Raymond de Sance si v každom prípade zaslúži svoje vlastné vlákno, ako ho už majú Hortenzia a Gontran.
začnime teda tým čím som sa zaoberala najnovšie: Raymondovou pomocou Angelike s ubytovaním v Temple a jeho následovnou cestou do Ríma:
Policajt ako vždy válí:
Desgrez se usmál.
„Pojďme navštívit bratra jezuitu,“ řekl, „čtvrtého zástupce vaší podivné rodiny.“
„Oh, Raymond je opravdová osobnost!“
„Už kvůli vám v to doufám, madame.
---------------------------------------
Zaujímavé ako dobre bol Raymond Informovaný. Možno preto Desgrez podotkol že sa mal stať Jezuitom? Tí zrejme mali všade rozhodené svoje siete.
Nakoniec aj spovedníkom Ľudovíta XIV bol jezuita:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A ... _la_Chaise
Mezitím vešel rychlým krokem otec de Sancé. Angeliku okamžitě poznal.
„Sestřičko!“ zvolal.
Přistoupil k ní a bratrsky ji objal.
„Oh, Raymonde,“ šeptla, uklidněná tím přijetím.
Vyzval je, aby si sedli.
„Co vás sem přivádí?“
Slova se ujal Desgrez, neboť Angelika byla tak dojatá, že opět vidí bratra, i událostmi prožitými v uplynulých třech dnech, a také energickou léčbou mistra Georgese, že v hlavě měla úplně prázdno.
Advokát úředním tónem shrnul situaci. Hrabě de Peyrac je v Bastile, obviněn – tajně – z čarodějnictví. Což dále ztěžuje skutečnost, že se znelíbil králi a vyvolal podezření vlivných osob.
„Já vím! Já vím!“ drmolil jezuita.
Neřekl, kdo ho tak dobře informoval, pohlédl však na Desgreze zkoumavým pohledem a pak se ho bez okolků zeptal:
„Co si myslíte, pane doktore, že bychom měli podniknout na záchranu mého nebohého švagra?“
---------------------------------------------------------
„Přesto se mi zdá, že jste v oblasti církevního práva velice silný.“
„Ah, jsem nacpaný diplomy jako marcipán mandlemi,“ přiznal Desgrez, který poprvé během tohoto rozhovoru upustil od svého afektovaného vyjadřování.
Raymond se usmál a Angeliku udivilo spontánní porozumění, které mezi oběma muži vzniklo. + hihi
---------------------------------------------------------------------
Vidím, mistře, že si o lidech svého cechu neděláte iluze.“
Desgrez: „Nedělám si iluze o nikom, otče.“
„Děláte dobře,“ přisvědčil Raymond de Sancé.
--------------------------------------