Díky za reakce!
Edit: zřejmě jsem měla v hlavě vymeteno jako Joffrey pokaždé když vidí Angeliku, protože jsem z nějakého důvodu přečetla, žes to neuhádla ani ty Precious.
No nic, už jsem předchozí komentář smazala a pro všechny ostatní uvádím na pravou míru citátem:
Scéna z konce 6. dílu, po útoku Kajugů:
Joffrey de Peyrac zkřížil ruce na prsou.
"Kdypak konečně začnete respektovat mé rozkazy a disciplínu?" zeptal se s velkým sebeovládáním. "Přikázal jsem přece, že nikdo nesmí z tábora. Byla to strašná neopatrnost."
"Copak jste sám neudělal totéž?"
"Právě. A málem jsem to draze zaplatil. A přišel jsem o koně. Pročpak jste vůbec odjížděla z tábora?"
Přiznala bez rozpaků:
"Nemohla jsem to bez vás vydržet. Jela jsem za vámi."
Joffrey de Peyrac se uvolnil. Maličko se usmál.
"Já taky," řekl.
Vzal ji za bradu a přiblížil obličej černý od střelného prachu k stejně zašpiněné tváři Angeličině.
"Jsme oba trošičku blázni," zamumlal něžně. "Nemyslíte?"
A ak môžem vzniesť konštruktívnu kritiku - asi by som nemala, veď by som Ti mala bozkávať ruky za Tvoje výtvory? (Joffrey by mal byť podstatne vyšší ako Angelika.)
Samozřejmě konstruktivní kritika je vždy vítaná! Ale snadno na tvou připomínku odpovím, protože mi taktéž prolítla hlavou.
Pro mě je důležité i to, aby byl obrázek harmonický a aby jim to spolu slušelo. Proto jsem záměrně vybrala menší výškový rozdíl (stejně jako třeba u prvního obrázku jsem Angelice nenakreslila čepec až úplně do čela).
Vím, že jsme tu kdysi Joffreyovu výšku odvozovaly, ale za mě to finální číslo bylo prostě šíleně vysoké... já si ho představuju tak 190 - 195 cm vysokého (na dnešní poměry) a Angeliku tak +- 173 cm a tak si je taky tak kreslím.
Ostatně Joffrey je na té druhé ilustraci shrbený a Angelika se naopak natahuje.
mimi píše: * | 24 zář 2024, 18:09 |
Mně se zase více líbí s bradkou. Je takový drsnější zálesák.
Mimi, překvapuje mě, že to říkám, ale souhlasím.
Vždycky jsem byla zastánce hladkého oholení, jako Precious, ale poté, co jsem si vše názorně nakreslila, se v případě pana hraběte přikláním k 50:50. Ale nejspíš to bude i tím, že vousy, stejně jako maska jsou pro nás, co nejsme zběhlí v kreslení obličejů a přitom perfekcionisti, prostě vděčné - hodně nedokonalostí se za ně skryje.