Feedback 23 a 24 Kapitola :
Nuž ten hotel je teda parádny
https://www.google.com/travel/hotels/en ... OgNFVVIaAA
Autorka skvele opísala Joffreyovú príťažlivosť , silu ktorá z neho vyžarovala a fascinovala nielen mužov ale aj ženy.
Mladá láska len tak kvitne a už sa sťahujú mraky na oblohe, podľa hesla diabol nikdy nespí.
Spôsob akým autorka do príbehu zamontovala slávnu Bastilu, ma nesmierne pobavil.
A ten čierny humor:
„Každý šľachtic, ktorý si váži sám seba, by mal aspoň raz navštíviť Bastilu,“ zasmial sa Peyrac. Ha-Ha
skvelý čierny humor
Trochu ma mrzí že sa už nespomínajú žiadne rešerše ich predkoch a zároveň dvojníkoch z minulosti.
Ale aj na to možno ešte príde.
Apropos, takého šylistu ako Binet by potrebovala mať doma každá ženská.
----------------------------------
Samotná kauza Líbia je kontroverzná záležitosť – pretože ani jedna krajina ktorú vraj USA „oslobodilo“ sa nemá lepšie ako sa mala predtým, práve že je to bohužiaľ naopak. Všetky krajiny severnej Afriky sú destabilizované a sú na tom horšie ako boli pod tými „najstašnejšími diktátormi“ – žijem v meste kde sa má možnosť rozprávať s utečencami s týchto krajín a vypočuť si čo oni sami hovoria o tom predtým a potom.
Vo svojom odhaľujúcom texte Levy so slovami nešetril a vymenoval všetky najmenšie detaily Joffreyho podnikania v Líbyi. Vyčítal mu nečestné obchody, pašovanie, politický lobbing za jeho záujmy, ako aj úzku spoluprácu s Kaddáfím – „najstrašnejším tyranom našej doby, diktátorom a teroristom“.
Ja sa v tejto kauze staviam celkom na Joffreyovu stranu –
VRAJ: nečestné obchody, pašovanie, politický lobbing za jeho záujmy, ako aj úzku spoluprácu s diktátormi – ak sa im to hodí – kto je bez viny nech hodí prvý kameňom – však USA?, však Francúzska vláda?
Tento náš Joffrey je však skutočné dvojča jeho predka, a teda presne opakuje aj chybu z pred 350 rokov: Ignoruje varovné znamenia, je si istý sám sebou a nadmieru sebavedomý že sa mu nič nemôže stať. OSUDOVÁ CHYBA
------------------------------
Ospravedlňuje ho snáď iba to že je šialene zamilovaný a vtedy nedokáže NIKTO rozmýšľať z úplne chladnou hlavou
Presne ako v kánone sa už Angelika stala dychtivejšia a odvážnejšia:
Zakaždým, keď bola v jeho náručí, celý svet naokolo zbledol a stratil svoj zvuk. Zostalo len silné horúce telo muža, vedľa ktorého sa cítila tak dobre, že všetko ostatné prestávalo existovať.
Ako prvá našla jeho pery. ACH ...
Stretnutie s Massenauom v jeho novodobom koči vyriešila autorka dokonale. Jediné čo ma trochu sklamalo, je že sa nesplnili moje očakávania v nemocnici: Nazdávala som sa totiž že sa Angelika dozvie že je tehotná. To mi tu vo fikcii zatiaľ trochu chýba – keď Joffreya zatýkali v kánone Angelika už mala Florimonda a Cantor už bol usalašený v jej bruchu.
Všetko samozrejme nemusí byť v tejto fikci 1:1 ako v kánone
„Prosím, monsieur!“ zástupca prokurátora ustúpil a nechal Joffreyho ísť dopredu.
Vo dverách sa Peyrac na chvíľu zastavil a otočil sa. Angelikin vystrašený pohľad sa stretol s jeho sebavedomým a nežným. Peyrac sa usmial ako zvyčajne, keď ju chcel upokojiť.
ACH FŇUK...
Počítam že teraz ho už dlhšiu dobu neuvidí .....
Angelike dávam 100 bodov za záchranu laptopu a tiež prístupového kľúču... šťastie v nešťastí ako sa zdá...
-----------------------
FACIT: hneď dve kapitoly naraz – aký nádherný predvianočný darček
Srdečná vďaka patrí rovnakou mierou skvelej autorke ako aj vynikajúcej prekladatelke
--------------------------------------
PS2: vždy keď niečo robím, tak mám na pozadí pustenú telku - niekedy iba tak prepínam - dnes ma potešila televízia ARTE (to je francúzsko-nemecký kultúrny projekt, super dokumentácie) starým filmom o jednom kapitánovi lode - a ke´d som mrkla do programmu zistila som že dnej večer dávajú reportáž o autách BUGATTI
mne sa páči toto, kde si auto môžeme pozrieť - ale je to v nemčine - i ke´d hlavne na začiatku to video hovorí samo za seba aj bez prekladu
je to to oranžovo čierne - stojí iba skromných 2,6 Milióna a zasunutím špeciálneho kľúča sa dá dosiahnuť rýchlosť 420 KM
všimnite si na začiatku videa: to auto letí ako strela
celkom určite sa na tom dá štýlovo zabiť
- ak tým niekde narazíte pri rýchlosti 420 KM - zostane z vás akurát tak mastný fľak
https://www.youtube.com/watch?v=VnrlurL60uM
neičo zaujímavé som našla aj na uložto - nájdete to tam pod týmyto heslami, mne sa tá prvá doku zdá byť najlepšia:
Bugatti Super Car - dokument.avi
Bugatti-Royale---Znovuzrození-legendy
Megatovárny-CZ---Bugatti-Veyron