Ovšem já bych měla už konečně vyhledat terapeuta, neboť mne ihned začala napadat nový text:
Zabili, zabili, dívku Kopretinu,
míří teď v Chatelet, místo na hostinu.
Byla tu, není tu, Sorbonna u plotu...
ha ha
len pokracuj
ked som ja mohla skladat pamflety a prekaldat okcitancku poeziu - preco by si nemohla versovat?
Nejsem si jistá, zda toto je zrovna ta nejhodnotnější poezie
. To mne víc láká složit pamflet na Peyraka
.
http://angelique.cz/cz_phpBB3/viewtopic ... =30#p24397
No nasadila si mi chrobaka do hlavy
mozno bude nieco v tych zapiskoch z bastily - ci mali sluzobne nejake zmluvy
To nevím, jestli to bude zrovna tam
. Ale určitě to někde bude, jen je otázka kde
. Zkusím se ještě pozeptat po známých, popř. sepsat nějaký erudovaný dopis do Akademie věd
, jak to bylo třeba v našem prostředí. Protože pokud touto dobou existovaly "pracovní smlouvy" u nás, stopro musely být i v jiných evropských státech, byť třeba s jinou formou...
pochybujem ze by bol Jehan tak stedry - sviecky som uz resersoval do fikce o mladom Joffreovi v Toulouse a zistila som ze material na sviecky bol tak drahy ze sa o nedopalky zo sviecok vo Versailles pisali zmluvy ktory sluzobnik ma pravo si zobrat , ich zvysky (tzv. nedopalky) z ktorych miestnosti
Vidíš, vidíš, a toto jsi mi mohla napsat do e-mailu, kdybys tolik nepracovala a víc angelikovala
.
Tu výtku naprosto beru, sama jsem s tím zápasila, jestli to nakonec nevypustit, ale pak jsem si říkala, že když svíčkař nechává hořet svíčky u sochy Mikuláše, mohl by jich nějakou zásobu dávat i nájemníkům, ale samozřejmě tak, aby toho nikdo nenadužíval... A navíc jsem nechtěla, aby jim k tomu prvnímu aktu smrděla nějaká páchnoucí lojová lampička, to už mi z toho elegantní čadící svíčka vyšla líp
.
no Angelika bola este sialenejsia - v obdobi ked uz vedela ze nema peniaze rozdavala saty a Montespanke dokonca darovala briliantovy nahrdelnik pokial si spravne spominam ....
take sialenstvo!
Jj, taky jsem si to říkala, jak jsem to teď četla... Sama se rozhodla šaty prodat, a pak je věnuje úplně cizí ženské, která jí za to ani nepoděkuje... Z mého pragmatického pohledu bylo plýtvání i to, že nechala peníze katovi, přestože jí je vracel s tím, že nemohl odsouzeného uškrtit, ale zas tady chápu, že zrovna měla myšlenky někde jinde a peníze byly to poslední, co jí zajímalo... nicméně, kdyby myslela strategicky, mohla je dát Barbe pro kojnou a Florimond by nemusel spát ve psí boudě
. Ačkoli podle částky, kterou si kojná za toho půl roku péče o děti řekla, by asi ani to nestačilo...
no aj dnes sa najdu statisice zien ktore financuju kozmeticky priemysel tym ze veria na kadejake zazracne masticky a vodicky
Já si zrovna říkala, kdo třeba nakupoval o Velkého Matyáše. Pokud běžně frčely žabí kameny a rohy jednorožce proti jedu, tak coby si lidé nekupovaly podezřelé masti kvůli tomu, "aby se nepopíchali o trny lásky"
. A sám Lidožrout, než si Angeliku vzal do postele, ji nechal vyšetřit felčarem a řekl jí, že pokud nebude úplně v pořádku, vězeňský lékař jí dá nějakou mast, protože on osobně je opatrný
. Pokud měl člověk dobrou reklamu a zákazníci nedošli úhony, mohla tohle být slušná živnost
. Připomíná mi to ten díl Četnických humoresek, kdy podvodník prodává mast proti početí a mast na potenci - oboje je máslo, jen v tom pro muže je pepř, kdežto pro ženy nějaké bylinky
.
No tak tieto všetky detaily som ti zožrala aj s navijákom
Aj Angelika keďže ako si Joffrey vo Wappasu správne spomenul pochádzala s chudobnej šľachty sa vedela obracať, hlavne v kuchyni (istotne sa čo to priučila už ako dievčatko od Fantiny)
Taky to do ní hustili v klášteře
.
Musím konstatovat, že :
jestli Desgrez není tím panem Dokonalým, jeho "opice" naprosto dokonalá je
.
Vidíš, celý tenhle dialog mne napadl zcela náhodou při mé tradiční ranní nespavosti. Původně jí měl do toho okna vlézt střízlivý, ale takhle se to i mně líbí víc
.
Doufám, že příště přijde střízlivý a pak ...
. Docela to Anne přeju.
Že dnes chodí ten Mikuláš, přidávám další kousek. Bude či nebude