Třeba se o tom jednou přesvědčím i v reálu
Budu Ti držet palce
. Taková Katie Holmes prohlásila, že se provdá za Toma Cruise a... provdala se za něj! To, že jsou už nějaký pátek rozvedení, to je skutečnost, kterou si to netřeba kazit
.
Ten původní seriál bych hrozně ráda sehnala v polštině s titulky, ale přes všechno hledání si zatím můžu vybrat pouze z varianty "origo sound, ale všemu neporozumíš" nebo "porozumíš, ale uši ti upadnou!"
Zkusím se zeptat kamaráda, který bydlel v Polsku, ale nevím, zda tam stále přebývá...
Dračího prince vůbec neznám, musím se dovzdělat!
Kreslené netflixovské fantasy, 3 řady po 9 dílech, velice milá podívaná pro děti i dospělé!
Nemáš v rukávu ještě nějaká zajímavá díla či série, co by stály za to? Věčně hledám inspiraci!
Jéé, já jsem poměrně konzervativní a přehled jsem ztratila už před lety, kdy se s fantasy a sci-fi roztrhl pytel a už se to nedalo sledovat. Za sebe ale doporučuji od Sapka ještě Husitskou trilogii, ta vůbec není špatná a druhý díl se odehrává na území dnešní ČR, takže pokud člověk ta místa zná, docela se i pobaví. (Za mne je skvělá historka staré babičky o Karlu IV.)
Poměrně nedávno jsem objevila Jméno větru, které se mi navzdory nedostatkům četlo velice hezky, i když mne iritoval hlavní hrdina. Blbé je akorát to, že autor se zasekl a jen tak to asi nedokončí. V tomhle kontextu byl vyloženě smutný výrok jednoho čtenáře na DK: "Abych si zkrátil čekání, až to Martin dopíše, začal jsem číst Rothfusse..."
Z YA literatury se mi docela líbily některé knihy ze světa Lovců stínů (Pekelné stroje, Nástroje smrti, Temné lsti), skvělá je kniha Má lady Jane od Cynthie Hand, Brodi Ashton a Jodi Meadows a naprosto vynikající je Neil Shustermann. Nejprve jsem od něj četla Bez šance, pak Sucho a nakonec sérii Smrtka, vše bylo naprosto perfektní, čtivé, originální.
Osobně mám slabost i pro sérii Meč pravdy, kterou jsem četla v době, kdy to vycházelo. Ale pro čtenáře, kteří už vyrůstali na Martinovi a jiných, je to dneska hodně klišoidní a dětinské. Nicméně první dva díly (První čarodějovo pravidlo + ještě Druhé čarodějovo pravidlo) jsou pěkné.
Líbila se mi i série Sedm Kenningů od Hearneho, se kterým jsem měla tu čest prohodit pár slov na besedě v Praze, a pravidelně kupuji knihy od Červenáka. Teď jede hlavně na vlně kapitána Steina a notáře Barbariče, ale víc se mi líbil kapitán Báthory, který má ještě docela dost fantasy prvků. Nu a jestli se Ti líbí Zaklínač
, tak od Červenáka můžeš zkusit Černokněžníka. V prvních knihách si docela hezky hraje se slovanskými mýty a starými českými pověstmi.
To je jen tak namátkou vše, co mne zrovna napadlo
.