Kráľovské dcéry

Stránka 1 z 1  [ 8 příspěvků ]
Autor Zpráva
moirra
Předmět příspěvku: Kráľovské dcéry
Napsal: 26 lis 2024, 15:07
Moderátor

4poziom.slask.pl

Podobne ako sme hodili v postavách Hugenotov do jedného vlákna, tak treba myslím aj Kráľovské dcéry. My sa s nimi stretávame hlavne v podobe tých čo priplávali spolu s "dobrodinkou" vojvodkyňou de Maudibourg alias Diablicou.

Moc si nepamätám ich mená. Ja si nalepšie spomínam na Jullienu ktorá sa neskoršie vydala za toho chlapíka čo mu Angelika najskôr rozpárala a potom zašila brucho. Ktorá je vaša Favoritka?

Mám zistené a myslím že sa to píše aj v knihe, že všetci slobodní chlapi žijúci v Quebecu mali povinnosť do určitého veku sa oženiť, inak museli platiť pokutu. Niektorí s nich kvoli tomu dokonca ušli do lesa, ke´d priviezli novú várku kráľovských dcér.

Zuzanka nám našla skvelú AI Ilustráciu:

V roku 1663 Francúzsko poslalo do Quebecu 800 žien, známych ako „Filles du Roi“ („kráľovské dcéry“), aby sa vydali za osadníkov. Táto iniciatíva bola úspešná a do desiatich rokov zdvojnásobila počet obyvateľov. Dnes dve tretiny francúzsko-kanadskej populácie môžu odvodiť svoj pôvod od týchto žien. :!: :idea:

Pripomínam seriál o kráľovských dcérach čo našla Penelopa:

https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic ... 349#p29349

Toto je definitívne vylodenie v prístave v dolnom meste, ktoré poznáme z opisu keď sa tam prvá krát vylodila Angelika a tiež keď tam na jaro šli vítať lode z Francie. Kúsok od tohto prístavu mala Polačka svoj hostinec. Smotánka však bývala na kopci v hornom meste.

ai kráľovské.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

Precious
Předmět příspěvku: Re: Kráľovské dcéry
Napsal: 04 pro 2024, 13:16
Královská rodina

mňa takto zhola napadá Delphine du Rosoy, ktorá mala najprv "posvietené" na pána guvernéra Colina. Myslím, že neskôr sa predsa len vydala za niekoho iného.
A nežná Mária, ktorá zahynula po páde z útesu, z ktorého ju zhodil Diablicin tajomník. Bola snúbenicou jedného z Colinových mužov, Barssempuyho či ako sa volal.

Možno ešte Henrietta - to jej telo podhodili na konci Diablice, aby si všetci mysleli, že Ambroisine zahynula?

No a samozrejme Maurka, no nespomínam si, ako sa volala.

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

PenelopaW
Napsal: 20 led 2025, 12:40
Moderátor

Holky, vy jste mě zase nastartovaly, že si asi dám re-reading, amerických dílů minimálně! Takže jak budu číst, budu clopotovat i tohle, ano? ;)
moirra píše: *  26 lis 2024, 15:07
Mám zistené a myslím že sa to píše aj v knihe, že všetci slobodní chlapi žijúci v Quebecu mali povinnosť do určitého veku sa oženiť, inak museli platiť pokutu. Niektorí s nich kvoli tomu dokonca ušli do lesa, ke´d priviezli novú várku kráľovských dcér.
Kdysi jsem viděla v České (Československé?) televizi seriál, odehrávající se v Austrálii, kde to bylo něco podobného. Připlula loď ženských a ty se měly provdat za místní muže. Pamatuji si, že hlavní hrdinka měla takového tmavovlasého nemluvného morouse, ale nakonec se do sebe zamilovali a našli k sobě cestu. A vybavuji si scénu, kdy jedna z těchto "královských dcer" upustila klubíčko příze k nohám chlapíka, který se jí líbil, aby šikovně (polačkovsky) iniciovala seznámení a on si vybral ji. Jinak si z toho seriálu nic moc nepamatuji, tuším, že tam ještě hlavnímu hrdinovi hořela nějaká usedlost (mlýn), ale možná si to vybaví "starší ročníky" a budou vědět, co to bylo za seriál. Pro nás by mohl sloužit jako inspirace, byť se prokazatelně odehrával v pozdější době.

Edit: Podle anotace by to mohlo být tohle: https://www.csfd.cz/film/71058-proti-vetru/recenze/

Na youtube jsem k tomu našla: https://www.youtube.com/watch?v=2mUO6Qtj2rU

Ms_Rescator
Napsal: 20 led 2025, 19:02
Markýzové

Všechny královy dcery jsou vypsané v Cestě naděje, kde Angelika s Delphine vytváří soupis dívek. Tak nám to pak Penelopa může dát do tabulky, "tapetovat" celým rozhovorem se mi tu nechce. :D

Jinak Henrietty byly dvě - jedna co byla komornou a druhá, co jí Ambroisine zabila. Dokonce je tam jméno i té Maurky: Lucile ďlvry.

Mně třeba vždycky trochu mrzelo, že si Delphine nezvala Colina. Byla mi sympatická a Colinovi bych moc přála nějakou milou manželku / novou lásku. Dokonce si říkám, že by mu mohla být i dobrou partnerkou, suverénní byla dost a vedle něj by možná ještě dozrála...
Vždycky mě na Angelice dost štvalo, jak byla žárlivá na Colina a vůbec nechtěla připustit, že by si mohl někoho najít. To mi skoro přijde až mimo její povahu!
Ale na druhou stranu je pravda, že Colin byl v té době pořád ještě tak trochu jinde v "Angelika efektu" a Delphine ho tudíž nemohla okouzlit natolik, aby si jí vzal. Takže je dobře, že se netrápila a našla si jiného manžela. :agree:

Lole
Napsal: 23 led 2025, 10:56
Hrabata

Což je jedna věc, co mě teda také v příběhu štvala, že opravdu vždy byla první volbou jak pro Berneho tak mnoho další až mi dalších ženských postav bylo líto. Polačka taky na druhém místě u Rošťáka.
Každopádně velice zajímavé téma, já si nejsme jistá jestli všechny Královy dcery odjeli do Quebecu anebo některé zůstaly v Goulsborgu?
Jinak je fascinující informace s tím, že 2/3 francouzské části Kanady může svůj původ odvodit od Králových dcer. Ono to dává z hlediska historie smysl, ale je to zkrátka zajímavé. A seriál co tu byl doporučen mě velmi zaujal :)

PenelopaW
Napsal: 23 led 2025, 11:08
Moderátor

Lole píše: *  23 led 2025, 10:56
Což je jedna věc, co mě teda také v příběhu štvala, že opravdu vždy byla první volbou jak pro Berneho tak mnoho další až mi dalších ženských postav bylo líto.
A víš, jak to muselo štvát ji? To není dar, ale prokletí, vypadat jako :eyes: ! :)

Nojo, holt je to hlavní hrdinka série, tak musí být žádoucí pro mužské postavy. Zas kdybychom spočítali všechny chlapy, tak se jich najde dost, kterým do života nijak nevstoupila ;). Ale jinak souhlasím, i mě to spíše iritovalo, a třeba být Abigail, možná by to ve mně zanechalo i jistou hořkost vůči přítelkyni, že ten můj vyvolený za ní tak pálil a kvůli ní bláznil.

Co se Polačky týče, myslím, že Rošťáka nijak extra nemilovala, takže ji to zas tolik nezasáhlo. Tam šlo spíše o nějaké mocenské postavení a s tím související výhody. (Na Polaččině místě by mě spíš štvalo, že by mě Rošťák nutil dělat zelenooké bohyni posluhu.)

mimi
Napsal: 23 led 2025, 18:21
Královská rodina

Penelopo, seriál Proti větru jsem viděla. Je to už hodně dávno. Ta hlavní hrdinka byla Irka a byla tam deportována za trest. Byla myslím něco jako politická vězeňkyně. Nakonec tam našla muže a narodilo se jim i dítě.

Lole
Napsal: 23 led 2025, 23:22
Hrabata

PenelopaW píše: *  23 led 2025, 11:08

A víš, jak to muselo štvát ji? To není dar, ale prokletí, vypadat jako :eyes: ! :)
Takhle mě na to upřímně nenapadlo koukat a pobavila si mě :D Ale je pravda, že jak je příběh psán z jejího pohledu, tak tam opravdu plno věcí není vidět :D Třeba to že v někom nevyvolává vůbec nic.

Stránka 1 z 1  [ 8 příspěvků ]
Zpět na „Postavy v Angelice“
Přejít na: