Ahojte Angeliky a Joffreyovia, som veľmi rada, že som našla túto stránku a môžem sa s niekym rozprávať o Angelike, lebo keď ju spomeniem vo svojom okolí, tak sa na mňa pozerajú ako na blázna. No a veľmi sa teším na nový film. Ten pôvodný nemám veľmi rada. Je tam krásna hudba, kulisy, prostredie, šaty, ľudia, rozprávkový príbeh, ale nie je to Angelika, ako si ju predstavujem ja -moja hrdinka a vzor z detstva, žena odvážna, inteligentná, cieľavedomá, láskavá. žiaľ, väčšina mladých dnes už nečíta a poznajú Angeliku len z filmu a preto sa nieto čo čudovať, že človek sa pomaly aj hanbí v spoločnosti povedať, že číta Angeliku. no takže ja sa na nový film teším a vkladám do neho všetky svoje nádeje, že priblíži aj nečítajúcim osobnosť Angeliky takú, akou ju Golonová napísala. Ja som obsadením nebola až taká sklamaná (okrem Desgreza, ale neodsudzujem vopred, nechám sa prekvapiť). Angelika je úžasná, presne taká, akú by som si ju predstavovala. A Joffrey? Najskôr aj mňa zarazil jeho vek. A medzierka medzi zubami - tá naozaj nemusela byť. Ale čím dlhšie som sa na neho dívala, tým som presvedčenejšia, že je presne taký, aký má byť. (pravdaže maskéri budú musieť riadne popracovať, aby mu ubrali pár rôčkov, ale to sa dnes už dá). O Joffreyovi predsa nikde v knihe nepísali, že bol krásny. a pôvodný Joffrey sa mi zdal strašne sladký, to nebolo ono - nevedela by som si ho napríklad predstaviť v Amerike. Nie, Joffrey nemá byť pekný, má mať charizmu. A tomuto z očí niečo srší. Vzbudzuje hrôzu, rešpekt, drsnosť, ale keď treba, určite dokáže byť jemný a strašne zaľúbený. Ak to ten herec dobre zahrá, tak to bude presne taký Joffrey, aký má byť. Na Angelikinej postave sa mi najviac páči jej vnútorná premena. To,ako vždy, keď "za sebou zavrie jedny dvere a otvorí druhé", je vždy iná. Každá skúsenosť obohatí jej postvu o nový moment - raz jej dodá silu, odvahu, inokedy múdrosť, citlivosť, spolupatričnosť, ľudskosť, láskavosť, veľkodušnosť. Ak Angelikina postava dokáže zhmotniť v sebe tieto premeny a Joffreyova svoju charizmu, tak by sa ten film mohol podariť. A ja mu strašne držím palce.