Raymondovo vyprávění je dopisem, deníkem nebo v tom hledám složitosti a zkrátka jen funguje jako vypravěč?
No inšpirovala som sa jednou z knih (písal ju starosta mesta Toulouse) ktorá je mojim zdrojom kde to je v podstate denník a Raymond rozpráva v prvej osobe, ale nedržím sa striktne iba tej myšlienky že to je denník - pretože v mojej fikcii vychádzajúcej z pevného historického základu budú viaceré osoby rozprávať v prvej osobe ako keby sme s nimi sedeli na káve a oni nám rozprávali vlastnými slovami svoj životný príbeh.
I já se přidávám k poděkování za krátké, ale výstižné historické okénko. Vzhledem k tomu, že nejsem úplně v obraze co se jednotlivých oblastí týká, uvítala bych jen tak jednoduše označenou mapu
, kde všude sahal vliv Raimonda VI.
Ďakujem vám všetkým za feedback. ♥
Jednoducho označené a ľahko pochopiteľné mapy a nejaké tie informácie hodiace sa k fikčnému vláknu som už pridala sem:
https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic ... 355#p33355
Na Wikipedii se píše, že ..."Raimond byl ženatý mnohokrát a zdá se, že své manželky týral..."
Doufám, že tuto pomluvu vyvrátí...
Inak Eleonora Akvitánska bola Raymondová
SVOKRA , teda matka jeho štvrtej manželky ktorá mu napokon porodila dediča (tu sa ešte dlho bude všetko točiť okolo Raymonda VI)
Aj ja dúfam že po prečítaní si ďalších pokračovaní bude táto pomluva vyvrátená. Napokon autor tej knihy, ktorú by som si rada kúpila, vraví že to sú všetko iba jeho vlastné názory a nič iné.
Prečítajte si tuto v komentári od "kozel"
https://www.databazeknih.cz/knihy/eleon ... vna-233402
citujem: Flori se rozhodl pojmout vyprávění o Eleonoře nanejvýš kriticky, kdy se nebojí (až nestydatě) shodit nebo opravit předchozí historiografické práce a jejich autory. Zcela nepochybně k nepotěšení oněch autorů, avšak jednoznačně s přínosem pro čtenáře laické. Sám se brání jakýmkoliv závěrům, dohadům či spekulacím, což opakovaně vlastními slovy zdůrazňuje.
Ja som hlboko presvedčená že Raymond VI sa choval k svojim ženám slušne a dokonca trubadúrsky. Ale uvidíme spravíme si časom na vec spoločný názor, keď tu toho z jeho rozprávania pribudne viacej, hlavne o tých jeho manželstvách. nemanželských láskach.
A samozrejme aj o samotnom DVORE lásky čo ospevoval lásku k ženám, ktorý inšpiroval aj Joffreya de Peyrac pokračovať v tejto krásnej južanskej tradícii.
Myslím že život Joffreových predkov bol vskutku turbulentný a že tie z vás čo sa o históriu Grófov Toulouskych zaujímajú bude baviť to čo sa dozvedia. Mňa napríklad dokonale pobavilo keď si otec a syn vzali sestry a čo s toho vzniklo. To veru nastali v zámku grófov toulouských turbulentné časy. Hlavne ke´d jedna sestra bola krásna a druhá škaredá, pre jedného primladá pre druhého pristará... (Raymond VI a Raymond VII)
Ak by sa niekto chcel zasnívať a vedieť ako vyzeral zámok grófov Toulouskych v Toulouse v časoch Raymondovcov (dnes už iba zvyšky múrov) tak historici hovoria že si treba pozrieť toto foto a predstaviť si obrovský renesančný hrad s takýmito oknami. Na tejto fotke je takzvaný "Le Pavillon D’Adélaïde" Adelaidin Pavilon v mestečku Burlaz, asi 70 km od Toulouse. Tento pavilón je zvyškom hradu v ktorom bývala dcéra Raymonda V a sestra nášho Raymonda VI, ktorá nám tu ešte čo to porozpráva o svojom vlastnom živote a tiež o jej bratovi.
V ďalšom pokračovaní je práve ona na rade svojho brata chváliť ale aj tak trochu poohovárať.
tuto v krásnom veľkom rozlíšení:
https://www.tourisme-tarn.com/de/wp-con ... porama.jpg