v obchodech byly fronty na banány, toaletní papír a krajské knihovně pořadník na Angeliku ve slovenštině. Vypůjční doba byla týden.
Toto sedí absolútne ha ha
- iba ešte k tomu dodať že Angelika bola ešte aj na indexe - zozname komunistov označených kníh za morálne nevhodné
O to bola samozrejme príťažlivejšia
Ja som však bola na rozdiel od teba Tereza piatačka -
koľko že rokov majú piatačky?
Tiež som zistila že v knižnici je na ňu fronta - v škole sme si cez prestávky šuškali o niektorých pikantných scénach -
a potom som zrazu objavila že mama ju má schovanú v zadnom rade knižnice ....ach bola že to radosť.
V tých starých slovenských boli obrázky z filmu - ktoré nám vtedy slúžili ako ilustrácie-
niektorým som samozrejme nerozumela pretože som nevidela film. Napríkal na tento som si myslela že to je scéna z Joffreyom z knihy kde Angeliku bozkáva prvý krát na hrdlo:
Ten film dávali keď som bola malé dieťa v kinách a samozrejme že ma naňho vtedy nezobral veď som bola pomaly batoľa -
a potom až keď už som mala 20 + (pretože v medzičase bol na komunistickom indexe nemravných filmov)
Potajme som závidela babke ktorá mi spomínala ako na tie filmy stáli v rade a aké boli skvelé, a ako boli všetky
zamilované do Peyraca. Kto priniesol do školy obrázkové vydanie Angeliky bol KING, pretože mal Peyraca.
Keď konečne bol film v Kinách, ako to vo veľkých mestách býva, mali zrejme iba jednu či dve kópie a tie putovali z kina
do kina. No tak sme zo sestrou ako dve pološialené putovali z kina do kina -až do tých naodľahlejších predmestkých častí a videli sme to xy krát. Dve šialené puberťáčky, ale boli to pekné časy.
Raz si spomínam že sme si pomýlili hodinu a museli sme potom sedieť dve hodiny na akomsi príšernom ruskom vojenskom filme
lebo Angeliku dávali až potom. No čo by človek kvôli Angelike nevytrpel?
Ja si myslím že Filmy boli rozkošné, v podstate nádherná vykostýmovaná rozprávka, ktorá má však pramálo spoločného zo skvelými knihami. Napriek tomu som vďačná že nám to Borderie natočil.