Abigail Berne

Stránka 1 z 1  [ 20 příspěvků ]
Autor Zpráva
moirra
Předmět příspěvku: Abigail Berne
Napsal: 06 zář 2015, 09:59
Moderátor

4poziom.slask.pl

Klasicky krásna, múdra, jemná a dobrá to je Abigail Berne.

Pamätáte si ešte ako Angelika na ňu žiarlila, keď ešte nenosila priezvisko Berne?

Jestli se jí dotkne, začnu ječet, pomyslela si Angelika.
Rescator uchopil Abigail pod paží a Angelika se roztřásla, jako by cítila dotek jeho prstů na vlastním těle (…) Pak se klidně opřel a s úsměvem na rtech, pod maskou přímo okouzlujících, pozorně naslouchal slovům své společnice.
Angelika si uměla představit, jak Abigail, zprvu zděšená zájmem tak znepokojujícího muže, pomalu nabývá jistoty a podléhá kouzlu jeho osobnosti. Jeho chápavost ji uklidňuje, láká a povzbuzuje, aby předvedla, co je v ní nejlepšího. Její půvabný obličej ožívá a září inteligencí, potlačenou přísnou výchovou. Vyslovuje podivuhodné, přesné postřehy a vidí, jak se mu v očích rozsvěcuje upřímný obdiv. Z toho jediného rozhovoru si uchová dojem, že chvíli žila v úplně jiném světě než její společníci. Ten svůdník nachází neomylně cestu k ženským srdcím.
Jen k mému ne, zuřila Angelika. Můžu jen říct, že si vůbec nedal práci, aby se mi zalíbil.
:mrgreen:

Takto si predstavujem Abigail na lodi:

[ img ]

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

Tereza
Předmět příspěvku: Re: Abigail Berne
Napsal: 06 zář 2015, 10:10
Královská rodina

Nenosily ty ženy vlasy pečlivě schované pod čepcem?

moirra
Napsal: 06 zář 2015, 10:52
Moderátor

Tereza píše:
No to ano, ale mne sa tato fotka páčila. je to taký polovičný kompromis, ani s čepcom ani bez neho. :mrgreen:

Ale inak spomínam si dobre aj na toto:
:twisted: :twisted:
Angelika se zachvěla a pohlédla na Abigail. Dívka vypadala v kalném ránu unaveně. Poprvé
za dobu plavby byla neupravená. V rozrušení na sebe přestala dbát. Neodvázala si zástěru,
ušpiněnou od nočního čištění protestantských mušket, ani si nevzala bílý čepec a dlouhé vlasy jako
len jí splývaly na ramena
, takže vypadala mladší a působila vyděšeně. Angelika ji skoro
nepoznávala.

Tja ale hugenotský štandart bol celkom iste vlasy schované pod čepcom.

„Abigail,“ přistoupila rozrušeně k přítelkyni, „máte zrcadlo?“
Ano, Abigail měla. Ta moudrá panna, která za ctnost pokládala jen slušné oblečení a dobře
posazený čepec, jediná myslela na to, aby si vzala věcičku, na kterou všechny kokety zapomněly.
Podala ho Angelice a ta se do něj nedočkavě podívala.

Ako tuto:

http://images3.cinema.de/imedia/8495/18 ... GI6g==.jpg

Precious
Napsal: 31 led 2023, 20:41
Královská rodina

Všimla som si, ako AG v šiestom dieli prezentuje Abigail ako mladučkú dievčinu. Píše o nej ako o "mladom dievčati", či "dívenke" (v češtine), hoci je iba o pár rokov mladšia ako Angelika. Berne hovorí:
"To nie je možné. Od detstva sme sa priatelili, prichádzala k nám ako susedka. Obetavo ošetrovala moju ženu v jej poslednej chorobe a potom ju so mnou oplakávala..."

Už z tohto mi vychádza, že počas plavby do Ameriky to nebola žiadna svieža osemnástka. V deviatom dieli - Diablici - pani Carrérová hovorí:

"Abigail už nie je najmladšia," povedala ustarostene. "Tridsaťpäť rokov je neskoro na prvé dieťa."

AG ju asi takto opisovala kvôli tomu, aby zdôraznila jej "čistotu", panenskosť a nevinnosť. Tak, ako opisovala Filipa du Plessis ako mladého muža, chlapca či mladíka (hoci mal už okolo tridsať či viac). Abigail je naozaj taká "nepoškvrnená madona", čistá a úprimná duša. Mám ju veľmi rada.

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

moirra
Napsal: 31 led 2023, 22:26
Moderátor

Máš pravdu Precious, Abigail bola veľmi čistá duša.
Tereza píše: *  06 zář 2015, 10:10
na toto som už našla odpoveď, vždy to až tak striktne nedodržiavali:

„To je ale teplo,“ vykřikla mladá Bertille Mercelotová a sundala si živůtek. A protože se jí posunul i čepec, strhla ho a prohrábla si nádherné vlasy.

A ešte:

Angelika se zachvěla a pohlédla na Abigail. Dívka vypadala v kalném ránu unaveně. Poprvé za dobu plavby byla neupravená. V rozrušení na sebe přestala dbát. Neodvázala si zástěru, ušpiněnou od nočního čištění protestantských mušket, ani si nevzala bílý čepec a dlouhé vlasy jako len jí splývaly na ramena, takže vypadala mladší a působila vyděšeně. Angelika ji skoro nepoznávala ..... takže tá moja ilustrácia čo som vyrobila hore vyššie vôbec nieje až tak pritiahnutá za vlasy ako by sa na prvý pohľad zdalo

Precious
Předmět příspěvku: Re: Kráľovské dcéry
Napsal: 26 led 2025, 16:13
Královská rodina

PenelopaW píše: *  23 led 2025, 11:08
Nojo, holt je to hlavní hrdinka série, tak musí být žádoucí pro mužské postavy. Zas kdybychom spočítali všechny chlapy, tak se jich najde dost, kterým do života nijak nevstoupila ;). Ale jinak souhlasím, i mě to spíše iritovalo, a třeba být Abigail, možná by to ve mně zanechalo i jistou hořkost vůči přítelkyni, že ten můj vyvolený za ní tak pálil a kvůli ní bláznil.
Áno, hneď, keď si opisovala ten seriál, Penelopa, napadlo mi "Proti vetru." A spomínam si, že samozrejme sa mi hlavný hrdina nepáčil, lebo mal bradu :lol: :lol: :lol:

Abigail bola svätica, určite. Veď Berne ide na smrť kvôli Angelike a hneď, ako sa odhalí, že Rescator je jej manžel, Berne sa zaprie, potlačí vášnivú lásku, ktorá ho skoro stála život, neváha a hneď vyhľadá Abigail!!! Čo si asi tak povedali? Minule som si tak predstavovala (moje minifikcie, ako som ich začala nazývať, lebo sú v nich aj dialógy :D ), ako mala Abigail pred svadbou a prišla si k Angelike po radu, ako sa má správať a čo má očakávať počas svadobnej noci :D Predpokladám, že Berne si ju vzal za ženu ešte predtým, než de Peyrac a jeho družina odišli do vnútrozemia. Tak mi to pripadá najrozumnejšie z ich strany, aj keď Abigail musela vedieť, že jej drahý sa ešte z Angeliky nespamätal.

(a poprosím túto tému presunúť k Abigail, ospravedlňujem sa.)

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Ms_Rescator
Napsal: 27 led 2025, 15:10
Markýzové

Precious píše: *  26 led 2025, 16:13
Abigail bola svätica, určite. Veď Berne ide na smrť kvôli Angelike a hneď, ako sa odhalí, že Rescator je jej manžel, Berne sa zaprie, potlačí vášnivú lásku, ktorá ho skoro stála život, neváha a hneď vyhľadá Abigail!!! Čo si asi tak povedali? Minule som si tak predstavovala (moje minifikcie, ako som ich začala nazývať, lebo sú v nich aj dialógy :D ), ako mala Abigail pred svadbou a prišla si k Angelike po radu, ako sa má správať a čo má očakávať počas svadobnej noci :D Predpokladám, že Berne si ju vzal za ženu ešte predtým, než de Peyrac a jeho družina odišli do vnútrozemia. Tak mi to pripadá najrozumnejšie z ich strany, aj keď Abigail musela vedieť, že jej drahý sa ešte z Angeliky nespamätal.
Vždycky mě baví číst, jak si to fikčně představují ostatní. Ve fikci v mé hlavě se Berne s Abigail vzali až o něco později. Berne uplatnil svou hugenotskou důstojnost a rozvážnost a dal si trochu načas, aby ve společenství "zpěvačů žalmů" nepůsobil jako rychlokvaška. To by bylo i pro Abigail trochu ponižující. Představuji si, že tak trošku "randili po puritánsku". :mrgreen: Takže vedli rozvážné rozhovory každý na své straně lavičky. :mrgreen:
Ale určitě tohle netrvalo příliš dlouho, pokud Abigail rodila v červenci (?), tak se museli vzít nejpozději někdy v říjnu 1676, tedy brzy poté, co se Angelika s Joffreyem odporoučeli. :P (Nezapomínejme, že v 6. díle Joffrey Angelice po vylodění říká, že se v Gouldsboru zdrží jen dva týdny.)

A taky si myslím, že Abigail, byť byla světice, nebyla naivní a věděla, co jí o svatební noci čeká. Vždyť jí bylo přes třicet, byla inteligentní a vnímavá. :agree:

moirra
Napsal: 28 led 2025, 15:51
Moderátor

no každá sme si zapamätali neičo iné, ja som si zapam§tala že sa berne rozčúlill keď mu Angelika v podstate Agibail ponúkla ako rýchlu náhradu za seba. Ale presta len šiel za Abigail. Chlapi sú akí sú, a určite si nemohol v ten osudný deň, keď si myslel že udrela jeho posledná hodina, nevšimnúť Abigail s rozpustenými vlasmi .... dobre teda vedel že Abigail je krásna a v kútiku duše vedel aj to že sa k nemu perfektne hodí - okrem iného bola meštiačka a Hugenotka presne ako on

Berne se zamračil. Pořád ji vášnivě miloval. Vrhl na ni zoufalý pohled, až ji dojal. (...) Mám dojem, že dneska chápu muže, kteří se z lásky dopouštějí zločinů a bláznovství… Už se nepoznávám, sám sebe se děsím. Ano, skoro se bojím podívat sám sobě do tváře. O všechno jsem přišel. Už mi nic nezbývá.“
Kdysi by mu byla upřímně řekla, přesvědčená, že ho to utěší: Zbývá vám víra. Ale cítila, že Gabriel Berne prochází černou beznadějnou pouští, kterou i ona prošla. Řekla pouze:
„Zůstává vám Abigail.“
Larochellan na ni pohlédl s nelíčeným údivem:
„Abigail?“
„Ano, Abigail, vaše larochelleská přítelkyně, vaše dávná přítelkyně. Už dávno vás tajně miluje. Možná vás milovala, už když jste byl ženatý. Léta žije ve vašem stínu a trpí láskou.“
Berna to zaskočilo:
„To není možné. Jsme přátelé z dětství. Zvykl jsem si ji vnímat jako sousedku. Starala se velice oddaně o mou ženu během její nemoci, oplakávala ji se mnou… Vůbec jsem netušil…“
„Nevšiml jste si její oddanosti. Je příliš cudná a skromná, aby se vám přiznala. Ožeňte se s ní, pane Berne. Je to žena, jakou potřebujete – dobrá, zbožná a krásná. Všiml jste si někdy, že má nejkrásnější vlasy na světě? Když si je rozpustí, padají jí až k pasu.“
Kupec se najednou rozzlobil.
„Za koho mě máte? Za dítě, které ztratilo hračku, a tak mu na uklidnění strčí jinou?
No dobrá! Abigail mě miluje. Znamená to snad, že se mé city změní jako počasí? Nejsem žádná korouhvička. To vy máte nešťastný zvyk brát život poněkud na lehkou váhu. Je čas, abyste zapomněla na svou nezávislost, po níž jste sice nebažila a která vás navíc přišla draho. Teď se budete muset, vy nádherná lehkomyslnice, sklonit před úkoly manželky.“
„Jistě, pane Berne,“ odpověděla tónem, kterým odpovídala na jeho rozkazy v La Rochelle.
Cukl sebou, jako by si uvědomil, že se jejich postavení změnilo, a zamumlal omluvu. (...) Pochopil, že u nich splnila svůj úkol a jejich cesty se rozcházejí.
Obličej pana Berna byl už znovu uzavřený a vážný jako obvykle. „Sbohem, madame, a děkuji.“
Dlouhými kroky odcházel a Angelika ještě zaslechla, jak se u vchodu do tábora ptá po Abigail. Zamyslela se. Abigail bude šťastná: V den, kdy se Berne stane jejím manželem, si zakáže myslet na Angeliku. Ostatně potřebuje právě takovouhle něžnou přítelkyni, vyhovující jeho mužským potřebám a nedráždící jeho přísné svědomí.

Ms_Rescator píše: *  27 led 2025, 15:10

Vždycky mě baví číst, jak si to fikčně představují ostatní. Ve fikci v mé hlavě se Berne s Abigail vzali až o něco později. Berne uplatnil svou hugenotskou důstojnost a rozvážnost a dal si trochu načas, aby ve společenství "zpěvačů žalmů" nepůsobil jako rychlokvaška. To by bylo i pro Abigail trochu ponižující. Představuji si, že tak trošku "randili po puritánsku". :mrgreen: Takže vedli rozvážné rozhovory každý na své straně lavičky. :mrgreen:
Ale určitě tohle netrvalo příliš dlouho, pokud Abigail rodila v červenci (?), tak se museli vzít nejpozději někdy v říjnu 1676, tedy brzy poté, co se Angelika s Joffreyem odporoučeli. :P (Nezapomínejme, že v 6. díle Joffrey Angelice po vylodění říká, že se v Gouldsboru zdrží jen dva týdny.)

A taky si myslím, že Abigail, byť byla světice, nebyla naivní a věděla, co jí o svatební noci čeká. Vždyť jí bylo přes třicet, byla inteligentní a vnímavá. :agree:
No podľa mňa sa práve kvôli tomu že ich dieťa sa narodilo už ďalšie leto, museli sa vziať hodne rýchlo. Povedala by som že tesne po odchode karavany. Možno bolo aj dobré že Berne nemal Angeliku na očiach. :mrgreen:

Najskôr sa o tom dozvedáme v 7 diely v dopise o Berneho ktorý bol na jaro doručený do Wapassu:
Citovat:
Berne dodal post scriptum: jeho žena Abigail se má dobře, ale v létě čeká dítě. Trochu se bojí a byla by moc ráda, kdyby vedle sebe měla, až přijde její hodinka, paní de Peyrac
Agibail ale nerodila v červenci ale najskôr v auguste - pretože asi o 50 strán dozadu pred jej pôrodom je už sviatok panenky Márie teda 15.08.1677 - keď rodí je však LETO lebo sa to tam píše a a leto trvá maximálne do 21 septembra, teda astronomické, kalendárne do konca augusta - čo znamená že zrejme rodila koncom augusta.

Ono v knihe sa síce píše iba že bol sviatok panenky Márie ale keďže 7 diely končil červnom a v 8 už bol predtým červenec - najbližší sviatok ktorý sa tak dá nazvať je teda 15. 8. Nanebevzetí Panny Marie. Opravte ma ak sa mýlim.

https://www.maria.cz/clanky/marianske-s ... onologicky

Precious
Napsal: 28 led 2025, 16:29
Královská rodina

Ms. Rescator, len sa tu uchechtávam na Tvojich slovách, parádne si to vystihla :lol:

Mne len pripadalo praktickejšie, aby sa vzali v prítomnosti "pána tých miest", teda grófa de Peyrac. Neviem prečo, ale pripadá mi to také legitímnejšie - ako keď bol na lodi on jediným pánom. Nestačilo by, keby sa na lodi Angelika a Berne vzali cirkevne a požehnal by im pastor Beaucaire, musel to potvrdiť aj kapitán (niečo v duchu "To potvrdenie vystaví!", zvolal divo Berne. :devil: ). A nielen po tejto stránke, ale celkovo s bývaním, a mohla sa Abigail hneď starať o deti, mať vlastnú domácnosť, zasadiť si, čo sa ešte dalo a pod. Jej skoré tehotenstvo naznačuje, že svadba bola naozaj na jeseň. Isteže, nie je práve dôstojné byť "rebound girl", teda dievčaťom, s ktorým muž zabudne na bývalú lásku, vlastne takou "náhradou", ale zoberúc do úvahy všetky fakty a okolnosti osídľovania Gouldsbora, city boli asi až na druhom mieste.

A nemyslím si, že Abigail bola "úplne v tme", čo sa týka manželských povinností. Len mám pocit, že by rada získala nejaké možno upokojenie, alebo potrebovala len emočne podporiť. Skôr po tejto stránke som vnímala, že by sa o tom s Angelikou rada pozhovárala.

moirra
Napsal: 28 led 2025, 17:30
Moderátor

Ms_Rescator píše: *  27 led 2025, 15:10

No toto by som si želala aby to niekto spísal ako fikciu podľa naznačeného návodu slečny Rescatorovej. Už len ten výraz "randili po puritánsku" haha :lol:

a to "a dal si trochu načas, aby ve společenství "zpěvačů žalmů" nepůsobil jako rychlokvaška" :slzici: :ok:

Precious má pravdu aj ja som sa uchechtávala keď sa mi pred očami zjavila tá predstava puritánskeho randenia na lavičke - ak by teda bola rodila ako to vychádza podľa knihy niekde koncom augusta, tak by to znamenalo že dieťa vyrobili začiatkom decembra - možno bola úspešná hneď prvá, teda ich svadobná noc :D ... veď Berne bol zdravý "chlap ako hora" ako sa vraví

PenelopaW
Napsal: 28 led 2025, 18:46
Moderátor

Úplně vidím obrázek, jak Abigail sedí na lavičce, Berne na druhém konci, za záminku k přisednutí si vzal knihu, kterou Abigail čte, ale ani jeden nereflektuje, že tu knihu drží obráceně :D.

AI to úplně nevystihla, ale určité kouzlo ty obrázky mají.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Sob
Napsal: 28 led 2025, 20:17
Markýzové

Moiro, Svátek nanebevzetí Panny Marie jsi určila dobře.

Ms_Rescator
Napsal: 28 led 2025, 21:05
Markýzové

Precious píše: *  28 led 2025, 16:29
Mne len pripadalo praktickejšie, aby sa vzali v prítomnosti "pána tých miest", teda grófa de Peyrac. Neviem prečo, ale pripadá mi to také legitímnejšie - ako keď bol na lodi on jediným pánom. Nestačilo by, keby sa na lodi Angelika a Berne vzali cirkevne a požehnal by im pastor Beaucaire, musel to potvrdiť aj kapitán (niečo v duchu "To potvrdenie vystaví!", zvolal divo Berne. :devil: ). A nielen po tejto stránke, ale celkovo s bývaním, a mohla sa Abigail hneď starať o deti, mať vlastnú domácnosť, zasadiť si, čo sa ešte dalo a pod. Jej skoré tehotenstvo naznačuje, že svadba bola naozaj na jeseň. Isteže, nie je práve dôstojné byť "rebound girl", teda dievčaťom, s ktorým muž zabudne na bývalú lásku, vlastne takou "náhradou", ale zoberúc do úvahy všetky fakty a okolnosti osídľovania Gouldsbora, city boli asi až na druhom mieste.
To co píšeš, dává určitě smysl. Já si jen nějak nedovedu představit, že by se Joffrey aktivně účastnil jejich svatby poté, co se v mezi nimi odehrálo na lodi. Sice uzavřeli mír, ale rány na obou stranách byly jistě ještě čerstvé. Možná jim jen diskrétně podepsal dokumenty potvrzující pravost sňatku ale samotný obřad se odehrál v hugenotském kruhu až po odjezdu karavany.
Nejlepší bylo, jak Berne na lodi říkal, že mu bylo Rescatorem řečeno, že nebude nic namítat ohledně jeho sňatku s paní Angelikou. :lol: :lol: :lol: Ten Joffrey se někdy opravdu nekrotil. :mrgreen: A pak mu do očí řekl, že sice má o paní Angeliku zájem, ale rozhodně nemá v úmyslu požádat ji o ruku. :slzici:
moirra píše: *  28 led 2025, 15:51
no každá sme si zapamätali neičo iné, ja som si zapam§tala že sa berne rozčúlill keď mu Angelika v podstate Agibail ponúkla ako rýchlu náhradu za seba. Ale presta len šiel za Abigail.

No podľa mňa sa práve kvôli tomu že ich dieťa sa narodilo už ďalšie leto, museli sa vziať hodne rýchlo. Povedala by som že tesne po odchode karavany. Možno bolo aj dobré že Berne nemal Angeliku na očiach. :mrgreen:

Ono v knihe sa síce píše iba že bol sviatok panenky Márie ale keďže 7 diely končil červnom a v 8 už bol predtým červenec - najbližší sviatok ktorý sa tak dá nazvať je teda 15. 8. Nanebevzetí Panny Marie. Opravte ma ak sa mýlim.
Aha, tak super, takže museli počít někdy v prosinci.
Však já si taky nemyslím, že s tou svatbou nějak extra otáleli. Jen by mi nepřišlo, z úcty k Abigail, vkusné, kdyby měli veselku v podstatě ihned co mu "utekla" Angelika. Ale věřím, že si to ještě ten den, co se po ní Berne ptal, vyříkali.
Samozřejmě byli v extrémních přespolních podmínkách - skoro bez ničeho v nové zemi bez úřadů atd. takže ta rozhodnutí mohla být rychlejší a neformálnější než kdyby měli pořádné ohlášky jako ve Francii. Nebylo moc na co čekat.

Fikci mám samozřejmě rozepsanou, jenže píšu jak hlemýžď a teď mám navíc hlavou trochu někde jinde... Takže to asi hned tak nebude.

Penelopo, řekla bych že obrázek č. 1 docela odpovídá (u druhého si nějak Berna neumím představit s delšími vlasy). Jen o té knize nejsem přesvědčená. Knihy zřejmě neměli, snad jedině bibli, jedině že by Joffrey nějakou knihu Abigail dal, což mi ale nepřipadá pravděpodobné...

moirra
Napsal: 28 led 2025, 21:22
Moderátor

Ms_Rescator píše: *  28 led 2025, 21:05
Možná jim jen diskrétně podepsal dokumenty potvrzující pravost sňatku ale samotný obřad se odehrál v hugenotském kruhu až po odjezdu karavany.
Vtedajšie zákony presne určovali kto môže také dokumenty vydávať či overovať - na lodi je to definitívne ako zvrchovaný pán jej Kapitán. Pokiaľ si správne spomínam bol v Gouldsbore Guvernér, de Urville, a potom ešte Hugenotský pastor ktorého si priviezli - takže jeden zasupoval cirkevnú a druhý svetskú moc - takže myslím že Joffreyovo požehnanie na súši už nepotrebovali
Nejlepší bylo, jak Berne na lodi říkal, že mu bylo Rescatorem řečeno, že nebude nic namítat ohledně jeho sňatku s paní Angelikou. :lol: :lol: :lol: Ten Joffrey se někdy opravdu nekrotil. :mrgreen: A pak mu do očí řekl, že sice má o paní Angeliku zájem, ale rozhodně nemá v úmyslu požádat ji o ruku. :slzici:
No to teda ! to teda dorazil ! :lol: :slzici: tu sa v ňom zasa raz poriadne prejavili gény Toulouskeho Grófa ktorý sa ako sám o sebe niekde vraví, rád posmieval iným - hlavne keď mal pocit že sa posmievajú jemu

Jen o té knize nejsem přesvědčená. Knihy zřejmě neměli, snad jedině bibli, jedině že by Joffrey nějakou knihu Abigail dal, což mi ale nepřipadá pravděpodobné...
to som si hneď pomyslela aj ja - že moc kníh tam asi nemali takže jedine tak že by obidvaja držali v rukách biblie otočené dolu hlavou, čo by u protestantov bol totálny škandál ak by niekto išiel okolo. :mrgreen: :priest:
- Joffrey nejakú tú knižnicu mal, veď požičal aj na lodi knihu tete Anne, ale myslím že v Gouldsbore moc kníh vo veži asi nemal. Spomínam si ale že neskoršie nechal z Európy doviesť hromadu kníh, z ktorých veľká časť skončila vo Wapassu.

Ms_Rescator
Napsal: 28 led 2025, 22:16
Markýzové

moirra píše: *  28 led 2025, 21:22
Vtedajšie zákony presne určovali kto môže také dokumenty vydávať či overovať - na lodi je to definitívne ako zvrchovaný pán jej Kapitán. Pokiaľ si správne spomínam bol v Gouldsbore Guvernér, de Urville, a potom ešte Hugenotský pastor ktorého si priviezli - takže jeden zasupoval cirkevnú a druhý svetskú moc - takže myslím že Joffreyovo požehnanie na súši už nepotrebovali
No jo, vlastně! D’Urville se nám kvůli Rescatorovi úplně vypařil z hlavy! :lol: Tak je to jasné, řekla bych, že se sezdali až po odjezdu karavany a jak říkáš, Joffreye k tomu ani nepotřebovali, což se v téhle delikátní situaci hodilo. :mrgreen:

Možná pak poslal své oblíbenkyni Abigail nějaký drahocenný svatební dárek. Trochu z dvornosti a trochu z provokace. :mrgreen: Ale protože byl praktický, nemohli na něj zpěvači žalmů ani Berne cokoliv říct hihi. Třeba jako když poslal Angelice tu drahocennou orientální přikrývku na začátku plavby. :)

PenelopaW
Napsal: 29 led 2025, 09:59
Moderátor

Já chtěla, aby mi AI nakreslila Bibli, ale ten požadavek na otočení vzhůru nohama ji zablokoval.

Precious
Napsal: 29 led 2025, 18:37
Královská rodina

ste sa rozpísali, milé dámy! :ach: Veľmi sa mi páčia vaše úvahy a aj ilustrácie - tá prvá sa mi páči asi najviac.

Ak to takto čítam, opäť nadobúdam dojem, že by som veľmi potrebovala vidieť, čo sa dialo za tie dva týždne, kým karavána odišla do vnútrozemia. Ako napríklad Angelika predstavila svojich synov Abigail a aj ostatným protestantom. Aká bola nálada v Gouldsbore. A vôbec. :D

A či sa gróf de Peyrac "bavil" s protestantmi? Musel. Museli ísť bokom všetky animozity, veď ich čakala prvá - a krutá zima v nových podmienkach. On sám hovorí, že im dal tvrdé podmienky, ale verí, že ich zvládnu.

Ktovie, či mali Berne a Abigail čas vysedávať na lavičke, aj keď to znie akokoľvek úžasne a rada by som si to prečítala.

moirra
Napsal: 29 led 2025, 21:28
Moderátor

PenelopaW píše: *  29 led 2025, 09:59
Já chtěla, aby mi AI nakreslila Bibli, ale ten požadavek na otočení vzhůru nohama ji zablokoval.
Tie tvoje AI obrázky sú božie - som sa dobre pobavila. :ok: :applaus: :mrgreen: aj mne sa asi prvá páči najviac, tam skutočne na seba zamilovane pozerajú, hlavne Abigail, a potom číslo dva

PS: AI asi nechcela dať bibliu hore hlavou pretože všetky kresťanské symboly otočené dolu hlavou sú Satanizmus

Precious
Napsal: 13 úno 2025, 19:24
Královská rodina

milé dámy, práve mi na rozum prišiel citát, vďaka ktorému som si uvedomila, že mám pravdu, keď tvrdím, že Abigail si vzala Berna ešte pred odchodom manželov de Peyrac do vnútrozemia!

"Angelika pred cestou poprosila svoju priateľku Abigail Bernovú, aby jej trocha odstrihla z dlhých vlasov."

Angelika a Nový svet, 9. kapitola.

Takže musím trochu poopraviť svoju fikciu :D

moirra
Napsal: 13 úno 2025, 23:03
Moderátor

Precious píše: *  13 úno 2025, 19:24

"Angelika pred cestou poprosila svoju priateľku Abigail Bernovú, aby jej trocha odstrihla z dlhých vlasov."
WOW ! to je teda objav

človek to číta stále dokola a predsa kadečo prehliadne :roll: pani AG nám s toho spravila detektívku :find: - stále objavujeme stopy a indície na potvrdenie kdejakých našich teórii :mrgreen:

pre istotu som to skontrolovala vo francúzskej knihe :ok:

Avant de partir en caravane, Angélique avait demandé à son amie, Abigaël Berne, de lui couper un peu ses longs cheveux.

Stránka 1 z 1  [ 20 příspěvků ]
Zpět na „Postavy v Angelice“
Přejít na: