Florimond je podarený, vždy ho mám veľmi rada, vďaka tomu, že ho AG dobre napísala.
A......stále mi vŕta v hlave, prečo Joffrey neveril Florimondovi, keď mu povedal, že matka žije a vrátila sa z Afriky. A že ho tam bola hľadať. Keď sa potom de Peyrac vracia v 9. dieli k tomu, ako sa dozvedel, že Angelika nezomrela v púšti, odvoláva sa na Rochata... a to už potom, ako ho Florimond aj Cantor v Amerike prosili, aby pre ňu išiel do Francúzska...
Toto je fakt dobrá otázka do pranice, ktorú sme tu niekde už preberali , (ale kde?
Fantináááá!
)
Odpovedám ti tuto, pretože hore vyššie som nedávno rozoberala to Rescatorovo
stretnutie z Rochatom.
ja sa však nazdávam že tým mŕtva už nemyslel tú domnelú smrť v púšti ale že umrela neskoršie - keďže po povstanaich v Poitou na roky rokúce zmizla. Ale povedzte dámy, aj samotná Angelika už neraz trpko skonšatovala že je ťažko vidno do hlavy veľkomožného pána Rescatora.
Tuto máme čo sa píše v 6 diely o tom ako sa chlapci stretli s otcom a prosili ho aby išieľ hľadať Angeliku:
Florimond měl v hlavě utkvělou myšlenku, že musí do Ameriky, aby tam našel otce. Ukázalo se, že měl pravdu, když přistáli v Charlestonu. Cestou se neustále vyptával, jestli někdo nezná francouzského šlechtice jménem Peyrac. Konečně narazil na obchodníky, kteří byli v kontaktu s otcem. Právě si nechal v Bostonu stavět podle svých plánů loď pro severská moře.
Začínal své průzkumy Maine. Přítel mu tam přivedl Florimonda.
Ani Cantor neměl pocit, že by prožil něco zvláštního. Vydal se na moře hledat otce, a hned v prvních dnech plavby ho našel na krásném trojstěžníku: přijal syna s otevřenou náručí. Florimond a Cantor prosili otce, aby vyplul za Angelikou, takže se naprosto nedivili, když je viděli spolu. Život jim připadal jako sled nádherných zážitků, jenž se k nim samozřejmě obrací jen svou příjemnou tváří. Byli by se velice podivili, kdyby jim někdo vyprávěl, že na světě existují lidé, jimž se lepí smůla na paty a neuskuteční sebebláznivější záměr, jen co vynaloží trošičku úsilí. Jejich důvěrou v život a v sebe samé se zřejmě nedalo otřást a odjezd na výpravu do vnitrozemí pokládali za nádherné prázdniny.
Možno sú v knihách ešte aj iné zmienky, ale na tomto mieste si ešte dovoľujem citovať samú seba:
Moirra, to, ze proti kralovi bojovala, mu povedal Berne. Nieco v tom zmysle, ze “vedeli sme, ze vysoko postavena dama sa vzburila proti kralovi...na jej hlavu bola vypisana odmena... zena zmizla.” To podvadzanie mu odpustam, mal tie zeny len pre telo. Ved ako si spomina pred burkou na lodi uprostred 6. dielu, ako si myslel, ze zomrela v pusti a bol z toho hotovy. “Draha moja, lubil som ta tak velmi, nekonecne.” Florimind mu povedal,, ze sa z Afriky vratila, takze v tejto fikcii si len nahovara, ze je mrtva, kedze sa ju napokon vyberie hladat.
Máš pravdu povedal mu to Berne
- vlastne teda o tom že bola Burička a tiež že bola znásilnená
ale Peyrac sa sám sa v duchu v 6 diely spytuje:
čo vie on čo neviem ja?
takže ja som si z toho vydedukovala, sama pre seba, že hoci Joffrey kládol otázky, určitú dosť veľkú časť už vedel, ale nie všetko ....
práve preto že sa v knihe píše aj:
Uprchla, pět let ji marně hledal. Myslel si, že ji ztratil navždy ......
niekto kto podľa vlastných slov niekoho 5 rokov hľadá si určite pozisťoval čo bolo možné zistiť ...
ale ako vravím to je iba moja dedukcia podľa rôznych zmienok v knihách
čo sa týka tohto:
Myslel si, že je mrtvá nebo se vrátila a pokořila se před králem .....to je v 6 diely doslovne
takže by bolo zaujímavé vedieť koľko mu toho narozprával Florimond
Angelika Florimondovi totižto v 5 diely tesne pred jeho odchodom povedala o jej dopise kráľovi čo poslala po Molinesovi
Inak: Florimond vlastne odišiel tesne pred tým ako vypálili zámok Plessis
Muselo to ale hodne trvať kým našiel otca - lebo podľa knihy pristál až celkom na juhu v Charlestone a hodne toho pochodil kým narazil na človeka ktorý jeho otca poznal.
Joffrey sám o sebe hovorí že odkedy sa usadil v Maine už svoje pravé meno netajil - to bolo aj Florimondovo šťastie, elbo keby ho bol opisoval ako Veľkého Kriváňa, asi by ho tak ľahko nenašiel.
Prečo uvažujem o tom čo si Joffrey zisťoval? pretože z kníh vyplýva že Erikson z Loďou pravidelne plával až do Európy, dokonca zrejme kotvil aj vo francúzkych prístavoch (boh vie pod akou vlajkou) Joffrey si nechal dovážať tovar a bol v kontakte zo svojimi bankármi a to aj vo Francii, ako sa dozvedáme na konci Quebeckej časti keď Joffrey vraví Florimondovi že:
Mám ve Francii mezi finančníky a obchodníky věrné přátele. Na mou žádost vám hned při příjezdu dají k dispozici kočáry, koně, služebnictvo a peníze.
Takže myslím že Joffrey-Rescator ktorý zriedka neičo prenechával náhode, bol aj dobre informovaný o diani v kráľovstve a o tom že nikto nevie kam (zasa raz
) zmizla Angelika
-
a preto povedal že si myslel že je mŕtva ALEBO sa vrátila ku kráľovi - lebo nezabúdajme že vtedy to dobre dlho trvalo kým sa nejaká správa dostane cez oceán - a zrejme keď sa dopočul že zmizla ALE sa nevrátila ku kráľovi
, a možno aj o tých povstaniach v Poitou, veď mal istotne správy z Francie
Uvážme logicky: toľké roky po slávnej markýze nikde ani stopa - a to teda bola poriadne nápadná žena
tak si myslel že je tentokrát skutočne mŕtva a preto bol taký prekvapený keď mu Rochat povedal že ju stretol v La Rochele
-
mne osobne to dáva logiku