lili píše: * | 07 led 2024, 20:44 |
ta poloha Wapassu u Richardsonova jezera mě napadla , když jsem si prohližela prvni mapu v sekci Mapy ke knihám Nový svět , jak už jsem psala - podle zakreslení na spojnici Quebecku a Bostonu , a taky že se tam k němu na mapce stáčí pramen Kenebecku .
V knize se nepíše o Apalačském chodniku , jen že viděli okolo chodit indiány , a ti mohli po té stezce teprve k Apal. chodniku dojit . Všude ve světě se většinou dělali silnice na místech , kde už vedly úvozy či používané stezky , protože vedly schůdným terénem .
Jezero FLAGSTAFF je poměrně blizko , tak na něj taky platí všechny indicie .
Určitě se nebudou shodovat úplně všechny detaily ( vodopády , trasy .... ) je to fikce , i tak je to zábavné .
Ja som si naopak istá že sa všetky detaily zhodovať budú. Tak som totižto našla aj správne Joffreyovo Gouldsboro, a zistila že fanúšičky Angeliky chodili pilgrovať na nesprávne miesto, Pri opise sedel každý, aj ten najmenší detail - pozri si to vlákno k Gouldsboru.
https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic.php?f=16&t=498
Keďže už po stopách Angeliky rešeršujem od roku 2014 - čiže 10 rokov - už viem že pani AG opisuje skutočné miesta aj historické udalosti, aj keď si niektoré veci ak sa jej to práve hodí niekedy trošičku, ale vždy iba jemne, posunie.
Katarunk som tiež našla - a to náhodou pretože keď rýchlo píšem sa mi často prehodia písmená - a v skutočnosti sa volá CARRATUNK - dať C namiesto K som skúšala, ale google maps ani iné mapy to v Maine nenašli. Až som spravila ten preklep, tak sa to našlo. Aj toto miesto pani AG opísala dokonale, a skutočne na tom mieste v dávnych časoch stávala pevnosť.
Očividne s nami pani AG rada hrá slovné hračky, pretože v knihách jemne zmodifikovala aj mená niektorých historických postáv.
Pretože pani AG bola aj z manželom v Amerike rešeršovať na mieste a ona fakt opisuje miesta vynikajúco, a keď raz napíše že popri Wapassu viedol apalačský chodník, tak to tak aj bude. A ten je iba jeden. Mapy v knihách, niesu zakreslené na chlp presne, lebo to by nesedeli aj iné veci na mape. Všimni si že na rôznych kresbách z rôznych vydaní je Wapassu zakreslené na rôznych miestach.
https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic.php?f=16&t=945
Pani AG sama o tom niekde vraví že sú to iba ilustrácie, určené pôvodne Francúzkemu publiku, aby sa v Novom svete vedeli trochu zorientovať. Niekto sa jej pýtal prečo mapy niesu vo všetkých knihách, a ona povedala že predpokladala že Francúzi Francúzsko poznajú, a že teda vedia o akých miestach v knihách hovorí. V tom čase ešte netušila že sa knihy budú vydávať po celom svete.
Inak netvrdím že som si 100percentne istá že to je FLAGSTAFF - ale pochodila som to tam v Maine virtuálne krížom krážom - a toto je podľa mňa je jediné jazero ktoré spĺňa hromadu podmienok zo zoznamu vypísaného z knihy. Som si istá že Golon ktorý bol vyštudovaný geológ ho umiestnil niekde kde bolo najviac zlata. Potom tam je ešte aj ten vodopád a tiež opísaný mlyn. Je odtiaľ pri peknom počasí vidno vrchol hory Katahdin. Vedie tade apalačský chodník. Vzdialenosti k pevnosti Katarunk aj k jazeru Megantic sedia.
Svojou veľkosťou to muselo byť hodne veľké jazero, keď Angelika okolo neho chodila s indiánskym náčelnikom ktorý jej ukazoval pramene, bola preč celý deň.
Jedine starého muža si pani AG premiestnila - avšak skalné formácie bývajú všade.
keďže som skalopevne presvedčená že pani AG ako vždy opisovala konkrétne miesto, už som aj uvažovala že by som poslala opis Wapassu klubu rangerov z apalačských hôr v Maine, či by nevedeli identifikovať podľa opisu tie miesta. veď to tam majú pochodené a poznajú tam každý kameň.
v každom prípade som rada že máme medzi nami ďalšiu nadšenkyňu za vec po stopách Angeliky.
ak osom vravela, viac hláv viac ozumu, ak ťa ešte nejaké veci napadnú, neváhaj sa o tvoje myšlienky podeliť
keby holky kedysi neboli pomáhali aj oponovali nebola by som našla presnú polohu Joffreyovho Gouldsbora a dokonca možno ani len ten Katarunk.