Já bych chtěla žít jedině Toulouse, protože do divoké přírody by mě nikdo za boha nedostal (nic proti zvířátkům
, teda proti některým něco mám, ale to je vedlejší
) a na dvoře bych se mohla bavit tak akorát pomlouváním, takže možná na pár týdnů a pak zase zpátky "do civilizace". V Americe bych se v té době - i dnes - bála (no jo, vůbec nejsem dobrodružný tip
). Prostě by mi stačilo normální město, takže bych přežila i Paříž nebo třeba La Rochelle
. A v dnešní době zrovna tak (tedy do Ameriky možná na výlet a jinak nějaké "poklidné" francouzské město
).
Skoro tři dny jsem tady nebyla, a dějí se věci
Jinak, na tom co říká Alex je hodně pravdy - alespoň u mě.
Na dvůr se absolutně nehodím, nejsem ten tip - přetvařovat se, intrikovat a pořád se obávat, že upadnu v nemilost. Život u dvora je podle mě hodně náročný, a já, i když jsem celkem společenská, tak bych tam nevydržela.
Alex zřejmě vybrala nejlepší místo pro život. Když však přemýšlím o Angelice, kde bych jí chtěla potkat, či případně být v tu chvíli jí, tak vidím Ameriku. Ano, mám ráda pohodlí - ale to ve městě přece celkem bylo také (viz tekoucí voda
), jen ty suché WC nemusím, ale ty jsou (pokud vůbec) všude
.
Ne, že bych milovala prudérní Gouldsboro, spíš bych to tak viděla na společenský Quebec.
Jednak proto, že tam Angelika už v podstatě byla vyrovnaná sama se sebou, jednak proto, že její milovaný Joffrey žije - a je s ní. (Ano, já vím, že zrovna v Quebecu si zažila kruté chvíle žárlivosti, ale dopadlo to dobře
)
Stejně tak si myslím, že jenom v Americe je v podstatě uznávanou dámou. Ano, určitě by zazářila i u dvora, ale přijal by jí dvůr po tom všem čím si prošla a co jí tolik poznamenalo?
Vždyť jak sama jednou řekla: "Žít u dvora? K smíchu."
Povrchní dvůr obávající se o živobytí a posty ? Spojil by se proti "cizince". I kdyby jí král uznával - myslím, že by tam už nemohla žít. Možná jinde ve Francii, možná.... Ale spíš ji vidím v Americe.