Gouldsboro & Maine

Odpovědět   Stránka 2 z 2  [ 51 příspěvků ]
Klikněte pro přechod na stránku… « 1 2
Autor Zpráva
moirra
Předmět příspěvku: Re: Gouldsboro & Maine
Napsal: 07 zář 2024, 23:16
Moderátor

4poziom.slask.pl
Kontaktovat uživatele: SZ

Ms_Rescator píše: *  07 zář 2024, 22:10
moirra píše: *  07 zář 2024, 21:08

No tak už som sa dívala do tých mojich starých poznámok. Zdá s že tam prezimovali iba Champlainoví chlapi - bolo treba opraviť poškodenú loď. Napokon na člnoch ktoré mali lode na palube a tiež na indianskych kanoe :sailor: sa veselo mohli plaviť po okolí. Domorodí indiáni WABENAKI sa k nim vraj chovali veľmi priateľsky.
To zní jako dobrý kompromis, nicméně jsem nikde explicitně nenašla, že by to tak někdo napsal. Ale je pravda, že některé prameny tvrdí, že tam přezimovali a jiní, že se plavili po lodičkách dál. Tvé shrnutí teda dává smysl!
Champlain se určitě vydal po lodičkách, protože o tom se zmiňuje v pamětech, navíc on byl přece pověřen průzkumem.
Jinak tu mapku jsem dávala už výše ale ty ďábelské ostrovy mě pobavily. :D
No ja som tie zmienky presne ako píšem našla v rôznych zddrojoch a tiež my to príde logické a myslím si že keby tam nikto neprezimoval, sotva by tá ich loď bola bývala na jaro opravená. :P jasne že šéf si vybral pohodlné riešenie a veselo sa nechal rozvážať po okolí :sailor: vraj práve :indian: Indiáni z určitý tovar boli veľmi ochotní a samozrejm aj skúsení a šikovní prievozníci
moirra píše: *  01 zář 2024, 19:53
Keby som nebola vedela kde to miesto je, tak by som ho nemohla zakresliť do mapiek ktoré som vytvorila k Mount Desertu. :wink:
Ten citát odo mňa je starý, odvtedy na naše obrovské šťastie pribúdali každým dňom nové informácie na nete, takže v čase keď už som kreslila mapku sa už čo to dalo nájsť - Ako si nejasne spomínam z jedného videa ktoré som odpozerala celé som zistila že to miesto patrí na Mount Deserte k štandartnému okruhu pre turistov a je tam aj pamätná plaketa presne na mieste kde bol Champlainov tábor.
No na mapkách jsi měla pokaždé trošku jiné místo, tak mě to zmátlo, ale chápu, že mapky vznikaly postupně, dle toho, jak jsi objevovala nové informace. :agree: Řídím se teda červenýma puntíkama, které jsi dokreslila na mapku a Champlainův tábor zařazuju napravo od Champlainovy hory. To dává smysl i z popisů v knize, kdy Champlainův tábor má výhled na moře.
Děkuji za dovysvětlení. ;)
no presne ako hovoríš, toto nebola záležitosť jedného dňa - to bol dlhodobý projekt, ktorý sa ešte stálee neskončil stáel sa vyvíja - veď si len spomeň koľko nám na začiatku dalo roboty nájsť hoci len Katarunk :D
Teď už jen najít to kukuřičné pole a jezírko, kolem kterého šli Kajugové a místo, kde se střetli s Joffreyem. Ale to je zřejmě jen fikční záležitost. :D
Ja myslím že aj to som našla - aj keď samozrejme niesom neomylná a možem sa mýliť - ale podľa opisu v knihe by to myslím sedelo

ke´d to spracujem pridám to sem

čo povieš na tento obrázok vyloďovania Hugenotov? (to je v Anglickom Doveri v roku 1685, ale tá scéna mi hodne pripomína scény z vyloďovania v Gouldsbore)

https://ichef.bbci.co.uk/images/ic/1200xn/p03jbvsp.jpg

Přílohy
[ attachment ]

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

Profil Citovat
Zobrazit: Seřadit podle: Směr:
Odpovědět   Stránka 2 z 2  [ 51 příspěvků ]
Zpět na „Historie & geografie 17. století“ | Klikněte pro přechod na stránku… « 1 2
Přejít na: