Tři mušketýři ještě po deseti letech aneb Vikomt Bragelonne:
Posledné diely série o troch Mušketieroch
v ktorej sa konečne dostávame k obdobiu dospelosti kráľa Ľudovíta XIV
-------------------------------
Poslední část dobrodružně historického románového cyklu (Tři mušketýři, Tři mušketýři po dvaceti letech, Tři mušketýři ještě po deseti letech) zachycuje život na královském dvoře za vlády Anny Rakouské a jejího předního ministra Mazarina a později za mladého Ludvíka XIV. a jeho významného státníka Colberta. V rušném ději se složitými zápletkami a dramatickými dialogy, v němž autor zachází s historickými reáliemi velmi volně, se setkáváme opět s oblíbenými hrdiny ďArtagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem.
---------------------
akoto, akoto že toto sem ešte nikto nepridal?
či nevolali pani AG Dumas v sukniach?
Na knihu som narazila pri rešeršovaní romantického vzťahu Kráľa a Márie Manchinovej
a musím povedať že som ju hneď surovo otvorila na strane 62 a začala čítať kapitolu nazvanú Mária Manchini
píše sa rok 1659 ... presnejšie povedané 22 júna 1659 a Mária Manchini musí opustiť Louvre a Paríž .....
http://angelique.cz/cz_phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=648
A už pri prvých riadkoch som achala! áááách!
kráľ s pomocou svojho mušketiera skoro ráno "inkognito" cvála za odchádzajúcimi kočmi ...
a samozrejme je to kniha pri ktorej sa človek aj poriadne nasmeje - napríklad nad mušketierovými vnútornými monológmi
keď pozoruje kráľa ... ale aj nad hláškami druhu:
Copak ty nevíš, že hlavní Monsierovou zábavou je právě pořádně se nudit? .... (…)Páže ledabyle zatroubilo ... Všichni v okolí ledabylého prince vykonávali co vykonávat měli, líne a ledabyle ..
(Monsieur o ktorom sa píše v úvode knihy je Gaston Orleánsky, Brat Ludovíta XIII otec Vznešenej Slečny s ktorou sa Angelika zoznámila na kráľovskej svadbe a stali sa priateľky)