Nezapomeň, že Peyrakův příběh tematizuje Fouquetův příběh...
ha-ha čítaš my myšlienky
- ale Fouquet v knihe vystupoval tiež
Takže v podstate mohla byť Susanne Angelikynou svokrou a tak trochu inšpirovať na nevestu.
Keďže manželský pár Plessis-Belliere, neilen že bol veľkým zástancami Fouqueta, ale aj ako som už uviedla v preklade z Integrále, ich najstarší syn s titulom markíz du Plessis-Belliere, bojoval v Rakúsku v bitke pri St.Gottard a táto skutočnosť sa spomína aj v Integrale v ceste do Versailles - a preto sa prikláňam k verzii že toto definitívne mali byť Filipový rodičia.
Françoise-Marguerite de Sévigné
V každom prípade však krásna dcéra pani de Sevigne dáva lepšiu Angeliku - bola krásna a inteligentná a sofistikovaná,
bola pri dvore, kráľ si ju všimol a obletoval, ale nemala o neho záujem. Nemala žiadne milostné škandály - to znamená že si vážila samú seba a neskočila hneď s každým do postele.
Do mojeje fikce som ju už rešeršovala a raz preložila čo o nej skutočne napísali.
Napokon sa zamilovala do výstredne škaredého Grignana (vlastná rodina sa mu vysmievaal pre jeho škaredosť) - ktorý ale mal vraj veľmi vyvynutého ducha a pekné vyšportované telo, a otočial sa chrbtom Versailles aj celému dvoru, a odišla na jih kde jej manžel mal vybudované svoje vlastné impérium - a vraj sa aj choval ako kráľ
aj zoskupenie stoličiek uňho na slávnostiach bývalo tak že sedával na špeciálnom mieste ako vládca provincie.
Tento príbeh, aj tým že Francose odmietla kráľa a Grignan bol jižan - plus vzhľadovo kráska a zviera - definitívne vzorovo bližšie ako Susanne du Plessis ktorá na rozdiel od Francoise nepatrila ani do Angelikynej vekovej kategórie a na dôvažok bola z Bretonska a oddaná Fouquetovi.
To je môj názor po dôkladných rešeršiach.
Samozrejme pani AG pracovala ako DUMAS - ja som teraz schválne robila rešerše v jeho dielach - že si často veci skombinovala.
Hlavné je že nám vytvorial úžasné charaktery, ktoré doslova ožívaju pred očami a máme pocit že tie osoby poznáme a skutočne žijú.