POLAČKYN FÓRUM TUTORIAL časť 2:
Nahrávanie a vkladanie Obrázkov:
Pridávanie SÚBOROV (napríkald PDF, Word, Excel) a samozrejme aj obrázkov:
Dolu pod textom ak píšete príspevok - najskôr vyberiete s vášho počítača čo chcete pridať a potom stlačíte tlačítko
priložiť súbor
Tutorial nahrávanie obrázkov na web:
Najskôr nahrám obrázok ktorý mám uložený, niekedy je potrebné obrázok zmenšiť, o tom na konci tutoriálu – ja na to používam PAINT ktorý je súčasťou každého Windowsu:
kliknem na link obrázku ktorý som zavesila na fórum a skopírujem adresu obrázku tak aby bol link vložený ako link na obrázok
na ten obrázok potom kliknem pravou klávesou na myši a skopírujem adresu obrázku
adresu obrázku vložím tam kde chcem aby bol vložený v texte, označím, a potom stlačím IMG čím adresu obrázku vložím medzi dve
IMG
(podobne ako sa citáty vkladajú medzi dve
Quote alebo Linky medzi dve
URL)
Alternatívne môžeme najskôr stlačiť dve
IMG a až potom medzi ne vložiť adresu obrázku, a je to jedno či to je adresa obrázku z cudzieho webu alebo toho, čo sme vložili samé na fórum
a šup už je obrázok v texte tam kde ho chcem mat - ale pozor obrázky by nemali byt príliš veľké aby nerozhádzali šírku príspevkov na fóre

ak ich mam príliš veľké dávam si ich
do Paintu a tam to zmenším - Paint je nainštalovaná súčasť Windowsu
![[ img ]](https://angelique.cz/phpBB321/download/file.php?mode=view&id=1067)
----------------------------------------------------------
CITÁTY:
Inak tu máte VZOR ak ste citovali a sa vám pokazí citát a nezobrazuje sa ako má:
TEXT TEXT TEXT TEXT
Poste toto skopírujete a napíšete či skopírujete namiesto textu váš text čo chcete citovať Mimi môžete vymeniť za ľubovolné meno toho koho citujete .
------------------------------------------------------------
A napokon ešte sľúbený
Tutorial PAINT a zmenšovanie –
ALIAS PROSÍM DÁVAJTE POZOR ABY OBRAZKY NEBOLI PRILIŠ VEĽKÉ !!!!!
Rozťahujú potom okienko fóra do ktorého píšeme a na niektorých browseroch, hlavne na tabletoch a telefónoch, sa to celé potom blbo zobrazuje, lebo je všetko posunuté.
Jasne že vy to budete mať v slovenčine či češtine ale to určite nájdete aj s mojim nemeckým obrázkovým návodom – zmeníte veľkosť obrázku v
PERCENTÁCH na menej a hotovo – alternatívne môžete meniť
PIXELN.
Stačí prepísať jedno políčko, vertikálne či horizontálne, a druhé sa automaticky prispôsobí.
![[ img ]](https://angelique.cz/phpBB321/download/file.php?mode=view&id=1069&sid=35246dff4f12b7dc33323ffe68506bee)