Tak jsem na Bathory už také byla. A musím se přiznat, že se mi to moc líbilo (a to nemá nic co dělat s tím, že jednu z dcer, pochopitelně tu hezčí - Annu, hrála jedna moje známá ). Měla jsem nejprve výhrady k těm technickým vynálezům mnichů, ale budiž. Hlavní hrdinka byla úžasná, a Rodena prostě musím zbožňovat i když hraje lumpa.
Precious píše: takže som po vyše roku bola v kine - na Báthoryčke. Ku kvalite filmu sa nebudem vyjadrovať, nie som odborník, u nás to má veľký úspech, v Česku asi tiež, však? Ale Hans Matheson ako Caravaggio bol chutnučký, na jednej strane by som mu toho Básnika Špinu dala zahrať (chudobní umelci mu očividne idú), na druhej strane ho je ozaj škoda
A s Tvým návrhem Caravaggia na básníka Špínu bych také souhlasila - je opravdu slaďoučký .
Jinak Bathory bych doporučila, stejně jako nového Indiana Jonese (jsem si vědomá, že jsou to dva rozdílné filmy - nesrovnávám, ani nestavím vedle sebe ). Potěšilo mě, že z Indiany nedělali mladíka, ale spíš otce (nepíšu schválně tatíka, byť by se to rýmovalo!), a je to pěkná akční Jonesovka na jakou jsme zvyklí, s pěknými efekty.
Ještě bych pro vás měla tip na jeden film. Není historický, a teď jsem ho viděla na DVD. Je to Poslední tanec s Patrickem Swayzem - jestli chcete vidět něco naprosto nabitého city, které jsou ztvárněné tancem - moderním (a to opravdu na hodně vysoké úrovni. Tím chci říct, že Hříšňák je opravdu slabý čajíček - a i jiná káva!) - tak si to rozhodně půjčte. Jediná výhrada by možná mohla být ta, že potom budete chtít tančit také. Takže radím, podívat se na to v klidu večer (či spíše v noci), abyste si pak mohly v klidu zatančit