Florimond šermoval mečem.
„Bůh by neměl dovolit takové věci. Už se nebudu modlit.“
„Nerouhej se, Florimonde,“ okřikla ho přísně. „Tvoje vzpoura je k ničemu. Poslechni svého moudrého otce, který nás žádá, abychom nepřiváželi na tuhle novou zemi naše staré nenávisti. Proklínat to, co bylo, a drásat se minulými omyly nám spíš uškodí, než pomůže. Musíme se dívat dopředu. Ať mrtví pochovávají mrtvé své, říká se v Písmu. Napadlo tě, Florimonde, jaký je to zázrak, že jsme se dnes sešli?
"Ať mrtví pochovávají mrtvé své" to sa ani nemusím dívať do Biblie, to pochádza priamo z Ježišových úst.
Bolo to keď pozýva akéhosi chlapa aby ho nasledoval, a ten vraví čosi v zmysle že musí ísť na pohreb. On mu na to vraví aby nechal mŕtvych pochovávať svojich mŕtvych a nasledoval ho.
O tom prečo Ježiš vola túto planétu planétou mŕtvych by sa dalo polemizovať, a zrejme bude mať každý svoju vlastnú teóriu.
ja mám samozrejme svoju vlastnú
Tak teda začínam. že biblické citáty nemusia byť suchopádne a že sú v každom prípade poučné - o tom by nás zrejme najlepšie poučil Arcibiskup toulousky a napísal k tomu ešte hromadu siahodlhých kázaní.Moiro, Rubrika biblické citáty v Angelice to je skvělý nápad. Ráda se přidám k jejich vyhledávání.
V každom prípade celá Európska kultúra je vybudovaná na kresťanských hodnotách, a celý náš demokratický a právny systém v Európe z neho čerpá. Diskusie o citátoch z Biblie teda niesú iba neičim pre hardcore kresťanov - ale plodnou filozofickou rozpravou pre každého.
Aby to nebolo fádne predstavujem si to tak, že nájdeme nejeký citát a budeme o ňom diskutovať v kontexte zábavnom.
Ja by som začala témou večnou a to je ŽENA ako taká. Eva je vraj na vine že Adama vyhnali z raja.
V prvom kole teda navrhujem nájsť všetky biblické citáty týkajúce sa žien a ich postavenia či povahy. Hľa ja už som našla prvý:
„Evou počínaje ženy vždycky přitahovalo Zlo.“ Angelika a její láska: PDF
strana 44
takto si vzdychol Berne, keď mu oznámil že budú bojovať o srdce pani Angeliky
Polačkyn komentár: tja, to hovoria muži, aby sa mali na čo vyhovoriť. Tisícročia je na tejto planéte patriarchát,a pozrime sa čo nám priniesol: Vojny, vojny a stále dookola samé vojny. Nie že by ženy boli sväté, ale chlapi majú oveľa väčšie tendencie riešiť všetko silou či dokonca násilím.