PenelopaW - HRACÍ KARTY inspirované Angelikou (AI)

Stránka 1 z 1  [ 15 příspěvků ]
Autor Zpráva
PenelopaW
Předmět příspěvku: PenelopaW - HRACÍ KARTY inspirované Angelikou (AI)
Napsal: 13 úno 2026, 10:47
Moderátor

4poziom.slask.pl

Milé preciozky, milí případní přítomní kavalíři,

dnes je pátek 13. a abych zmírnila dopady tohoto data, vkládám sem při příležitosti zítřejšího Valentýna menší dárek :ach: .

K vytvoření mne inspirovala Dasha svojí karetní hrou - již před notnou dobou mne napadlo vytvořit balíček hracích karet inspirovaných postavami z Angeliky. Cca před týdnem tato myšlenka znovu vyplula na povrch mého vědomí a rovnou jsem se do toho pustila. Na vlastní kresby nebo malby si netroufám, a tak jsem požádala o vytvoření umělou inteligenci. Proces tvorby byl zdlouhavý a místy úmorný, nejen proto, že pracuji s freeware AI, která mi vždy po vypršení limitu zablokovala možnost dalších editací. Udělala jsem totiž i tu chybu, že jsem některé výstupy poslala dál a narazila na to, že každý má svoji představu o knižních postavách jinou. Takže na oplátku jsem obdržela mnoho požadavků na vzhled či oblečení postav :D , z nichž ne úplně všem se mi povedlo vyjít vstříc.

Ke sv. Valentýnu vkládám ústřední trojici karet, postupně pak budu přidávat další postavy s tím, že můžete hádat, kdo je na obrázku. Během týdne jsem vytvořila kompletní srdcovou sadu, postupně budu přidávat postavy ostatních barev.

Koncept karet je takový, že K, Q a J od každé barvy jsou vždy Joffrey, Angelika a jejich děti. Každá barva pak představuje nějaké jejich životní údobí, které v knize prožívali. Mohu napovědět, že SRDCE představují Toulouse a částečně Paříž. (Tím pro Vás bude hádání postav srdcové sady snadnější.)

Angelika je zobrazena ve zlatých šatech s kvítkem anděliky v ruce.
Joffrey oproti tomu drží kytičku fialek. Pokoušela jsem se ho obléct do outfitu dle příručky slečny Rescatorové, nepovedlo se to ale, a proto nemá odpovídající oděv. Co se jizev týče, nejsem zcela spokojená, ale ladila jsem je asi na 8 pokusů a vzdávám se.
Srdcového kluka jistě všichni identifikují bez nápovědy :).

Až budou hotové všechny sady, je mým úmyslem připravit karty do pdf k oboustrannému tisku a vložit sem, aby si svoji hrací sadu mohl každý stáhnout a vytisknout. (Na tuhý papír nebo papír běžné gramáže a zalaminovat.) Aktuálně bojuji s nedostatkem šablon pro oboustranný tisk, aby karty měly správnou adjustaci, ale víc hlav víc ví a třeba mi s tím někdo pomůžete.

Přeji, ať si výsledek užijete a ať se Vám líbí!

P.S.: Pro zajímavost sem pak mohu vložit i nepovedené verze nebo verze ne zcela dokonalé. Kupř. Angeliku :eyes: mám asi v 7 provedeních :).

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Precious
Předmět příspěvku: Re: PenelopaW - HRACÍ KARTY inspirované Angelikou (AI)
Napsal: 15 úno 2026, 15:18
Královská rodina

už sa teším, keď budú všetky "vonku", Penelopa! Nádherné sú! :ach: :ach: :ach: :applaus: :applaus: :applaus:

(a zároveň sa VEĽMI teším, že si sa vrátila k tvorbe z Angeliky. :ok: )

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

moirra
Napsal: 16 úno 2026, 23:49
Moderátor

Jednoducho nádherné. :ach: :ach: Ja už som samozrejme achala predtým pretože sa mi dostalo privilégia vidieť tento skvelý Valentínsky Darček predtým ako ho tu Penelopa zverejnila.

Môj návrh je karty s postavami najskôr tuto zverejňovať postupne, a tie ktoré sa nedajú tak ľahko uhádnuť kto na nich je sem dať ako hádanku.

Super že si u Cantora, na portréte ako batoľa, myslela na to vajíčko. Ak si správne spomínam, patrilo k hračkám za ktoré Honterzia nadávala Angelike že rozhadzuje peniaze ktoré nemá. :roll:

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

mimi
Napsal: 17 úno 2026, 18:13
Královská rodina

Penelopo, skvělé a krásné. :applaus: :applaus: :ok:
Moc se těším na další karty.

moirra
Napsal: 17 úno 2026, 22:50
Moderátor

Ja som momentálne chorá - a preto čiastočne popletená - takže som si nevšimla že to nemôže byť Cantor.

To musí byť Florimond podľa očí vlasov. Ako to potom bolo s tým vajíčkom? :roll:

Ešte že som spoznala Joffreya a Angeliku. :monkey_blind: :mrgreen:

PenelopaW
Napsal: 18 úno 2026, 10:57
Moderátor

Děkuji moc za pozitivní odezvu!
moirra píše: *  17 úno 2026, 22:50
To musí byť Florimond podľa očí vlasov. Ako to potom bolo s tým vajíčkom? :roll:
Florimond od Angeliky v Paříži dostal tuším nějaké chrastítko se zvonečky. Na kartě má nakreslený safír, kterým se dusil na královské svatbě :).

PenelopaW
Napsal: 18 úno 2026, 10:59
Moderátor

S dalšími kartami začneme zvolna a to "odspodu", pokud bych eso brala jako 1 :).

Dle myšlenkového konceptu tvoří eso v každé barvě postava, která s osudy hrdinů nějakým způsobem zamávala.

moirra
Napsal: 19 úno 2026, 18:55
Moderátor

PenelopaW píše: *  18 úno 2026, 10:57
moirra píše: *  17 úno 2026, 22:50
Florimond od Angeliky v Paříži dostal tuším nějaké chrastítko se zvonečky. Na kartě má nakreslený safír, kterým se dusil na královské svatbě :).
jasne, to je o tom v akom rozlíšení to človek pozerá - teraz som si to rozklikla na celú obrazovku a takto je to samozrejme krásne vidno že to je safír
čo mi pripomenulo tú tvoju slávnu foto-story :mrgreen:

https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic ... 573#p20573

ale v hlave sa mi stále maril nejaký diamant - ak to má byť teda podľa tohoto citátu.

Margot najednou vykřikla a vrhla se k Florimondovi, který právě málem spolkl šestikarátový diamant.
„Joffreyi, jaké si mám vzít šperky? Perly mi připadají příliš jednoduché, diamanty příliš tvrdé.“
„Smaragdy,“ řekl. „Ty se vám hodí k očím…

myslím že ten safír pochádza z tej tvojej fotostory-varianty :roll:

----------------------------------------------------------------

Becher je jasný ale mne sa viac páčila tá druhá verzia - ja že na koho sa podobá - veru tento mi pripomína bývalého nemeckého premiera Scholza
https://de.wikipedia.org/wiki/Olaf_Scholz

ku skúmavke by som mu tam na kartu ako pseudovedcovi zlomyselne dala aj toho tučného červa 🐛
čo ho vraj choval na kope hnoja - to vravel keď v Joffreyovom laboratóriu v Toulouse rozprával tie svoje šialenosti

a ten pán v bielom to má byť Arcibiskup? :priest: už sa teším na ďalšie - a hlavne na Desgreza a jeho varinty a samozrejme na miláčka Andijosa a na Polačku :applaus: :ach:

Tereza
Napsal: 20 úno 2026, 20:02
Královská rodina

Karty jsou jedním slovem úžasné.

Přiznávám, že jsem viděla více předobrazů Angeliky, měla jsem dokonce jinou favoritku, samozřejmě respektuji volbu Penelope a oblečení Angeliky do zlatých šatů - jsou nádherné. A Arcibiskup s krásnou tváří působí jako dobrák od kosti, měl to chlapec s Joffreyem opravdu složité.

Těším se na definitivní podobu těch zbývajících karet.

Raketová rychlost, s jakou umělá inteligence vstupuje do našich životů, mě až znepokojuje.

PenelopaW
Napsal: 27 úno 2026, 17:39
Moderátor

moirra píše:
ale v hlave sa mi stále maril nejaký diamant - ak to má byť teda podľa tohoto citátu.

Margot najednou vykřikla a vrhla se k Florimondovi, který právě málem spolkl šestikarátový diamant.
„Joffreyi, jaké si mám vzít šperky? Perly mi připadají příliš jednoduché, diamanty příliš tvrdé.“
„Smaragdy,“ řekl. „Ty se vám hodí k očím…

myslím že ten safír pochádza z tej tvojej fotostory-varianty :roll:
Máš pravdu! Já měla ten safír tak zafixovaný, že jsem v knize vůbec neověřovala!

PenelopaW
Napsal: 27 úno 2026, 17:49
Moderátor

Tereza píše: *  20 úno 2026, 20:02
Arcibiskup s krásnou tváří působí jako dobrák od kosti, měl to chlapec s Joffreyem opravdu složité.
Za mě arcibiskup nebyl a priori padouch, ale hrdý člověk hrající roli v odvěkém sporu, zda je víc světská moc nebo ta církevní. Joffreye respektoval a považoval za důstojného protivníka, věřím, že si to jejich pošťuchování užíval. Chtěl ale Peyraka dostat na kolena a dokázat mu svoji svrchovanost, v čemž byl hodně malicherný. Ale zas ho to dělá lidským. O tom, že to nechtěl zahnat tak daleko svědčí, že v době procesu posílal králi protestní listy a žádal o stáhnutí žaloby.
Raketová rychlost, s jakou umělá inteligence vstupuje do našich životů, mě až znepokojuje.
Naprosto souhlasím... Jak jsem si hrála s ChatGPT, Sára Connorová v mé hlavě ronila krvavé slzy.

PenelopaW
Napsal: 27 úno 2026, 17:50
Moderátor

Přidávám další dvě karty ze sady :).

moirra
Napsal: 27 úno 2026, 21:39
Moderátor

Nebudem prezrádzať kto sú títo dvaja - aj keď myslím že toto každá Angelikoložka uhádne.

Bravo :applaus: presne takto si ich podľa opisov v knihách predstavujem. :ach:
PenelopaW píše: *  27 úno 2026, 17:49
Naprosto souhlasím... Jak jsem si hrála s ChatGPT, Sára Connorová v mé hlavě ronila krvavé slzy.
A to už som čítala štúdie že AI sa už naučila vedome klamať (nuž na obraz svojho "boha" ktorý ju programuje) a tiež že vyrába hodne kiksov. Popri lietadlám ktoré sa zrútili lebo AI nedovolila pilotovi prebrať, ma vôbec neprekvapilo že autonomne vozidlá vyrábajú 4 krát viacej nehôd ako normálne. ja osobne viac dôverujem Taxi šoférovi z Indie či Bangladéžu ako autonomnému vozidlu.
A rýchlosť akou toto vstupuje do našich životov je skutočne závratná. Keď si pomyslím že v mojom detstve fičali v Bratislave ešte posledné plynové lampy a moja prababička ktorá sa ešte dožila môjho syna vyrastala v časoch keď ešte nebola ani verejná elektrina pre domácnosti a namiesto aut prevažne chodily koče (autá iba začínali, a malo ich podobne ako elektrinu iba pár najbohatších)... tak je to rýchlosť skutočne závratná.
Ja by som povedala že niekto dal ľudstvu hračku na ktorú ešte zďaleka nedozrelo.

Moja brababička by nám 17 storočie vysvetlila len taký fukot: Prala na Rumple Ako Angelika na lodi, vodu mala zo studne, večer čítala pri olejovej lampe, a do roboty a z roboty chodila každý deň pekných pár kilometrov pešo.

PS: Neviem ako v Prahe ale v Bratislave má verejný vodovod 140 rokov. Verejná Elektrina 125 rokov. 30. september 1901 Mestská elektráreň v Bratislave začína svoju prevádzku. Na Hlavnom námestí a na korze sa rozsvecujú prvé žiarovky. Nuž ale kým mal každý bežne elektrinu v domácnosti to ešte potrvalo. No jo bola tu už železnica. Spojenie Viedne s Prešporkom, ako sa nazývala Bratislava v slovenčine až do roku 1919, bolo od roku 1848 zabezpečené železnicou cez Marchegg. Čiže vodovody máme 140 rokov a elektrinu v domácnostiach nemáme ani 100 rokov. Predtým sme boli skoro ako 17 storočie. :agree: A už je tu Internet a AI! :shock:

AHA! Praha to m ináč. :mrgreen: https://www.kudyznudy.cz/aktuality/veda ... niho-stale

Delphine
Napsal: 15 bře 2026, 09:39
Rytíři

Karty jsou opravdu krásné, Penelopo, moc se Ti podařily.

Precious
Napsal: 29 bře 2026, 19:38
Královská rodina

vo vlákne k JP si písala, že sa ti celkom páči Joffrey, ktorého si nakoniec vybrala pre tieto karty. Musím súhlasiť! :ok: Normálny muž, ktorý má len tú smolu, že má jazvy na líci.

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Stránka 1 z 1  [ 15 příspěvků ]
Zpět na „Čtenářské výtvory“
Přejít na: