JP bude hrát charismatický herec, do kterého se ženské obecenstvo zamiluje a najednou tam nebude. Samozřejmě spousta fanoušků zná knihy a tak vědí.
No ja si myslím že ako novodobé riešenie by bolo skvelé rozvinúť paralelne popri Angelikynej odysei aj Joffreyov príbeh od úteku z Francie až po ich stretnutie.
Náhodou by mohlo byť zaujímavé sledovať Joffreya ako sa z telesnej trosky znovu stáva silný muž, a ako sa z Toulouského veľmoža postupne stáva Rescator, ktorý ovládne finančné machinácie v Stredomorí.
Rovnako by to mohlo byť aj v Novom Svete. Veď aj my zvyčajne, (pokiaľ sa nejedná celkom o fantazmagórie druhu teleportace alebo Katarína, či Joffery 21 storočia), našimi fikciami zvyčajne doplňujeme "čierne diery" na Angelikologickom nebi ktoré nám pani AG zanechala.
trochu problematické by to bolo v časti vojna v čipkách - kde by som sa konečne aspoň raz chela aj osobne dožiť príbehu Filipa du Plessis tak ako to bolo v knihe - šikovní producenti by nám do toho mohli zamontovať flashbacky z jeho detstva ktoré ho formovali
a mne osobne by sa páčili aj flashbacky z Jofferyovho detsva a mladosti ktoré ja často používam v mojich fikciách - a ešte sa ich aj používať chystám
stavím sa že ženské publikum by sa promptne rozdelilo na fanúšičky Filipa a Joffreya, ak by sa na to našli charizmatickí herci
Díly v Americe/ zejména poslední tři díly/ už i pro mě ztratily tu pravou jiskru, tady mám také problém.
Ja by som tie americké diely celkom nezahadzovala - len by to musel robiť niekto hodne šikovný.
Z nádherného Gouldsboro by sa dalo vytažiť, pobyt vo Wapassu moc nezaťažovať ale nezabudnúť na hlavné dojímavé témy a ešte hlavnejšie na vtipné momenty - bez humoru ktorý je v knihe by to bolo o ničom.
A celkom určite by mohal byť opísaná plavba loďou - kedy bola skvelá zábava -a tiež zima v Quebecu.
len ako vravím, musel by to robiť niekto šikovný, kto by v seriáli vedel vtipné, poučné a a dramatické momenty striedať ako pani AG - a hlavne napísať skutočne dobré dialógy, pričom by si mohli ako predlohou poslúžiť práve tými s knihy
Dobrý den, mile kolegyne.
Naprosto souhlasím se vším co jste napsaly. V šedesátá letech nebylo ještě tolik zvykem točit historické seriály. Spis se chodilo do kina na výpravné historické filmy. Kdyby neměl první díl Angeliky úspěch, také by už nenatocili další díly. Stojí také za zamyšlení jakou roli tam hrál JP/ RH. Borderiere píše, ze druhy díl, kde RH nehraje vyvolal zklamání. Přepsali potom scénář. Dle mého ale nemuseli odhalit pravdu Angelice ale pouze divákům. Podle mne bude i toto problémem serialu(když bude?!). JP bude hrát charismatický herec, do kterého se ženské obecenstvo zamiluje a najednou tam nebude. Samozřejmě spousta fanoušků zná knihy a tak vědí.
Jenom malou poznámku. Dala jsem číst knihy své kamarádce. Když se docetla k americkým dílům, tak se ji už tolik nelíbily s odůvodněním, ze tam není JP. A to si myslím i já. AG měla dat jejich společnému životu trochu větší prostor. Ale je to můj názor
Případní tvůrci by si ovšem ihned na začátku museli položit klíčovou otázku - tak jaký bude sakra ten závěr?
Pani AG naznačila narážkami v knihách a tiež v rôznych interview ako to dopadne - aj to že kráľ Peyracovcov poverí diplomatickou misiou - čo by mohlo byť hodne akčné - plus zanechala po sebe hromadu poznámok podľa ktorých sa Nadja chystá knihu dopísať, aj keď úprimne o sebe vravela že nemá až toľko talentu ako jej matka
nuž snívajme ďalej ....