Celkom som to s tým utekaním nepochopila. Veď v knihe Angelika utiekla v Marseille Desgrezovi pred nosom. V La Rochelle ju samozrejme pustil.V knize je to opačně než ve filmu, takže před ním neutíká.
Jak by se asi děj rozvíjel v šestém nenatočeném dílu. Tam jí má Desgrez zatknout. Pustil by ji, jako to udělá v La Rochelle?
No., to se zž nedozvíme.
No ako by to bolo vo filme netuším, lebo od 4ho dielu už sa Borderieé veľmi málo držal predlohy. Už to ajtak mali pomotané, a nečítala som niekde že podľa Mercierky niekto privedie do La Rochelle Florimonda a Cantora, že vlastne to je tá scéna kde dáva Rescator Angelike ďalekohľad a a Desgrez je tam schovaný za skalou a zmocní sa Angeliky ke´d táto vybehne na pláž z otvorenou náručou naproti svojim synom?
Původní poslední scéna: https://angelique.cz/angelika-filmy-his ... taceni.php
Existuje několik neznámých scén a z nich jen jedna známá fotka, kde na lodi vidíme Peyraka z profilu a Angeliku, jak drží dalekohled v ruce.
„Zachráněná na Sahaře, u konce sil, se dostanu k Rescatorovi. Na jeho lodi snů doplujeme na ostrov. Hosssein a já, neuvěřitelně šťastní a zatímco jsme nahoře na lodi, manžel mi podá dalekohled a zvolá: „Mám pro tebe překvapení.“ Strašné, báječné překvapení! Jak se blížíme ke břehu, rozeznávám stále jasněji své dva syny, kteří ilegálně opustili Francii a je jim teď sedm a osm let.
Můj osud se uklidňuje: nacházím svého Peyraka a naše děti, dostanu kompenzaci za svoji bitvu se životem, za naše rozdělení a dramata. Abych už mohla objímat své chlapce, vstoupím na člun a zatímco mi i oni přicházejí naproti, překonávám na člunu zapletena do vln, těch pár stovek metrů, jenž nás dělí. Náhle se dám do zděšeného křiku, protože jsem spadla do pasti.
Královský policista Desgrez byl na stopě mých dětí a celou dobu byl schovaný za skálou. Se skupinou najatých vojáků podle obklíčí neozbrojeného Hosseina. Unesou mě, sváží mi zápěstí a zacpou ústa, zatímco Rescator se vrátí na širé moře s našimi dětmi na palubě. Myslím, že tento konec, který se mi zdá dojemný a nečekaný, by zvýšil motiv a přidal nové napětí.“
(Mercier, M. Angéliquement vôtre. Paris: Delerins, 1996.)
PS: toto vlákno som založila preto aby sme ak tomu 6temu dielu nájdeme nejaké informácie, nech to máme na jednom mieste.