Malinko jsem upravila grafiku on-line časových os, protože rámování tabulky se zobrazovalo v každém prohlížeči jinak (Explorer a Opera – černé linky, Mozzila – šedé zapadlé linky, Google Chrom – bílé linky), přestože v kódu bylo jasně napsáno, že rámování má být bílé.
Takže teď by se měly časové osy zobrazovat ve všech prohlížečích stejně – tedy zatím jen česká a anglická verze. Německou upravím, až pokud budete s touto grafikou souhlasit, protože je to docela časově náročné, tak ať něco nedělám zbytečně.
Tím chci říct, že
varianty pro současné on-line osy jsou následující:
1) nechat stávající bílé rámování buněk a světle žlutý podklad
2) nechat bílé rámování a změnit / ztmavit podklad (tmavší žlutá, jiná ..)
3) nechat podklad a změnit / ztmavit rámování (šedé, tmavě žluté, jiné ..)
4) každá osa (CJ, AJ, NJ) může mít jednu variantu, aby byli spokojeni všichni
Dále tu máme „TESTOVACÍ ČASOVOU OSU“, která ještě není přístupná přímo nějakým odkazem z webu, ale můžete si ji prohlížet na:
http://angelique.international/casova_test.php
A samozřejmě mě zajímají vaše komentáře.
Mně osobně se asi nejvíc líbí ta grafika testovací osy, ale je pravda, že dost místa zabírá sloupec pro poznámky, který je zde navíc. Snad se tím nestává příliš nepřehlednou.
Zajímavosti testovací osy:
1) všechny historické události mají modrou barvu písma
2) jsou zde na zkoušku vloženy 3 hypertextové odkazy:
- když kliknete na název první knihy (Angelika markýza andělů), zobrazí se stránka s popisem knih. Je to na ukázku, kdy v budoucnu by mohla mít každá kniha vlastní stránku s informacemi, zajímavostmi či časovou osou
- když kliknete na 2 údaje v části knihy A. a král – „Slečna de la Valliere“ nebo „Versailleská slavnost“, zobrazí se vám články k těmto událostem, které jsou součástí webu v jiných sekcích.