Ahoj , právě jsem se registrovala, takže tohle je asi můj druhý nebo třetí komentář
Hrozně se mi líbily všechny vaše příběhy a komentáře, které teď pravidelně pročítám...
Já jsem se ke knižní Angelice dostala, přesně jako většina z vás, tak aby se to tady pořád neopakovalo přes filmy s Michele Mercier a spol.
Když teď vzpomínám, kdy jsem poprvé shlédla nějaký díl z celé řady, tak to asi bude, když mě moje mamka posadila vedle sebe na gauč a řekla, že se podíváme na moc hezký film mě to tenkrát bylo upřímně jedno, jestli se Angelika zamiluje do Joffreye , jestli ho upálí a jestli se znovu najdou mě stačilo, že tam bude jakýsi závan pohádkové atmosféry, což mi tenkrát asi utvářely Angeličiny šaty a zámek, ve kterém s Joffreyem bydleli...
Pak se mi to nějak vytratilo z mysli až do minulého léta, kdy začala moje když to řeknu takhle Angelikománie
Zrovna dávali v televizi Markýzu Andělů a já si řekla, že se na to kouknu, zase po dlouhé době..Po skončení tohohle dílu,mi bylo nějak smutno a tak jsem si musela pustit i Báječnou Angeliku, abych jako věděla jak to bude pokračovat, protože jsem byla zvědavá...Tu noc po mé "obnovené premiéře" Angeliky jsem nemohla usnout a pořád o tom přemýšlela (a navíc byly prázdniny a já jsem o prázdninách přespalá a tak jsem nemohla zabrat )
No další den jsem se musela dodívat na zbytek celé série, takže celé odpoledne padlo a já seděla u televize , cpala se řízkem a olivami a koukala a sledovala další osudy Angeliky...
Jenže pak mi ty filmy nějak přestaly stačit a já se rozhodla, že se pustím do shánění knih...Už v té době,mě měla blízká rodina a kamarádi za Angelikového blázna Všem známým a rodině jsem poslala žádanku jestli nemá někdo v knihovně výše zmíněnou markýzu..nikdo neměl, ale já se nehodlala vzdát a tak jsem si všechny ty knihy tiskla v tiskárně , takže asi polovina mé sbírky jsou desky s papíry, alespoň nadepsanými názvem, aby získaly trochu ten punc knihy.. Zbytek jsem dokoupila v bazarech ..
No prostě od minulého léta, prakticky neležímv ničem jiném než v Angelice, ikdyž už jsem dočetla i poslední díl,pořád mi chybí půlka markýzy andělů, ale to doufám rychle napravím všichni už si na mou slabost zvykli, takže už jim ani nevadí, že jim občas po dočtení třeba tří dílů, obsáhle vyprávím o co v knize šlo ..Je mi trochu líto, že už Angeliku dočítám, ale život snad nekončí a určitě, tedy pokud do té doby neztratím o toto poutavé, zajímavé, romantické a dobrodružné dílo zájem, jistě si ho za dva nebo tři roky přečtu zase, možná to bude i o něco dřív ...
Myslím, že jsem zde asi nejmladší čtenářka, v září teprve nastupuji do prváku a tak doufám, že vás moje vyprávění,nevyprávění nějak neurazilo, ptotože, když si čtu vaše příběhy je to poněkud jiný kafe ..
s pozdravem pro další fanynky Naty