Michele jako Angelika

Odpovědět   Stránka 1 z 2  [ 77 příspěvků ]
Klikněte pro přechod na stránku… 1 2 »
Autor Zpráva
magda
Předmět příspěvku: Michele jako Angelika
Napsal: 29 dub 2008, 15:52
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 4
4poziom.slask.pl
Registrován: 29 dub 2008, 15:05
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Podle mě je Michele Mercier pro roli Angeliky naprosto dokonalá a báječně k ní sedí. Je opravdu krásná, má šmrnc a je mi symptatická. Možná právě i kvůli ní mám Angeliku tak ráda. Sice nemá onu pověstnou zelenou barvu očí, ale jinou herečku si v této roli představit nedokážu.

Co si myslíte vy? Máte podobný názor nebo právě Michele vám připadá naprosto nevhodná?


Nahoru
Profil Citovat
Elis
Předmět příspěvku:
Napsal: 29 dub 2008, 17:48
Baroni
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 120
Registrován: 16 bře 2008, 19:07
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Magdo, VZHLEDOVĚ je i pro mě MM ideální Angelika. Nedokážu si třeba představit B. Bardotovou, že by ji hrála. Však je tu diskuze o nových adeptech na představitele hrdinů "filmu snů", a u hlavních aktérů se nikdo nemůže pořádně shodnout na tom, kdo by je měl hrát :D .

MM má ale jednu obrovskou chybu: přenesla do povahy filmové Angeliky jakousi povrchnost, zahleděnost do sebe, přelétavost (když to řeknu velmi taktně). Je pravda, že ani scénář sám knižní podobě neodpovídá. Každopádně posun povahy filmové Angeliky směrem k negativnímu je tak citelný, že si dovedu představit důvody, proč někteří Angeliku kvůli filmu nesnášejí - prostě ji považují za povrchní potvoru. Dílo Anny Golonové je tak mnohými nespravedlivě odsuzováno nebo opovrhováno.

Sama za sebe se i na filmy čas od času dívám - prostě do filmové Angeliky si promítám její knižní povahu. Knížky mám ale stejně výrazně raději.


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku:
Napsal: 29 dub 2008, 20:47
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Michele určitě krásná je, o tom není pochyb a co rozhodně nepostrádá je určitá vznešenost, ale Angelika to pro mě bohužel není a nikdy nebude, protože si ji pořád představuju jako tu "druhou" Angeliku z filmů, která mi byla šíleně nesympatická. Naši Angeliku bychom přece musely zbožňovat, protože to snad ani nejde nemít ráda takový charakter :D . Souhlasím s Elis, rysově je Michele Angelice asi blízko a s vlasy a očima by se dnes dalo leccos udělat (zrovna ty oči jsou strašně zásadní, ale tehdy holt barevné čočky asi nebyly :D ), ale to je tak všechno, ten Angeličin duch a náboj se jí ztvárnit buď nepodařil nebo jí to nebylo dovoleno. Když nad tím tak přemýšlím, tak podobně, jak ztvárnila Michele Angeliku si představuju Athenais de Montespan.


Nahoru
Profil Citovat
yenn
Předmět příspěvku:
Napsal: 05 kvě 2008, 20:04
Vévodové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 569
Registrován: 13 pro 2007, 22:24
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ
 
Jeanne to napsala naprosto presne, MM byla dokonala .... ale ne Angelika. Ja filmy miluju, na Michele muzu vzdycky oci nechat, divala bych se na ni porad dokola (a taky to delam :oops: :D ), ale filmy jsou filmy a "opravdova" Angelika je vec uplne jina


Nahoru
Profil Citovat
Iweesz87
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 kvě 2008, 20:15
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 61
Registrován: 07 kvě 2008, 18:54
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Zdravim. MM jako Angelika je dokonala, take bych si nedokazala predstavit BB misto ni jako Angeliku. Cetla jsem knihu MM s nazvem ,,nejsem andelska Angelika,, je o jejim zivitopise. Nez jsem si tuhle knihu precetla, tak se mi v hlavni roli Angeliky libyla jen jako postava. Po precteni teto knihy jsem na ni hodne zmenila nazor a mam ji hrozne rada jako herecku. Doporucuji si ji precist, jelikoz to na herecku MM hodi hned jiny obraz. Popisuje svuj zivot a manzelstvi, ktere mela hodne tezke a stresujici a k tomu po ni chteli za strasnych podminek aby natacela Angeliku. Za vselijakych okolnosti a hrozneho pocasi. Ja osobne, bych tuto praci podle jejiho popisu delat nechtela. V te knizce ji popisuji i jeji kolegove a ty ji popisuji bajecne, jako skvelou a citlivou osobu se smyslem pro humor, a ikdyz se ve filmu zda byt trosku jako do vetru tak v jejim zivote je to naopak, je verna a spolehliva... Ona muze ve filmu vypadat tak nebo tak, presne tak jak se ji to rekne. Na kastingu Angeliky musela behem nekolia minut vyzkouset hned nekolik obliceju (veselost, skleslost, smutek, pohrdani...) Ale i ruzne projevy jako hrozny vybuch hnevu, starslivy plac, nezny plac, silenou radost, oblicej stesti mlade slecny a hned zase matky atd... A to si myslim, ze da docla zabrat, vymyslet na kazdy oblicej nejakou vhodnou scenku. A kvuli pohotovosti techto nalad skvele promyslenych ji vzali. Takze to jak se tvari v Angelice je jen jeji vyborny vykon ktery musela predvest. A ktery ji zaroven hrozne vybijel energii, kterou doma na sveho manzela dost postradala. Ale kdyz ma behem nataceni problemy s manzelem, ktery ji okrada o jeji veskere prostredky a majetek a i presto ho miluje, do toho ma za prisernych podminek natacet Angeliku, hraje i se zapalem plic a porad s nadcenim, ikdyz po ni chteji aby se kazdou chvilku namalovala tak a pak zase jinak, oblekla si tohle a pak zase neco jineho atd... Tak se neda divit, ze to nekdy prijde povrchni. Ale co my vime treba to tak Bernard Borderie jako reziser chtel. Ten film se nenatacel hned za sebou. Jeli do ciziny kde natocili urcite pasaze, ktere na sebe nenavazovali. Takze jednou musela byt v krasnych satech, pak musela byt jako smudla, pak zase uplne jinak. MM hrozne obdivuju. Ona sama rika, ze ji tato role ke slave sice pomohla, ale stesti a trapeni ji to nezbavilo. Opravdu si myslim, ze po precteni teto knihy na ni zmenite nazor. Taky jsem si driv o ni nemyslela nic dobreho, ale po precteni knizky jsem svuj nazor zmenila.


Nahoru
Profil Citovat
Elis
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 kvě 2008, 21:54
Baroni
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 120
Registrován: 16 bře 2008, 19:07
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Iwesz, ono je podstatné, z jakého úhlu pohledu se na to podíváš. Vím, Angelika je postava SMYŠLENÁ. Ale měla by to být žena, která je tak charakterní, tak vnitřně krásná, že přes všechny životní útrapy (kterých je v originálních knížkách mnohem víc než ve filmech), přes všechnu bolest, kterou si musí prožít, zůstává milující, oddanou, obětavou ženou. Těžko se to vysvětluje. Pravděpodobně jsi nečetla celé třinácti (čtrnácti?) dílné vydání Angeliky; až se Ti dostane do rukou, možná sama poznáš, jak moc se tahle knižní Angelika liší od filmové.

Navíc si myslím, že to, co prožívala MM do smrti jejího nejmilovanějšího manžela, je pouhý zlomek utrpení, který lidem na tomto světě může být vyměřen. Každý procházíme obdobím, kdy si myslíme, že všechno leží v našich rukách, že nám patří svět (opravdu výstižná fráze). Ale myslím, že také na každého z nás čeká dřív nebo později období těžkých zkoušek. V mém okolí se už stalo takových věcí. Naše ves prožila jednu z nejhorších tragédií - na zájezdu vyboural autobus a zachynula spousta lidí (jedna moje učitelka téměř s celou rodinou, otec a sestra mé spolužačky a další). U sousedů zemřel na rakovinu nejdřív táta mých kámošek, pak roky umírala na totéž jejich máma. Jinde zase dochází k rozvodům a tahanicím o děti (podle všeho to byla dcera jedné mé profesorky, které rozvedený manžel unesl dítě do zahraničí). Jiní zase žijí úplně normální život, rodí se jim chtěné a plánované děti - a narodí se postižené. Ty mámy se nenarodily jako hrdinky; ale život je postavil před hotovou věc - a teď si s tím poraďte (moc je obdivuju; všechny, které dokáží bojovat jako lvice za svá handicapovaná zlatíčka; já taky jedno mám, a děsně v tom plavu).

Velikost postavy Angeliky spočívá v tom, že ona to dokázala. Ona dokázala být silná, statečná, laskavá i přes bolest a utrpení. Chjo, škoda že nemůžu být jako ona :cry: :oops: ...


Nahoru
Profil Citovat
Iweesz87
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 kvě 2008, 22:04
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 61
Registrován: 07 kvě 2008, 18:54
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Mas pravdu ty knihy jsem necetla, ctu je az ted, ty co vychazi od Anne Golon to nove vydani, takze nevim jake byly (tech 13knizek), byla jsem moc mala, kdyz vychazely. Ale taky jsem nepopisovala knihy, ale MM a jeji filmovou roli, coz i sama Anne Golon rekla, ze nema nic spolecneho s jejich knihami. A kdyz to rika ona, tak to ani ja nemohu srovnavat. Popisovala jsem jen jak se MM trapila se svoji roli a tim jak se tvarila ve filmu, a ze takova neni, jako jeji postava kterou hrala. Ja osobne bych tedy taky chtela byt tak silna jako Angelika, at jako ve filmu nebo i v knihach. A vypadat jako ona by taky nebylo na skodu :wink: :D


Nahoru
Profil Citovat
Fátiha
Předmět příspěvku: Michele jako Angelika
Napsal: 15 čer 2008, 11:51
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 9
Registrován: 15 čer 2008, 11:24
Bydliště: Severní Čechy
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Souhlasím s názorem autorky příspěvku. Pro mě je Michele také ideální Angelikou. Jen nesmím zaměňovat film a knížky. Mám je ráda obě dvě, i když každou jinak. Jsou to dvě sestry- filmová a knižní. Móda 60. let v kombinaci s dobou Louise XIV. je nepřehlédnutelná, také herci nejsou špatní. Nesouhlasím s některými názory na webu, kde se tvrdí, že neodpovídají předloze. Njeraději mám ve filmu i v knihách Desgreze a samozřejmě Angeliku. Ve filmu se také objevuje pro mě velké množství krásných kostýmů a také účesů.


Nahoru
Profil Citovat
Alex
Předmět příspěvku:
Napsal: 15 čer 2008, 12:45
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 417
Registrován: 30 zář 2007, 15:54
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ, WWW
 
No, co říct? Myslím, že nejlépe to shrnula Elis... :wink:

Neřekla bych proti MM křivého slova, kdyby nehrála postavu, jejíž duševní kvality prostě nemá (nebo je nedokázala zahrát). Filmy jsou symbolem 60. let, MM je symbolem filmů..., ale pro mě ona prostě není Angelika 8)


Nahoru
Profil Citovat
anndrra
Předmět příspěvku:
Napsal: 26 srp 2008, 18:43
Rytíři
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 47
Registrován: 15 zář 2007, 19:05
Bydliště: Staňkov
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Všichni pořád dáváme za vinu to jaká filmová Angelika byla MM,ale jak čtu ty příspěvky,napadá mě,že to vlastně nebyla její vina,je to herečka a hrála podle scénáře a taktu režiséra-pokud Borderie chtěl mít Angeliku právě takovouhle-co mohla Michele dělat?


Nahoru
Profil Citovat
Iweesz87
Předmět příspěvku:
Napsal: 26 srp 2008, 21:32
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 61
Registrován: 07 kvě 2008, 18:54
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
anndrra: tak takhle jsem to myslela. MM nedělala nic jiného než to co jí bylo řečeno a co bylo napsáno ve scénáři. Takže jak hrála ve filmu, tak to mělo být a tak to taky chtěl režisér.


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku:
Napsal: 26 srp 2008, 22:47
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
To už je úděl herců...vždycky se to nakonec svádí na ně, protože s nimi tu postavu máme spojenou, ne s režisérem.


Nahoru
Profil Citovat
Zuzana
Předmět příspěvku:
Napsal: 18 lis 2008, 15:12
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 1
Registrován: 08 lis 2008, 08:37
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Mala som možnosť najprv sledovať sfilmovanú Angeliku a až nskôr jej knižné spracovanie.Preto si Angeliku predstavujem ako Michelle Mercier.Neviem si predstaviť inu herečku,ktora by ju lepšie stvarnila.V tom jej nopakovatelne čaro.


Nahoru
Profil Citovat
anndrra
Předmět příspěvku: Tak to už je moc
Napsal: 27 lis 2008, 10:23
Rytíři
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 47
Registrován: 15 zář 2007, 19:05
Bydliště: Staňkov
Kontaktovat uživatele: SZ
 
:shock: Nevím kam to zařadit.Už jste to někde potkali? :lol:
http://www.prozdravi.cz/angelica-star-a ... ensis.html


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku: Re: Tak to už je moc
Napsal: 27 lis 2008, 10:32
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
anndrra píše:
:shock: Nevím kam to zařadit.Už jste to někde potkali? :lol:
http://www.prozdravi.cz/angelica-star-a ... ensis.html
Tak to je teda hustý :D .


Nahoru
Profil Citovat
Simonamafia
Předmět příspěvku:
Napsal: 27 lis 2008, 20:11
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 404
Registrován: 25 pro 2007, 17:28
Bydliště: Domažlice
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
jojo, to jsem už viděla...a docela mě to šokovalo..hihi


Nahoru
Profil Citovat
dasha
Předmět příspěvku:
Napsal: 28 lis 2008, 09:04
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 1316
Registrován: 17 zář 2007, 10:38
Bydliště: Českolipsko
Kontaktovat uživatele: SZ
 
To bysme jako fanynky měly fasovat, ne? :lol:


Nahoru
Profil Citovat
Iweesz87
Předmět příspěvku:
Napsal: 28 lis 2008, 19:15
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 61
Registrován: 07 kvě 2008, 18:54
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Jo tak to by jsme měly fasovat zadarmo. Já jsem to viděla na netu, ale někde v lékárně nebo v krámu ještě ne.


Nahoru
Profil Citovat
Alex
Předmět příspěvku:
Napsal: 29 lis 2008, 19:14
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 417
Registrován: 30 zář 2007, 15:54
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ, WWW
 
No, tak k tomu nemám slov :lol: :lol: :lol:


Nahoru
Profil Citovat
yenn
Předmět příspěvku:
Napsal: 01 pro 2008, 20:14
Vévodové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 569
Registrován: 13 pro 2007, 22:24
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ
 
ja uz to taky potkala, ale myslim ze na fasovani mame jeste cas....do prechodu daleko :D


Nahoru
Profil Citovat
Simonamafia
Předmět příspěvku:
Napsal: 02 pro 2008, 10:59
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 404
Registrován: 25 pro 2007, 17:28
Bydliště: Domažlice
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
.....no nevím, jestli to bude existovat i za cca. 30 let :D :D raději nakoupit do zásob..hihi


Nahoru
Profil Citovat
dasha
Předmět příspěvku:
Napsal: 02 pro 2008, 13:20
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 1316
Registrován: 17 zář 2007, 10:38
Bydliště: Českolipsko
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Simonamafia píše:
.....no nevím, jestli to bude existovat i za cca. 30 let :D :D raději nakoupit do zásob..hihi
To bych nedělala, v té době už to bude mít prošlou expiraci, tak aby ti z těch prošlých hormonů nenarostly třeba fousy. nebo tak.. aby pak z tebe místo Angeliky nebyl třeba Nicolas :lol: :oops:


Nahoru
Profil Citovat
Simonamafia
Předmět příspěvku:
Napsal: 02 pro 2008, 13:46
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 404
Registrován: 25 pro 2007, 17:28
Bydliště: Domažlice
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
Hihi :lol: :lol: Jo tak to by bylo vtipný. Už tak jsem zjev, a ještě vousy....to bych Angeliku proklínala :lol:


Nahoru
Profil Citovat
Helča
Předmět příspěvku:
Napsal: 03 pro 2008, 19:10
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 35
Registrován: 30 bře 2008, 17:41
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ
 
No jen doufám, že naše lékarna přežije XD Já bych si to asi nekoupila, ale co :wink:


Nahoru
Profil Citovat
Alex
Předmět příspěvku:
Napsal: 03 pro 2008, 19:23
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 417
Registrován: 30 zář 2007, 15:54
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ, WWW
 
Helča píše:
No jen doufám, že naše lékarna přežije XD Já bych si to asi nekoupila, ale co :wink:
Jestli jsem to dobře pochopila, tak je ten přípravek určený pro ženy v době klimakteria, takže pochybuju, že bys měla důvod si to kupovat... :wink: :lol: :lol:


Nahoru
Profil Citovat
Precious
Předmět příspěvku:
Napsal: 31 pro 2008, 10:06
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 1488
Registrován: 17 říj 2007, 15:19
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele: SZ
 
dnes som si prečítala tento článok http://koktail.pravda.sk/angelika-slavi ... _kfilm_p20

škoda, že Angelika je stále pre mnohých len romanca :?


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 31 pro 2008, 15:10
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Precious mě předběhla. No chtěla jsem pro ty, kteří MM mají rádi, i když ve filmu neztvárnila Angeliku tak, jak ji vymyslela a napsala Anny Gollon připomenout, že zítra má už neuvěřitelných sedmesát. Takže gratulace a stejně tak Robertovi H, který měl včera osmdesát jedna. Je to strašné jak ten čas letí. Nechce se věřit, že už tito filmoví hrdinové, kteří nejedné z nás pomohli najít cestu k dílu Anny Gollon, tak zestárli.

Jo a všechno nejlepší do nového roku, včetně přání, aby Anny Gollon stihla přepracovat a uzavřít tu nádhernou ságu Angelika.


Nahoru
Profil Citovat
zatinka
Předmět příspěvku: Mercier poprvé v Praze
Napsal: 28 led 2010, 08:43
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 44
Registrován: 30 lis 2009, 18:42
Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
Dne 6. února 2010 přijede Michele Mercier poprvé do Prahy, kde bude hvězdou plesu ve Státní opeře. Herečka se chystá i na ochutnávku specialit české kuchyně a procházku Prahou. Zprávu přinesl deník Blesk - http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-za ... prahy.html

_________________

Filmová Angelika (angelika.zaweb.cz) * Mayovky (karel-may.majerco.net)


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku:
Napsal: 06 úno 2010, 18:55
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Sledujete Michele v Praze? Musím říct, že přestože mě filmy úplně minuly, tak jsem si pár těch článků, co teď vycházejí přečetla. Musím říct, že to Michele i v jejím věku sluší, má pořád ty krásné velké oči, i když nejsou zelené :wink: .


Nahoru
Profil Citovat
zatinka
Předmět příspěvku:
Napsal: 06 úno 2010, 19:32
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 44
Registrován: 30 lis 2009, 18:42
Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
Já sleduji, ale úplně mě znechutily články v Blesku, něco tak trapného, netaktního a nízkého jsem dlouho nečetla. Michele je měla rovnou poslat do zadele :-)

_________________

Filmová Angelika (angelika.zaweb.cz) * Mayovky (karel-may.majerco.net)


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku:
Napsal: 06 úno 2010, 21:18
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Blesk jsem vynechala :) . Četa jsem dnes rozhovor na iDnes a koukala jsem na krátké video z rozhovoru. Myslím jen, že třeba do toho videa byly ty otázky trošku trapné. Ptát se jí, jaké má šaty na ples a tak...Michelina odpověď: "Co říkat o šatech...", byla trefná :).


Nahoru
Profil Citovat
zatinka
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 09:57
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 44
Registrován: 30 lis 2009, 18:42
Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
Jo, ten rozhovor na idnes.cz je konečně na úrovni, můžeš srovnat s Bleskem :-)
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny ... likou.html

_________________

Filmová Angelika (angelika.zaweb.cz) * Mayovky (karel-may.majerco.net)


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 10:42
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
No děs no. Co čekat od Blesku?


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 16:46
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Taky mě to znechutilo. Myslím si, že by si zasloužila rozhovor se seriózním deníkem nebo časopisem. Divila jsem se, že je s některými dotazy neposlal někam. Ale co mne zarazilo nejvíce, že na otázku zda někdy byla v Praze odpověděla, že v roce 1968 , ale pouze na letišti. Měla nějaké problémy, takže odletěla zpátky do Paříže, kde tenkrát žila. Je mi jasné, že kdyby přijela, byl by to velký humbuk, protože tehdy její popularity byla na vrcholu. Něco o tom vím. O to je mi to víc líto, že se to tenkrát nepodařilo.


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 16:57
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Teď jsem si přečetla článek sronávající Ivanu Tramp a Michle Mercier od Františky a mám dojem, že je to první objektivní článek uvedený v Blesku o Michele.

http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny ... rcier.html


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 17:08
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
A přidávám ještě tenhle, že by se v Blesku něco hlo?
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny ... y-sah.html


Nahoru
Profil Citovat
zatinka
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 17:18
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 44
Registrován: 30 lis 2009, 18:42
Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
Nedivím se po těch odsuzujících komentářích uživatelů po otištění exkluzivního rozhovoru :D

Nicméně všechno mi to přijde dost povrchní, ohrané, každý se jí pořád ptá jen na muže a na Angeliku. Za co jsou ti novináři placení? To si o ní nemohli něco přečíst, zhlédnout nějaké filmy apod. a položit jí nějaké zajímavé a nevšední otázky? Ach jo...

_________________

Filmová Angelika (angelika.zaweb.cz) * Mayovky (karel-may.majerco.net)


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 17:49
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Taky jsem si říkala, že to není možné uváět titulky Ztrhaná stařena , Angelika pije vodku a odbobné vulgární titulky.
Bylo by zajímavé, jakým způsobem by s ní udělal rpozhovor Marek Eben. Ten by byl jednak vtipný a jednak neotřelý. Snad někdy příště. Třeba zítřejší procházka Prahou ji nadchne a přijede znovu. Kdo ví?


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 07 úno 2010, 17:51
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Jó a jsem zvědavá jestli nějaká zdejší Angelika uloví autogram, i když tady ji vlastně většina zatracuje.


Nahoru
Profil Citovat
Alex
Předmět příspěvku:
Napsal: 08 úno 2010, 15:01
Markýzové
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 417
Registrován: 30 zář 2007, 15:54
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, ICQ, WWW
 
Docela pěkný rozhovor byl v MF Dnes ve Víkendu :wink:


Nahoru
Profil Citovat
Tania
Předmět příspěvku:
Napsal: 08 úno 2010, 18:44
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 940
Registrován: 26 lis 2007, 08:50
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
Díky za info, kdybyste tu nic nenapsaly, tak bych to vůbec netušila. A díky za odkazy.
Ten od Františky byl opravdu zajímavý.
Jinak musím souhlasit, rozhovory ti novináři opravdu vést neumí. Nic zajímavého jsme se nedozvěděly.
Kolikrát si říkám, proč to vůbec čtu. Jenže, na žijící legendy se dneska moc nehraje.

Kdyby Vás to zajímalo, zkoušela jsem vytvořit nějaké wallpapery v duchu knih o Angelice. Nevím, jestli by tu šlo vytvořit nějakou sekci.


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 08 úno 2010, 21:27
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Připojuji odkaz na článek v MF Dnes, Konečně slušný rozhovor

http://kultura.idnes.cz/michele-mercier ... lmvideo_tt


Nahoru
Profil Citovat
Tania
Předmět příspěvku:
Napsal: 08 úno 2010, 23:43
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 940
Registrován: 26 lis 2007, 08:50
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
To bylo pěkné a konečně o něčem :D


Nahoru
Profil Citovat
Precious
Předmět příspěvku:
Napsal: 09 úno 2010, 12:27
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 1488
Registrován: 17 říj 2007, 15:19
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele: SZ
 
daruna píše:
Připojuji odkaz na článek v MF Dnes, Konečně slušný rozhovor

http://kultura.idnes.cz/michele-mercier ... lmvideo_tt
vďaka, Daruna, je to veľmi pekný článok. Mme Mercier je konečne niekto iný než len filmová Angelika. A je mi jej ľúto. Cítiť z nej smútok, trpkosť, ale aj takú tú životnú múdrosť. Hm, opäť sa mi potvrdilo, že krása neznamená všetko. Skončiť v sedemdesiatke bez partnera, detí, vnúčat .. Ktovie, akú má povahu, prečo jej nič nevyšlo.


Nahoru
Profil Citovat
Andrej
Předmět příspěvku:
Napsal: 09 úno 2010, 15:52
Markýzové
Offline
 
Příspěvky: 497
Registrován: 18 říj 2007, 12:13
Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha
Kontaktovat uživatele: SZ
 
No upřímně řečeno, je i docela možné, že ten první, děsný rozhovor, co vyšel v Blesku, vůbec nebyl pořízený s ní, ale prostě si ho redakce vymyslela, to je taky možné a v dnešní naší mediální realitě snad i pravděpodobné. Je mi totiž divné, že by se Michele po prvních pár otázkách nezvedla a neodešla.


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 09 úno 2010, 17:30
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Přesně tak, myslím si, že to byl vymyšlený rozhovor. Když jsem si přečetla , že autoři byli tři muöži a jedním z nich byl mám dojem Höpner nebo jak se jmenuje, tak by mě to vůbec nepřekvapilo. Psali totiž, že s ní telefonovali, že to nebyl rozhvor z očí do očí. To pak nepotřebuje další komentář.


Nahoru
Profil Citovat
daruna
Předmět příspěvku:
Napsal: 22 úno 2010, 19:20
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 50
Registrován: 16 zář 2007, 17:44
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele: SZ
 
Pro zajímavost přikládám zpověď fanynky MM o jejím setkání v Praze
Když jsem byla požádána, abych se podělila se svými dojmy se setkání s Michele, dlouho jsem uvažovala nad tím, jak a v jakém časovém úseku svého života začít.
Psal se rok 1969, do kin přišla dnes už dobře známá francouzská pentalogie, a moji rodiče se vypravili na její první díl. Já, tenkrát ještě dítko „školkou povinné“, si prosadila svou (bože, už tenkrát jsem byla paličatá) a šla s nimi. Z Angeliky jsem viděla sotva prvních 15-20 minut, a pak v klidu usnula. To bylo moje „první setkání“ s Michele. O rok později příběhy krásné Angeliky odvysílala Československá televize. Tentokrát jsem se dívala na všechny díly.
Krásná a šarmantní Michele mě natolik zaujala, že, poté co jsem se naučila číst a psát, napsala do televize o její fotku. Dnes už je ten dlouhý čas na té fotografii dost znát. Od té doby jsem začala sbírat časopisy a fotky, které se objevily na stáncích PNS. Kromě již zmíněné Angeliky jsem měla možnost vidět filmy Hrom do toho, Lásky Lady Hamilton, Pod africkým sluncem, Zlatá vdova, Střílejte na pianistu, Moment pravdy, několikrát i Volání divočiny a jiné. Moje sbírka se pomalu, ale jistě rozrůstala. Po maturitě jsem odjela do Prahy, kde jsem se časem vdala a založila rodinu. V polovině 80-tých let jsem se opět dočkala opakování všech pěti dílů Angeliky, které promítali v kině U Hradeb nebo Světozor. To už jsem do kina chodila v doprovodu svého manžela, který (co by pro svou lásku neudělal) fotil vše co se dalo, nejlépe však dopadli poutače. V 90-tých letech již Angeliku odvysílali postupně všechny televize u nás.
Aniž by to Michele tušila, doprovází mě skoro celým mým životem. Od prvního okamžiku jsem toužila se s touto výjimečnou ženou setkat.
Správa o tom, že má přijet do Prahy, pro mne byla velkou výzvou, „teď anebo nikdy“, říkala jsem si.
Napsala jsem své dceři Katce (teda ona je to moje snacha, ale to zní hrozně, tak je mojí druhou dcerou), která pracuje na letišti v Ruzyni, zda by se mohla pozeptat, kdy a v kolik hodin má Michele přiletět, a zda by bylo možné se s ní alespoň na chviličku setkat. 40 let čekám na tento okamžik.
V tu chvilku jsem ani netušila co tímto dotazem rozpoutám.
Ve středu 3.2.2010 jsem od svých (teď už tří) dětí dostala malou krabičku. Netušila jsem proč, narozeniny ani svátek nemám,…po jejím otevření to se mnou málem švihlo o zem. Moje děti se složili a koupili mi dvě vstupenky na Ples v Opeře, to abych si přítomnost Michele užila déle. Dlouho jsem se z toho nemohla vzpamatovat. Teprve druhý den mně došlo, že vlastně nemám žádné plesové šaty. Ale to by bylo na delší vyprávění.
V pátek v podvečer přijeli naši mladí, Mirek a Katka s tím, že jedeme na letiště, snad se nám povede alespoň Michele zahlédnout. Nepovedlo se. Byla obklopena bodyguardy a my obyčejní lidé neměli šanci. DO VIP salonku se dostali jen novináři s mezinárodním bezpečnostním průkazem a ten já nevlastním.
Přišel den D.V sobotu 6.2. 2010 dopoledne jsem zašla za svoji dcerou Jitkou, s otázkou co dělá odpoledne,. S úsměvem se na mě podívala a odpověděla, že cokoliv budu chtít. Přestože dost nastydlá, byla odhodlaná vyjít mi vstříc. Naše první kroky vedli k divadlu Broadway, kde od 14 hodin měli hrát Angeliku (své dojmy z premiéry muzikálu Angelika jsem zveřejnila na www.michelemercier.bravehost.com). I když jsem pochybovala, že tento úmysl hostitelům vyjde (vím, že na takové akce je Michele dost vysazena) nedalo nám to. U pokladny jsme se dověděli, že účast nepotvrdila, takže nemělo cenu se v pasáži déle zdržovat.
Vypravily jsme se k hotelu Kempinský, ve kterém měla být Michele ubytována. Tam jsme se potkaly s dalšími fanoušky, skupinkou čtyř kluků čekajících na podpisy již od 10 hodin. Asi po půl hodině jsme se dočkali, paní Michele vyšla z hotelu ven. Vytáhla jsem knihu i fotky k podpisu, ale autogramiáda se nekonala. Michele v doprovodu svého hostitele Friedermanna Riehleho šla na oběd. Trochu (teda hodně) mě vyvedlo z míry, když se na mě usmála a se slovy „vydržte, za chvilku se vrátím“ a přitom mě pohladila po rameni. Co znamená chvilka? Jak dlouhá může být chvilka? Od portýrna jsme se dověděli, že asi tak za hoďku, hoďku a půl by se měli vrátit. Zatímco se kluci rozběhli směrem k divadlu, my váhajíc, zda opustit své stanoviště, dočkaly se televizního štábu. Jitka se šla pozeptat jestli natočili rozhovor s „Angelikou“ a kdy to budou vysílat. Přitom jim prozradila, že jsem dlouholetá fanynka MM, a tak zapnuli kameru a jen tak bez příprav a varování začali natáčet, co zveřejnili asi tak z pětiminutového rozhovoru jste měli možnost vidět v televizi sami. Trapas. Pak jsme si došli na teplý čaj. Zvědavost, netrpělivost, vzrušení mi nedalo, a tak jsme se po chvilce vrátily zpět k hotelu, to abychom nic neprošvihly. Hodinové čekání jsme trávily přímo v hotelu Kempinský a vyšly jsme ven ve chvíli, kdy se Michele vrátila zpět. Kluci byli dost neodbytný a předkládali k podpisu hodně fotek (odhadem asi 15 ks každý) a vesměs všechny byly z filmu o Angelice. Dost to Michele rozladilo. Myslím si, že nálada se ji zlepšila ve chvíli, když jsem ji předložila její civilní fotky a do knihy se podepsala i s věnováním. Krásný pocit, nezapomenutelný zážitek.
Ke státní Opeře, kde se měl konat ples, nás přivezl manžel. S Jitkou jsme takřka jako stár vešli do foyer divadla. Krátce poté vešla i Michele se svým doprovodem. V tu chvilku se spustila hotová smršť blesků. To všichni fotili hvězdu plesu – Michele Mercier.
Po krátkém úvodním programu, začala volná zábava – tanec. Michele se svým doprovodem panem Domabylem šla také tančit, ale celkem jsem ji litovala, protože pán již byl v letech a tancovat buďto neuměl nebo mu to už nešlo. Jen před objektivy se trochu víc rozpohyboval. Ať šla Michele kamkoliv, stále měla za sebou fotografy, kameramany a novináře,… no a také nás. Před půlnocí, když si šla do salonku na cigaretku a zároveň poskytnout rozhovor novinářům (kdyby tušila jak ji později pomluví, tak by se zcela jistě na interview vykašlala), pustila nás její ochranka do prezidentského salónku, abychom tam v klidu na Michele počkaly. Dočkaly jsme se, předložila jsem své další fotky k podpisu a přitom jsem ji řekla, jaký je to pro mne velký den – splněný sen. Podivila se a myslím si, že ji to nejenom překvapilo, ale i dojalo. S krásným pocitem, podepsanými fotkami jsme odjeli z plesu domů. Nějak jsem se mezi tou smetánkou (někteří jenom pomlouvali ti druhé, a to já nemusím) necítila příjemně.
Další dny jsme nechali Michele v klidu. Nechtěla jsem ji více pronásledovat. 40 let jsem čekala na setkání s Michele, a nyní mohu dalších 40 let na tento okamžik vzpomínat.
Toužíte – li po něčem, máte – li sen, byť je sebeodvážnější, nevzdávejte to, jak vidíte, nikdy nevíte, kdy se váš sen vyplní.. [/i]


Nahoru
Profil Citovat
Tania
Předmět příspěvku:
Napsal: 23 úno 2010, 11:18
Královská rodina
Uživatelský avatar
Offline
 
Příspěvky: 940
Registrován: 26 lis 2007, 08:50
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele: SZ, WWW
 
To bylo krásně dojemné. Ta paní je fakt skvělá, udělala to po čem toužila :D


Nahoru
Profil Citovat
jerrda
Předmět příspěvku:
Napsal: 21 srp 2012, 23:58
Rytíři
Offline
 
Příspěvky: 6
Registrován: 29 črc 2012, 21:12
Kontaktovat uživatele: SZ
 
''Míša'' se mi už do role angeliky zažila tak, že bych si nedovedla představit jinou. :)
Líbí se mi, že je tajemná a svým způsobem i rafinovaná - to k vzhledu.
Ale nejsem si jistá povahově. Ve filmu mi přijde chvilkami příliš koketní, možná frivolní, nevím jak o nazvat, ale občas jako by ztrácela ony u ní tolik zbožňované vlastnosti. :) Můj názor. :wink:


Nahoru
Profil Citovat
Maira
Předmět příspěvku: Re: Michele jako Angelika
Napsal: 20 zář 2013, 20:42
Baroni
Offline
 
Příspěvky: 183
Registrován: 17 srp 2010, 14:19
Kontaktovat uživatele: SZ
 
magda píše:
Podle mě je Michele Mercier pro roli Angeliky naprosto dokonalá a báječně k ní sedí. Je opravdu krásná, má šmrnc a je mi symptatická. Možná právě i kvůli ní mám Angeliku tak ráda. Sice nemá onu pověstnou zelenou barvu očí, ale jinou herečku si v této roli představit nedokážu.

Co si myslíte vy? Máte podobný názor nebo právě Michele vám připadá naprosto nevhodná?
Ja zdieľam podobný názor. To že vyznieva vo filme povrchne je hlavne zásluhou režiséra a scenára. Ale typovo sa mi veľmi páči. Až na tie zelené oči, ale to je len malý nepodstatný detail v jej dokonalom výzore a vznešenom správaní. Keď som rozmýšľala, kto by ju zo súčasných herečiek mal zahrať, tak ma napadla ešte tak Angelina Jolie, ale tie jej pery sa k Angelike nehodia. Ináč si nikoho známeho neviem predstaviť...


Nahoru
Profil Citovat
Zobrazit: Seřadit podle: Směr:
Odpovědět   Stránka 1 z 2  [ 77 příspěvků ]
Zpět na „Filmy a muzikály Angelika“ | Klikněte pro přechod na stránku… 1 2 »
Přejít na:

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů