Jeanne, v mojí linii i když se nedržím úplně kánonu, tak jsem chtěla ukázat Angeliku jako odvážnou, ale i žensky křehkou a citlivou. Právě poznání, že jí ten sebevědomý a namyšlený mladík začíná přitahovat jako muž, je pro ni překvapením a vyvolá to u ní strach. Nebojí se ani tak naplnění manželství, ale toho, že láska k silné osobnosti, jako je její muž, ji prostě doslova převrátí život a místo štěstí nakonec pozná zklamání. Proto tak reagovala ve scéně před zrcadlem.
V části Toulouská svatba str. 81:
Čeho se vlastně bojí?
Je snad on tím Gillesem de Retz, číhajícím v zámku, kdy se jí, poslušné kořisti, zmocní?
A i v dobách, kdy prožívá štěstí má pochybnosti, zda láska Joffrey k ní vydrží. Str. 231
Zdálo se jí, že skutečnost, že jí miluje, je natolik výjimečná a jako ze světa pohádek, že se ptala sama sebe, zda se jí to všechno jen nezdá. Až se z toho snu probudí a odhalí smutnou pravdu, jež jí byla předpovězena, trest ji nemine.
Joffrey zkrátka ženy přitahuje, ale vyvolává v nich i napětí, že si nejsou jisté, co k nim cítí. To nebezpečí je láká.
Tuhle linii jsem chtěla od začátku nějak vytvořit.
Ada zvolila druhou linii a potěšilo mně, že jí k tomu inspirovaly moje často velmi obtížně zrozené výtvory.