tak skúsim bez spojlerov
Priznávam sa, že takúto fikciu som nečakala. Ale prečo nie, človek musí občas výjsť so svojej komfortnej zóny
Joffreyho emócie boli skutočné, veľmi dobre zachytené. Aj jeho správanie bolo v súlade s kánonom. Celkovo situácia, v ktorej sa ocitol buď on, alebo jeho otrokyňa, bola skvelo zachytená, naozaj som mala dojem, že som v Oriente a že takto pokojne mohol vyzerať jeden z Rescatorových večerov (okrem tej obnaženej tváre, tiež sa mi nezdá, že by ho niekto bol v Stredomorí videl bez masky. Vedel by, že tá maska by potom stratila účel, do pár dní by sa klebetilo vo všetkých prístavoch, ako vyzerá.)
Oceňujem, ako na konci ľutoval, čo spravil - veď chcel tej otrokyni pomôcť, a v konečnom dôsledku mu to veľmi nevyšlo. Tipovala som, ako "tanečná" scéna skončí - ale to intermezzo, keď nečakane schytil zbraň a uvedomil si, na pokraji čoho sa ocitol, bolo nečakané!
Ale - sedí mi to s tým, ako skrkval list od otca Antona, "ako keby chcel stiahnuť prsty okolo Angelikinho bieleho hrdla". Ešte sa neotriasol zo zlej správy a nemal to "spracované"
Priznávam, že posledná scéna by mne ako amatérskej prekladateľke asi veľmi zle "šla cez prsty" - takže oceňujem, keď sa niekto do takéhoto niečoho pustí. Atmosféru to malo presne takú, akú malo mať, bolo to skvele vystupňované, na mňa to zapôsobilo presne tak, ako malo. To iskrenie bolo priam hmatateľné a záver nevyhnutný. Takže gratulujem aj samotnej autorke za to, ako sa jej podarilo vystihnúť niečo, o čo sa snaží zrejme každá pisateľka ľúbostných románov, ale čo sa máloktorej podarí. Na mňa to fungovalo
A Moirra, šup, šup, vyskúšala si si, môžeš pokračovať v ďalších príbehoch