dnes je pátek 13. a abych zmírnila dopady tohoto data, vkládám sem při příležitosti zítřejšího Valentýna menší dárek
K vytvoření mne inspirovala Dasha svojí karetní hrou - již před notnou dobou mne napadlo vytvořit balíček hracích karet inspirovaných postavami z Angeliky. Cca před týdnem tato myšlenka znovu vyplula na povrch mého vědomí a rovnou jsem se do toho pustila. Na vlastní kresby nebo malby si netroufám, a tak jsem požádala o vytvoření umělou inteligenci. Proces tvorby byl zdlouhavý a místy úmorný, nejen proto, že pracuji s freeware AI, která mi vždy po vypršení limitu zablokovala možnost dalších editací. Udělala jsem totiž i tu chybu, že jsem některé výstupy poslala dál a narazila na to, že každý má svoji představu o knižních postavách jinou. Takže na oplátku jsem obdržela mnoho požadavků na vzhled či oblečení postav
Ke sv. Valentýnu vkládám ústřední trojici karet, postupně pak budu přidávat další postavy s tím, že můžete hádat, kdo je na obrázku. Během týdne jsem vytvořila kompletní srdcovou sadu, postupně budu přidávat postavy ostatních barev.
Koncept karet je takový, že K, Q a J od každé barvy jsou vždy Joffrey, Angelika a jejich děti. Každá barva pak představuje nějaké jejich životní údobí, které v knize prožívali. Mohu napovědět, že SRDCE představují Toulouse a částečně Paříž. (Tím pro Vás bude hádání postav srdcové sady snadnější.)
Angelika je zobrazena ve zlatých šatech s kvítkem anděliky v ruce.
Joffrey oproti tomu drží kytičku fialek. Pokoušela jsem se ho obléct do outfitu dle příručky slečny Rescatorové, nepovedlo se to ale, a proto nemá odpovídající oděv. Co se jizev týče, nejsem zcela spokojená, ale ladila jsem je asi na 8 pokusů a vzdávám se.
Srdcového kluka jistě všichni identifikují bez nápovědy
Až budou hotové všechny sady, je mým úmyslem připravit karty do pdf k oboustrannému tisku a vložit sem, aby si svoji hrací sadu mohl každý stáhnout a vytisknout. (Na tuhý papír nebo papír běžné gramáže a zalaminovat.) Aktuálně bojuji s nedostatkem šablon pro oboustranný tisk, aby karty měly správnou adjustaci, ale víc hlav víc ví a třeba mi s tím někdo pomůžete.
Přeji, ať si výsledek užijete a ať se Vám líbí!
P.S.: Pro zajímavost sem pak mohu vložit i nepovedené verze nebo verze ne zcela dokonalé. Kupř. Angeliku