mne to pripadá ako Neskrotná Angelika. Je tam loď a more, muž vľavo má na hlave niečo, čo mi pripomína arabskú, resp. púštnu pokrývku hlavy. Postava napravo hore mi evokuje Ku-Klux-Klan, resp. náboženské procesie v Španielsku (ale tam sú ľudia v bielych rúchach...)
Nuž knihu si uhádla a rovnako aj Penelopa - Je to brazílsky 4 diel ale keď sa lepšie pozrieme ten chlap čo vyzerá presne ako niekto s Ku-Klux-Klanu má na tvári masku! Obávam sa teda že ten vpravo má byť asi Rescator.
Inak vôbecsa nečudujem že Lole to evokuje burku.
A u toho vľavo sa zdá ako keby mal jazvu, ale nie dostatočnú.
V tom to prípade je Polačka úplne bezradná - - ten vľavo netuším, že by Joffrey? Ale ten sa demaskuje až v 6 diely.
A potom, je tu tá čelenka na hlave - nuž to nosia niektorí Arabi ale pod tým vždy majú ešte nejaký kus handry.
V Brazíllii vyšli knihy vo viacero vydaniach - existuje jedno kde je každá kniha rozdelená na dve časti - teda 26 kníh a potom okrem iných menších, ešte jedno, kde každá kniha v jednom zväzku.
Toto je kniha čo zodpovedá nášmu celému 4tému dielu.
Ešte existuje táto verzia ktorú by ste istotne ľahko uhádli podľa Angeliky zavesenej na špagáte. Na scénu z Angelikou na špagáte a tú milostnú v popredí sa autor definitívne inšpiroval filmom.
Ten vľavo - nuž Rescator nosil pod klobúkom šatku v 4 diely - ale to nosili aj iní piráti. Väčšie rozlíšenie som bohužiaľ zatiaľ nenašla.