Ten Gontranův obraz se vážně velmi povedl! Samozřejmě že by se dalo hnidopišit na detailech, ale myslím, že každý kdo si zkusil s AI pracovat zjistil, že to není tak jednoduché, jak se to tváří.
Popis obrazu je v knize Angelika se bouří, když ho hrdince přiveze obchodník, kterému obraz Gontran svěřil než se vydal na svoji pouť po Francii. Je zde poměrně přesně specifikováno, co mají hoši na sobě a jak staří jsou (Florimonda Gontran namaloval staršího); uvidíme, jestli se s tím AI popere
.
Občas jsem nestačila zírat, co z poměrně jednoduchého zadání vylezlo. Ale ten první výstup s "dlouhým nosem" mě hned na začátku proškolil
.
Zkoušela jsem zadávat požadavky, aby Desgrez vypadal jako Enzo Cilenti / John Childermass z BBC seriálu (viz Casting filmu snů), ale výsledky mi to blokovalo kvůli ochraně autorských práv a hlavně živých osobností. Marně jsem zkoušela prosadit aspoň toho Childermasse, protože je to fiktivní postava - tady mi to sice výsledky neblokovalo, ale zato se AI rozjela a vytvořila něco tak děsného (záměna herců ze seriálu), že jsem si to ani neukládala
.
Ďakujem aj za Filipa, tie náušnice ma naozaj rozptyľujú, hneď ma napadne pirátsky výzor.
Ano, i ve mně ty náušnice vyvolávají tyhle asociace, navíc v kombinaci s těmi dlouhými nakroucenými kníry... Taková hezká manželka pro Mezzo Morteho
.
Ešte som totiž nevidela žiadneho herca či portrét, na ktorý by som pozrela a povedala by som: toto je on. Vždy mu niečo chýba.
Já věřím, že ho jednoho dne najdeš
.
Ty Desgrézové se mi líbí. Jasně, asi nejsou úplně přesní, ale ta atmosféra pařížské noci je super, oblečení zřejmě taky, vlasy asi též, parádní dýmka...
Atmosféru (odložená kola od vozu či noční chodci) si Umělá inteligence dosadila sama a ještě se za to pochválila
. Mně tam tedy nesedí ta architektura, to prostě Chatelet není, i když zavřu obě oči, ale jinak dobrý
.
Btw: Pokud jste koukali na obrázky s Mozartem detailněji, tak v lese při jeho bitce s vlky vystupují i jiní hudebníci, z toho ne všichni mají lidské hlavy
.
Měl vůbec Desgrez vousy? Já si ho vždycky představovala bez, nebo možná se strništěm...
Ja si ho predstavujem hladko oholeného, max. nejaké strnisko, ale určite nie fúzy a briadka.
V knize není o vousech jediná zmínka, takže i já si ho představuji bez vousů, se strništěm (noční tvář Muže se psem) či s náznakem strnistě. Podle knih měl hodně zarostlý hrudník a snědou pleť, i kdyby se ráno holil, tak myslím, že večer už by tam náznak strniště byl
.
Penelopo, jaké stránky na to používáte?
Bing:
https://www.bing.com/chat?q=Bing+AI&FORM=hpcodx
Po mně to tedy chtělo registraci na Microsoft, o které jsem zjistila, že ji mám, aniž bych to věděla. Pokyny zadávám taktéž v AJ, začínám pokynem "Draw". Konverzace se po nějaké chvíli vyčerpá (zvládne to tuším 4 pokyny), ale lze ihned zahájit konverzaci novou - klikem na ikonku vedle chatovacího formuláře.