Obrázek jsem původně rozklikávala ještě "za tepla" na mobilu a fakt to není ono. Koukám na něj znovu na monitoru a smekám. Když tuhle ilustraci porovnám třeba s těmi prvními, je vidět, že autorsky i výtvarně rosteš - je to nádhera! Ne, že by to předtím nebylo, ale tohle už je fanart, který bych neváhala otisknout v knize určené na trh, jako plnohodnotnou knižní ilustraci. Nemluvě o tom, že na přidané hodnotě tomu přidává velmi dobrá znalost předlohy + vztah k předloze. Což dělá hrozně moc a ilustracím to vdechne životnost, kterou prosté kreslení podle zadání prostě mít nemůže.
Líbí se mi Tvé ztvárnění Rescatora, kdy je mi jasné, že jsi musela přemýšlet nad tím, jak vyřešit masku (jak velká, co vše zakrývá, jak drží na obličeji /což mě mimochodem zajímá, nevidím žádné provázky

/), ale i to, jak pojmout jeho vousy. Já si je pořád v hlavě představuji jako kozlí bradku, ale je fakt, že kdybych si to měla nakreslit, tak by mi to asi přišlo bizár

. Z toho, že maska je přiložena na obličeji přes šátek usuzuji, že Rescator měl vlasy zakryté i v civilu, ale masku nasadil v rychlosti, když dorazila návštěva, která neměla vidět jeho obličej. Jinak bych ho byla kreslila s maskou pod šátkem

.
Oceňuji, že jsi Angeliku nakreslila i s obličejem a už jsi ji nenechávala stát zády k divákovi, a moc se mi líbí, jak je ztvárněná - včetně těch splihlých vlasů, jak to padlo. Ale líbí se ji její tvář, výraz, gesta - i šaty, kdy živůtek skrývá košili (nevykukují žádné manžety) a spodní košile nemá žádný zdobný límec a je prostá, jak se to na hugenotskou služku patří.
Rescator sedí uvolněně, ale z kresby je patrné jeho zaujetí protějškem - moirra má pravdu, že při zvětšení vyniknou ty oči pod maskou. Je to nádherný moment a se znalostí kánonu má ta kresba úžasné vyznění

.
Angelice bych tedy jen vytkla, že podle zřasení sukně nesedí s koleny u sebe, jak by se slušelo, ale zase to zřasení a celá její póza takhle vypadají líp, takže jí to odpustím

.
Samozřejmě je třeba vyzdvihnout i detaily - konvička, šálky a jejich cizelování, podoba stolečku (včetně jeho výšky vůči postavám a divanu, na kterém sedí) - ono to třeba není tak propracované a vykreslené odstíny jako ústřední postavy, ale dovytváří to atmosféru, které samozřejmě figurují postavy.
Tak mne tak napadá - kdybychom Ti posílaly peníze, nechceš nám ilustrovat celou ságu profesionálně?

Já tedy samozřejmě prahnu alespoň po dalších Desgrezových outfitech, ale kdybys mu na rozdíl ode mne dokázala ještě vtisknout Cilentiho obličej, tak... to ani nemůžu dopovědět, co bych dělala

. Nicméně se spokojím i s ústřední dvojicí, když budeš kreslit dál

.