernarda Borderieho po boku Gérarda Barraya (D'Artagnan), Georgesa Descrièresa (Athos) a Jacquesa Toja (Aramis). Potom bol priateľom Jeoffreyho de Peyrac (Robert Hossein) vo filme Angélique, markíza anjelov, tiež v réžii B. Borderieho. V 60. rokoch 20. storočia si tiež zahral spolu s Mauriceom Chevalierom v Hollywoode v produkcii spoločnosti Disney: Rentrez chez vous, les singes! (Opice, choďte domov!).
V televízii sa pravidelne objavoval v Au théâtre ce soir a vo viacerých telenovelách vrátane Anne jour après jour. Jeho hlas môžeme počuť aj v seriáli Dallas, kde sa stal "druhým hlasom" Cliffa Barnesa (po Pierrovi Arditiovi).
Zo svojou v tom čase na herca dosť nezvyčajnou výškou 192 cm bol Woringer najvyšším mušketierom v dejinách filmu: V roku 1961 si zahral Porthosa v dvojdielnom filme Bernarda Borderieho Traja mušketieri. Borderie mu zveril aj úlohu priateľa Roberta Hosseina Bernarda d'Andijosa vo filme Angélique. Úspech ho nakrátko priviedol do Hollywoodu, kde si zahral hlavnú úlohu po boku Deana Jonesa, Mauricea Chevaliera a Yvette Mimieux ako Marcel Cartucci v Disneyho produkcii Andrewa V. McLaglena Opice, choďte domov!
V 70. rokoch Woringer hral vedľajšie úlohy v kine a čoraz častejšie pracoval pre televíziu, napríklad v televíznom seriáli Bernarda Toublanc-Michela Le Mutant (1978) a v hosťujúcich úlohách v seriáloch ako Julie Lescaut.
Bernard Woringer, bývalý člen Comédie-Française, hrá v divadle od roku 1955. Jeho poslednou divadelnou úlohou bola úloha po boku Clauda Jadea v hre Un château au Portugal v Théâtre des Champs-Élysées v roku 1991.
Bernard Woringer zomrel 22. mája 2014 na rakovinu vo veku 82 rokov v meste Puteaux kúsok od Paríža. (mesto s 50.000 obyvateľmi vzdialené približne 15 km od hlavného mesta Francie)
Toto je foto celého oblekuv krásnom obrovskom rozlíšení, rozkliknite si to, treba na to kliknúť dva krát, a myslím že to predsa len je vyšívané a nie nakreslené na látke ako sme sa domnievali, lebo v vo vysokom rozlíšení v tomto zábere to vyzerá byť plastické: