Tie detaily v tých knihách sú podľa mňa dôležité, a romány bez opisov neexistujú, pretože inak by si čitateľ nemohol vykresliť pred očami miesta atmosféru a situácie a bez nich by často nebol objasenný priebeh deja.
pretože Angelika nieje červená knižnica ale skutočný román.
V tomto prípade hovorím za seba, ale myslím že niesom jediná ktorej pri prvom, dokonca aj druhom čítaní amerických dielov doslova ušla hromada skvelých momentov. To je z toho keď to človek číta moc rýchlo. Toto treba čítať pomaly a vychutnať si to, ako dobré jedlo.
Jediné čo pani AG vytýkam je moc málo Joffreya a tiež málo Angeliky a Joffreya spolu - ale toto nám robí už od prvého dielu.
načo sa tak ponáhľala s tým Toulouse a hnala sa s Angelikou hneď preč ? zo života Angeliky sa dozvedáme pramálo z toho sa dalo vyťažiť oveľa oveľa viacej... a tak je to aj z ostatnými dielmi - a sem tam sa niečo dozvieme v každom diely o ich živote v retrospektíve vo všetkých ´dalších dieloch, ale to sú iba čriepky, je toho moc málo
od Integrale som čakala že presne toto bude v knihách doplnené - a veľa tam toho veru nebolo - v kráľovstve Francúzskom skoro ako keby Angelika a Joffrey ani nevystupovali - to je fakt precpaté iba historickými udalosťami
Čo sa týka amerických dielov, uvediem iba pár zo skvelých momentov a to aj tie čo mi ani pre prvom čítaní neušli, ako aj tie čo mi kedysi ušli: nuž Angelika je zázračná kolekcia kníh, človek tam stále objaví niečo nové
napríklad vezmem teraz Queebcký diel:
Ako sa Joffreoví synovia dostali k originál dokumentom s bosoráckeho procesu
Polačka ktorá zháňa pre Angeliku po x rokoch bravčové paprčky a tá ju skoro nespozná
úžasná noc Angeliky a Joffreya s láskou a vareným vínom v snehom zaviatom domci
Florimond robí ohňostroj a Joffrey pozoruje Angeliku a pošle jej Kouassiba s kávou
príchod Molinesa a spomienky na minulosť
Veselé momenty:
Angelika si z diaľky pomýli Florimoda s Joffreyom
Angelika ťahá hlúpeho psa zo záveju
Polačka sa pýta Angeliky či Zjazvený vie akú katastrofu (Angeliku) si zavesil na krk ....
Joffrey a Angelika v domci Villedavraya myslia že sú sami a starý ..ako sa to volal? Elloi sa vynorí z truhly
Polačka tvrdí že bola Cantorová dojka
podľa mňa je to moc dobré, až na to že tam zasa nebolo dosť Angeliky a Joffreya
Jediná kniha kde ich bolo ako tak dosť je 6 diel a sčasti aj prvý...
takže dámy nezostáva nám nič iné ako si to dopisovať ďalej, tak ako sme už začali
. V posledním díle dost dobře nechápu proč Angelika s malými dětmi jela do divočiny a tam bojovala o život. Když nechtěla do Quebecku, žák mohla zůstat v Golbsborow, kde měla Colina, přátele a trochu civilizace.
Svoje dôvody v podstate vysvetľuje Angelika sama v knihe, ale samotný Joffrey tiež nechcel aby tam prezimovala. Ona si však ako vždy tvrdohlavo presadila svoje.
Nuž ale netušila že sa tam napokon ocitne sama - lebo pevnosť mala pôvodne celú zimu ako vždy byť plná ĺudí a života. Mám tie americké diely už dôkladne zrešeršované preto že mám rozpísané aj vlákno pokračovania románov Nového sveta z ktorého som doteraz bohužiaľ stihla dopilovať iba celkom prvú časť, aj keď napísaného toho už mám hodne.